Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

EU uvažuje o zrušení osobní dopravy

Změnu klimatu dnes již akceptuje většina obyvatel planety. EU počítá se snížením emisí skleníkových plynů do konce roku 2030 o 55 % v porovnání s rokem 1990. Jak toho dosáhnout?  

Evropské strany inklinující k zelenému programu mimo jiné navrhují drastické snížení osobní dopravy. Počítají pouze s dopravou veřejnou, dle zpovykaných mládežníků nazývanou socka, a dopravou sdílenou. Nákladní doprava pak bude omezena na krátké vzdálenosti, většina zboží by se měla dopravovat po železnici.

 

"Pro snížení emisí se zatím počítá s tím, aby byla spotřeba uhlí snížena o více než 70 % v porovnání s rokem 2015, u ropy a plynu pak o více než 30 %, respektive 25 %. Obnovitelné zdroje energie dosáhnout podílu na hrubé konečné spotřebě energie na úrovni mezi 38 % a 40 %."

 

"Evropská komise, si vyžádá transformaci energetického systému bloku, s opětovným zaměřením na obnovitelné zdroje energie a prohloubeným úsilím v redukci využívání fosilních paliv v budovách, dopravě a průmyslu."

 

Co se týká dopravy Komise argumentuje: „Řidiči často místo nutné výměny filtru volí možnost jeho úplného demontování či odstranění keramické části zařízení, která slouží k zachytávání pevných částic. Automobil poté emituje mnohem vyšší množství pevných částic, které značně přispívají k lokálnímu znečištění ovzduší.“

 

Možná největším problémem bude redukce dopravy, zvlášť tak drastické, jak navrhují strany, které to s klimatem myslí vážně. Pokud tato změna vstoupí v platnost, dotkne se každého z nás, zvlášť automobilového průmyslu na němž je naše země závislá a nejen ona. Dodejme, že redukce se týká také elektromobility.

 

Aby byl tento program  přijat, je třeba nahradit tuto změnu něčím pozitivním: díky tomu, že budeme více chodit pěšky a pohybovat se na čistém vzduchu, bude populace rozhodně zdravější a díky veřejné a sdílené dopravě možná opadne náš bezbřehý individualismus, který si žádá pouze práva a nikoliv zodpovědnost a solidaritu.

 

Právě Zelení mají, kromě klimatické revoluce, ve svém programu též řešení lidských práv a rovnosti pro všechny. V české republice bude prosazení tohoto programu obtížné. Většina českých občanů, kvůli přerušení kontinuity érou socialismu, je svým myšlením někde v dobách Tomáše Bati, přičemž si navíc plete budování kapitalismu za první republiky a krádeže státního majetku v dobách privatizace.

 

Svět se změnil. Když jsem napsal na sociální síť provokativní poznámku, že usednutím do automobilu se rázem i slušný člověk změní v agresivního predátora, že osobní dopravu je nutné zrušit a zavést dopravu veřejnou, ať jezdí profíci, spolčení hlupců se na mě s vehemencí vzteklých hominidů brutálně vrhlo:

 

„A co všechno byste ještě rád zakázal soudruhu? Bolsevik chce zakazovat no jeste ze je jakaz takaz demokrqcie, ze i mentalne retardovany muze psat prispevky. Jako tento dotycny...“

 

„Vedete třídní boj soudruhu? Zakazovat, nařizovat, omezovat, regulovat, dotovat... To by vám bolševikům šlo... Ale to už jsme tu 41 let za starých Komoušů měli ! A jak je vidět, tak se to 32 let po "revoluci" zase vrací!“

 

„Noví Komouši ! Ještě více angažovaní a názorově "vypláchnutí" svou ideologií... A které další SVOBODY a PRÁVA z Ústavy ČR byste chtěl lidem sebrat soudruhu... Budu hádat? PIRÁT? NeoMarxisti, RudoZelený Bolševický Nok!“

 

Jak vidno, v zaostalých Čechách 30 let po sametu, jsme svědky podobných zpozdilých a hrubě neotesaných názorů. Kapitalistická transformace naši zem změnila v zemi třetího světa. Pod hezkou nálepkou demokracie, nám vládne oligarchie, většina lidí tuto skutečnost však zcela přehlíží.

 

Jak je vůbec možné, že řidičský průkaz dostane každý trouba za pár neděl, když například zámečník výuční list získá za tři roky? Přitom automobil se může stát smrtelnou zbraní, každá nepozornost se při řízení nevyplácí.

 

Možná, že řidičská i slovní agrese, je jakási reminiscence z dob socialismu, kdy auto bylo luxus, člověk, který vlastnil automobil, byl něco víc, než ten kdo jej nevlastnil, dokonce se na ostatní řidiče a samozřejmě i chodce díval svrchu, to on má přednost, ti, kteří mu skáčou pod kola nebo jej zpomalují, mají smůlu, nemají tam co pohledávat, viz. causa Janoušek.

 

Co by asi čecháčkové dělali, kdyby můj blog byl ve všech aspektech pravdivý?

 

Vyjeli by se svými kraksnami okupovat Evropský parlament a další orgány Evropské Unie? Spíš se domnívám, že by na adresu EU psali na sociální sítě podobné shora uvedené zhůvěřivosti jako: "Bruselští soudruzi nám nebudou nic zakazovat, nařizovat, nebudou nás omezovat, regulovat, dotovat, jsme přeci Češi!"

https://oenergetice.cz/evropska-unie/novy-klimaticky-plan-eu-by-si-vyzadal-transformaci-energetickeho-systemu

https://oenergetice.cz/cista-mobilita/lepe-odhalovat-demontovane-zarizeni-k-omezovani-emisi-automobilu-mzp-ridicum-zakroci

https://www.europarl.europa.eu/news/cs/headlines/eu-affairs/20190712STO56960/priority-politickych-skupin-zeleni-evropska-svobodna-aliance

 

Tohle z auta neuvidíte.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Lněnička | pondělí 26.4.2021 17:50 | karma článku: 14,13 | přečteno: 1038x
  • Další články autora

Jan Lněnička

Cesta jinam Miroslava Imricha

Na rockera typu Míry Imricha odešel v celkem dosti požehnaném věku 71 let. Poprvé jsem ho viděl někdy v roce 1978 v klubu Dvojka na Vinohradské.

8.5.2024 v 14:35 | Karma: 16,40 | Přečteno: 402x | Diskuse| Kultura

Jan Lněnička

Kdy napíše Karel Trčálek něco původního?

Třeba o slunéčku sedmitečném, o Kohoutkově kometě, nebo o smažáku... leč marnost, nestane se tak, zatím...

3.5.2024 v 18:27 | Karma: 30,21 | Přečteno: 792x | Diskuse| Osobní

Jan Lněnička

Bolševický nok

Byli jsme svědky přestřelky mezi europoslankyní paní Konečnou a ministryní paní Černochovou, ale o to nejde, jde o obohacení jazyka českého a nové významy slov.

28.4.2024 v 16:49 | Karma: 33,93 | Přečteno: 1177x | Diskuse| Společnost

Jan Lněnička

Zrádce Beneš zachránil Československo

Západní spojenci nás zradili, jedině Edvard Beneš měl odvahu vyvěsit bílou fangli na Hradě, abychom mohli přežít i my a pomlouvat jej.

21.4.2024 v 15:34 | Karma: 26,33 | Přečteno: 949x | Diskuse| Společnost

Jan Lněnička

Vše se zlepší, až nebude u vlády ODS!

Usuzuji tak ze slov premiéra Petra Fialy: „ODS byla u vlády vždy, když bylo Česko v krizi - ať 90. léta, tak ekonomická krize v roce 2008, tak současná krize.“

14.4.2024 v 19:23 | Karma: 33,07 | Přečteno: 1012x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Bakterie z vody letos zabíjí častěji, zemřelo už 23 lidí. Řada nákaz uniká

17. května 2024

Premium Kromě jiných infekcí se v Česku letos více šíří i smrtelnější legionářská nemoc, která se...

Slovensko k tragédii směřovalo dlouho, tímhle prohráli všichni, míní expert

17. května 2024

Premium Bývalý slovenský novinář a bezpečnostní expert Milan Žitný je přesvědčen, že k tragické události,...

V Kladně hořel sklad olejů a autodílů, škoda je čtyřicet milionů korun

16. května 2024  12:31,  aktualizováno  22:59

V kladenské ulici Železničářů ve čtvrtek hořela průmyslová hala se skladem olejů a autodílů. U...

Soud v Haagu začal řešit Gazu. Genocida dosáhla strašlivé úrovně, zaznělo

16. května 2024  22:40

Genocida, kterou Izrael páchá v Pásmu Gazy, dosáhla strašlivé úrovně, prohlásil zástupce...

Vyhrajte balíček z řady sebamed Anti-Redness
Vyhrajte balíček z řady sebamed Anti-Redness

Minulý týden jste soutěžili se sebamedem o kosmetiku pro nejmenší. Tento týden si pojďte zahrát o péči pro vás, a to konkrétně o řadu Anti-Redness,...

  • Počet článků 389
  • Celková karma 29,29
  • Průměrná čtenost 1011x
Jsem čelní a zatím jediný protagonista Venturismu. Venturismus znamená odvahu, odvážné vyslovení pravdy, ale také riskantní podnik. V ekonomii venture kapitál představuje finanční prostředky sloužící k investování do velmi rychle rostoucích inovativních projektů. Před rokem 1989 jsem založil hnutí „Tupohlaví“, které žádnou měrou přispělo k pádu socialismu. Venturismus a venturisté chtějí tímto odvážným směrem pokračovat...

Seznam rubrik