Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Dingfinger čili hledač předmětů

 Mám skvělý podnikatelský plán! Někde si zapomenete jedny brýle, druhé brýle, peněženku, šroubovák a rtěnku, srp a kladivo, zkrátka věci, bez kterých se neobejdete. Dingfinger vám tyto věci snadno najde.  

Takový je podnikatelský záměr. Má však několik zádrhelů: vím dobře, že začnu-li podnikat, nedopadne to dobře, to jsem si již ověřil. Nemám ten správný podnikatelský fištrón. Druhým zádrhelem je, že mnou vyrobený hledač by byl několikrát větší, než hledaný předmět, viz. níže. K jeho výrobě mi zkrátka chybí odborné znalosti. Mám i další nedostatky, ale ty zde nebudu rozebírat.

 

Zrod mého nápadu byl prostý. I při snaze pokládat věci na stejné místo, často něco hledám. To mě zlobí. Někdy věc odložím mimoděk, jindy ji přemístí manželka. Většinou jsou to již jmenované brýle, hodinky, peněženka, klíče a...mobil.

 

Právě u mobilu se zastavím. Pokud se mobil nachází v domě nebo v jeho blízkosti, naleznete ho snadno. Stačí zavolat z druhého telefonu a on se ozve. A právě zde je zrod mého nápadu. Stačilo by na každou často hledanou věc umístit miniaturní přijímač. Vysílačem bychom potom předali impuls přijímači, jež by se rozezvučel a my bychom po zvuku hledaný předmět našli. Každý předmět by měl svůj kód. Pamatoval jsem i na naše neslyšící občany. Pro ně by se namísto zvuku rozsvítil světelný paprsek.

 

Při mých technických znalostech bych ke každému často hledanému předmětu přidal bezdrátový zvonek. Chodit s tímto třeba na brýlích, by bylo nepohodlné a neestetické. Dokonce jsem uvažoval o mechanickém hledači. Sestrojil jsem jeden prototyp (viz obrázek dole): na každou věc jsem přivázal provázek se zvonkem (přijímač). Tento provázek se odvíjel ze špulky (vysílač), kterou jsem měl u sebe. Hledaný předmět jsem tak našel stejně, jako Théseus nalezl pomocí Ariadniny nitě cestu z Labyrintu. Při praktických zkouškách jsem zjistil: a) zvonek je úplně zbytečný b) ve změti provázků vinoucích se po bytě se absolutně nevyznám. Prototyp jsem proto rozebral. Ergo kladívko, pokud by hledač měl být funkční, bylo třeba jej především miniaturizovat.

 

Svůj nápad jsem konzultoval s odborníkem. Pan Miroslav mi důvody, proč to nejde, bohužel nesdělil, pouze nad mým nápadem mávl rukou a řekl: „Prosim tě.“ Z toho jsem pochopil, že se s tím nemíní zaobírat. Nevzdal jsem se a nadhodil, že z toho budou ohromný papouchy (tisíce), otočil ke mně zády a šel si pro další pivo k výčepnímu pultu. S takovou jsem se nikam nedostal.

 

Podnikatelský záměr jsem odložil ad akta, ale nedalo mi to a přece jen jsem se k němu touto cestou vrátil. Vysnil jsem si, že bych mohl povolat k propagaci svého produktu nejznámějšího teleshopingového prodavače Horsta Fuchse, i proto jsem mu dal název přitažlivý i pro německé publikum - Dingfinger. Již jsem si představoval, jak Horst s nadšením nabízí naše zboží: „Dingfinger bychom měli mít stále u sebe, ale co když se ztratí? Co potom? Kein problem: my k němu přidáváme navíc stacionární Dingfinger, který náš ztracený přenosný Dingfinger dokáže najít! A ne za pět tisíc, ne za čtyři tisíce, ani ne za tři tisíce, ale pouze za dva a půl tisíce a k tomu všemu spirálovitý čistič uší plus šestnáct silikonových hlavic!“ Jak by to bylo krásné. Škoda, že Horst Fuchs je mrtvý. Inu byl to sen.

 

Přenesme se do skutečnosti. Byl bych rád, kdyby se někdo mého nápadu ujal a převedl ho ve skutečnost. Budu první, kdo od vás uvedený produkt koupí a to i bez spirálovitého čističe uší se šestnácti silikonovými hlavicemi.

 

Tím končím, musím jít něco dělat: „Sakra, kam jsem si dal své pracovní rukavice???“ A tak je to pořád!

komponenty ku zhotovení prototypu mechanického hledače předmětu. 1/ hledaný předmět (klíče) 2/ zvonek (přijímač) 3/ špulka (vysílač)

 

Autor: Jan Lněnička | středa 27.5.2020 19:53 | karma článku: 4,91 | přečteno: 138x
  • Další články autora

Jan Lněnička

Zrádce Beneš zachránil Československo

Západní spojenci nás zradili, jedině Edvard Beneš měl odvahu vyvěsit bílou fangli na Hradě, abychom mohli přežít i my a pomlouvat jej.

21.4.2024 v 15:34 | Karma: 25,69 | Přečteno: 905x | Diskuse| Společnost

Jan Lněnička

Vše se zlepší, až nebude u vlády ODS!

Usuzuji tak ze slov premiéra Petra Fialy: „ODS byla u vlády vždy, když bylo Česko v krizi - ať 90. léta, tak ekonomická krize v roce 2008, tak současná krize.“

14.4.2024 v 19:23 | Karma: 32,82 | Přečteno: 1000x | Diskuse| Politika

Jan Lněnička

Koudelka, přestaňte už rozklepávat nejtek a sežeňte nějaké kompro!

A tak Koudelka přestal rozklepávat nejtek a se svými čučkaři s BISky, začal hledat kompro, to kvůli tomu, aby se antisystémové strany nedostaly do eurovoleb, nerozvrátily nám demokracii a nevehnaly nás do náručí Ruska.

7.4.2024 v 16:38 | Karma: 37,33 | Přečteno: 1223x | Diskuse| Politika

Jan Lněnička

Putin složil zbraně – morální převaha českých chciválků potvrzena!

Jsem rád, že vám tuto radostnou zvěst mohu v aprílovém čase předložit jako první. Přestože diktátor Putler měl na bojišti převahu, rozhodl se kapitulovat.

1.4.2024 v 14:53 | Karma: 31,52 | Přečteno: 803x | Diskuse| Společnost

Jan Lněnička

Jsou pomníky padlých sovětských vojáků bezpečnostním rizikem pro stát?

Dalšími riziky jsou: starci, mládež, česká, maďarská a slovenská vláda, chcimíři, chciválkové, Putin, Biden, Fiala, green deal, fosilní lobby, zemědělci, umělá inteligence, Rusko, NATO, BRICS - stačí si vybrat.

24.3.2024 v 13:42 | Karma: 34,31 | Přečteno: 928x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

S vládou nemá smysl pokračovat v jednáních, a to ani za účasti prezidenta, řeklo ANO

25. dubna 2024  10:15,  aktualizováno  11:09

V atriu Poslanecké sněmovny proběhla tisková konference stínové vlády hnutí ANO. Poslanci mluvili...

Přítelkyni polil hořlavinou a zapálil. Muž dostal za vraždu sedmnáct let

25. dubna 2024  9:45,  aktualizováno  11:07

Na sedmnáct let do vězení poslal Krajský soud v Brně muže za upálení jeho družky v Rajhradě na...

AKTV už sedm let hájí zájmy televizí. Bojuje s piráty a za nové zákony

25. dubna 2024

Asociace komerčních televizí slaví letos na jaře již sedmé výročí od založení. Jejími prioritami...

„Není podstatné být vidět, ale mít výsledky.“ Politici reagují na konec ministryně

25. dubna 2024  10:46,  aktualizováno  10:53

O demisi ministryně pro vědu, výzkum a inovace Heleny Langšádlové (TOP 09) byl premiér Petr Fiala...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 386
  • Celková karma 29,95
  • Průměrná čtenost 1019x
Jsem čelní a zatím jediný protagonista Venturismu. Venturismus znamená odvahu, odvážné vyslovení pravdy, ale také riskantní podnik. V ekonomii venture kapitál představuje finanční prostředky sloužící k investování do velmi rychle rostoucích inovativních projektů. Před rokem 1989 jsem založil hnutí „Tupohlaví“, které žádnou měrou přispělo k pádu socialismu. Venturismus a venturisté chtějí tímto odvážným směrem pokračovat...

Seznam rubrik