Smuteční projev za Miroslava Kalouska

27. 01. 2021 18:17:31
Drazí pozůstalí, život každého z nás provází velké množství ztrát, po dlouhém váhání nás konečně opouští náš milovaný člen poslanecké sněmovny - pan Miroslav Kalousek.

Za svého činorodého života byl členem mnoha organizací, pro ilustraci uveďme: SSM, Československou stranu lidovou, KDU-ČSL, byl mluvčím OF, předsedou TOP 09. Nyní opouští i nás. Cítíme to všichni: při jeho odchodu ze sněmovny nás tu spojuje smutek nad ztrátou jedné nám všem blízké osoby.

Mirek byl člověk společenský, měl také rád společnost, společnost však mnohdy neměla ráda jeho, rád se smál, sem tam i sám sobě, dokázal však i vychovávat, když drzého fracka zfackoval, bylo všem jasné, že by mohl být i dobrým pedagogem, měl rád lidi.

Ano, lidi měl rád, ale co rád neměl, byla lůza. Když byl ministrem financí snažil se tuto odpornou nenáviděnou kohortu se stále nastavenou dlaní vyhladovět, aby přestala obtěžovat slušné Top lidi jako je on a knížepán. Bohužel se mu to nepovedlo. Ale nemějme mu to za zlé: život dává, život bere.

Pan Kalousek byl v mnoha causách obviněn lhavými výroky, ale jeho příznivci, jmenovitě například známý hulič novinář J.X. Doležal, zjistil, že všechna tato obvinění se nezakládají na pravdě, byli to jen klepy závistivých kolegů, kteří si dosud nenakradli. Navíc, jsa katolík, jeho nemravné činy byly již dávno rozpuštěny v modlitbách kajícníka.

V parlamentu byl nepřehlédnutelnou postavou, vášnivým diskutérem, a pokud se mu nemotal jazyk, i brilantním řečníkem. Mohli jste s ním nesouhlasit, ale on mohl také nesouhlasit s vámi. Byl bytostným pravičákem bez přívlastků, aby ohlídal demokratické směřování naší vlasti, chystal se vládnout i s komunisty.

Když se mu podařilo rozvrátit jeho mateřskou stranu KDU-ČSL, hrdě odešel a založit si s knížetem nový projekt TOP O9. Odpusťme mu, že také kvůli němu spodní hloupý lid nezvolil na Hrad pana Schwarzenberga, ani když si nasadil falešné číro na hlavu.

Považme jak hezky, potom co si dal pořádného špíčka, o něm píše pan J.X. Doležal: „Popravdě mi na Vás imponuje i to, co máme společné: Totiž že jsme oba terčem čiré nenávisti lůzy. Lid (ne lidi, tyto množiny nejsou identické) Vás nenáviděl po celou dobu Vašeho politického života. A lid, pivníci, má dobrý čich. Pozná, že je někdo jiný než oni, má jiný, pokročilejší systém hodnot, a je vzdělanější, než tento národ toleruje.“

Dodejme, že nic na tom nemění fakt, že „v letech 1991–1992 byl rozhodnutím ministra zemědělství členem dozorčí rady Jihočeských pivovarů, v letech 1992–1994 usnesením vlády ČR působil jako člen správní rady a jednatel Západočeských pivovarů.“ Miroslav Kalousek pokud zrovna něco nepije, je abstinent stejně jako Mirek Dušín, který nepije ani limo.

Ale odpusťme tomuto dobrému a ušlechtilému muži jeho drobné prohřešky, kdo je bez viny, ať hodí kamenem, říká Ježíš. Nejen J.X. Doležal, Miroslav Kalousek, ale i Ježíš byl jiný. Jinakost je pravicová, pravicová znamená správná. A Miroslav Kalousek se až do svého posledního okamžiku ve sněmovně snažil jednat správně, aby na něj mohli být ostatní poslanci právem hrdí.

Milujme ho i nadále, radujme se z toho, kým byl, těšme se z přítomnosti lidí, které nemusel a rychle na něj zapomeňte!

https://www.forum24.cz/jiri-x-dolezal-vazeny-pane-kalousku/

https://cs.wikipedia.org/wiki/Miroslav_Kalousek

https://www.pravopiscesky.cz/vzory-smutecniho-projevu-pra-1149-10405.html

Autor: Jan Lněnička | středa 27.1.2021 18:17 | karma článku: 22.16 | přečteno: 598x

Další články blogera

Jan Lněnička

Hysterka Fiala, Ficova „konšpirácia“ a papež chcimír

Nezralého gesta se dopustil premiér Petr Fiala vůči slovenské vládě. Úroveň jeho jednání mi připomíná Petra Bajzu z knihy "Bylo nás pět“, jako bych viděl malého Petříka říkat: „Do smrti smrťoucí s tebou nepromluvím!“

10.3.2024 v 19:36 | Karma článku: 36.88 | Přečteno: 1015 | Diskuse

Jan Lněnička

Bezemisní krávy

Nejedná se zde o militantní klimatické aktivistky, ale o skutečné krávy. Jejich emise jsou podle skupiny globálních investorů horší problém pro klima, než auta a uhlí. Krávy je nutné modifikovat tak, aby vyhovovaly parametrům EU!

3.3.2024 v 20:36 | Karma článku: 26.96 | Přečteno: 558 | Diskuse

Jan Lněnička

Odvody - konečně!

Konstruktivní návrh jak zařídit v případě ohrožení nebo války obvody. Plošné zavedení odvodů plánovalo Ministerstvo obrany již v roce 2015, poslanci se nějak nedohodli, nakonec to skončilo pouze u dobrovolných odvodů.

27.2.2024 v 19:49 | Karma článku: 30.88 | Přečteno: 726 | Diskuse

Jan Lněnička

Panu prezidentovi se splnilo Mozartovské přání – má tři hlavy!

Ve filmu Amadeus si ve scéně u parukáře si Mozart vybírá paruku a říká: „Všechny jsou tak krásné. Proč nemám tři hlavy?“ Druhou hlavou Petra Pavla je Vojtěch Šeliga, tou první je Eva Hromádková.

25.2.2024 v 19:27 | Karma článku: 31.64 | Přečteno: 679 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Jaroslav Pomp

TV politické debaty: Když se člověk hádá s blbcem

„Jestliže se člověk hádá s blbcem víc, jak půl minuty, hádají se už dva blbci,“ to řekl moudrý Jan Werich. Televizní politické debaty však mají být o tom, že blbec má být usvědčen z blbosti chytrými protiargumenty, ne úprkem.

19.3.2024 v 9:06 | Karma článku: 21.36 | Přečteno: 385 |

Jan Bartoň

Macron: Preferuji strategickou nejednoznačnost

Francouzský prezident Emmanuel Macron dnes hovoří zcela odlišně než po začátku ruské agrese proti Ukrajině. Nejprve se snažil s Ruskem komunikovat, nyní je včele politiků, kteří by chtěli poslat vojáky na Ukrajinu.

19.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 14.07 | Přečteno: 216 | Diskuse

Jiří Čumpelík

Má to na svědomí Andrej Babiš

Víme o něm io jeho rodině téměř všechno. Pokud pro něho ve volbách lidé hlasují, vědí proč. Dá se říci, že jako předseda vlády byl úspěšný.

19.3.2024 v 7:49 | Karma článku: 22.98 | Přečteno: 398 | Diskuse

Jan Ziegler

V Rusku se nekonaly volby, ale vyhlášení vůdce zločineckého gangu

Ne, opravdu nelze v Rusku mluvit o svobodných volbách a nejen těch prezidentských. Zástupci skutečné opozice jsou zavíráni do vězení nebo rovnou vražděni. Západ nesmí uznat násilnického mafiána Putina za ruského prezidenta.

18.3.2024 v 12:30 | Karma článku: 23.18 | Přečteno: 355 | Diskuse

Ondřej Šebesta

Sedm stupňů do Sokola

Jak slepá musela starostka být, když její asistentka, které každý měsíc strhávali část platu na její dluhy, přicházela s luxusními kabelkami, nákladnými šperky aměla prostředky na drahé zahraniční zájezdy.

18.3.2024 v 7:00 | Karma článku: 23.99 | Přečteno: 477 | Diskuse
Počet článků 381 Celková karma 28.71 Průměrná čtenost 1025

Jsem čelní a zatím jediný protagonista Venturismu. Venturismus znamená odvahu, odvážné vyslovení pravdy, ale také riskantní podnik. V ekonomii venture kapitál představuje finanční prostředky sloužící k investování do velmi rychle rostoucích inovativních projektů. Před rokem 1989 jsem založil hnutí „Tupohlaví“, které žádnou měrou přispělo k pádu socialismu. Venturismus a venturisté chtějí tímto odvážným směrem pokračovat...

Nutný výchovný pohlavek, souhlasí Bouček i Havlová s přerušením projevu na Lvu

Moderátor Libor Bouček ostře zareagoval na kauzu ohledně délky proslovu režisérky Darji Kaščejevové na předávání cen...

Švábi, vši a nevychované děti. Výměna manželek skončila už po pěti dnech

Nová Výměna manželek trvala jen pět dní, přesto přinesla spoustu vyhrocených situací. Martina ze Znojma se pokoušela...

Vyzkoušeli jsme podvod z Aliexpressu. Může vás přijít draho, i po letech

Nakoupili jsme na Aliexpressu a pěkně se spálili. Jednu USB paměť, dvě externí SSD a jeden externí HDD. Ve třech...

Chtěli, abych se vyspala s Baldwinem kvůli jeho výkonu, říká Sharon Stone

Herečka Sharon Stone (66) jmenovala producenta, který jí řekl, aby se vyspala s hercem Williamem Baldwinem (61). Měla...

Byla to láska na první pohled, říká hvězda Gilmorek o manželství s modelkou

Milo Ventimiglia (46), představitel Jesse ze seriálu Gilmorova děvčata nebo Jacka Pearsona ze seriálu Tohle jsme my, je...