Volím SPD!

27. 09. 2021 16:11:31
V autobuse vedle mě seděl nervózní mladík, na zápěstí měl několik náramků různých barev, na nichž bylo napsáno: "Jsem volič SPD." Já tuto stranu budu také volit, ale na veřejnosti se tím nechlubím.

Rozhodně bych to neříkal svým přátelům, kteří inklinují k pražské kavárně a k antibabišovskému hnutí. Já osobně jsem přesvědčen, že strana moravského Japonce společně s hnutím ANO a komunisty, dají republiku do pořádku, vyvedou nás z marasmu, který způsobili a zbaví nás imigrantů a nepřizpůsobivých.

Ale abych se vrátil ke svému zážitku. Jak jsem se se svým soukmenovcem setkal? Bylo to v autobuse 138, přistoupil jsem na Kačerově a přisedl si k němu. Byl to takový sympaťák s bejsbolkou na hlavě, jeho obličej zahalovaly tmavé brýle s úzkými obroučkami a také rouška, jež byla nasazená proklatě nízko. Co mi však učarovalo, byly právě ty náramky na jeho levé ruce: „Jsem volič SPD!“

Jeho pravačka třímala plechovku Braníku, jíž občas praštil o okenní rám autobusu. Podle zvuku byla prázdná. Autobus se vlekl, cesta z Kačerova na Skalku je lemována ostrými zatáčkami, do kterých se vůz sotva vešel.

Odhaduji, že mého spolucestujícího ta bludná pouť traumatizovala, další hřebík, jež zvyšoval mladíkovu podrážděnost, byla spousta lidí, která z autobusu vystupovala a nastupovala, třetí příčina jeho labilního počínání, mohla být prázdná plechovka od piva.

Rád bych se s ním dal do řeči, ale protože občas cosi neartikulovaně vykřikl, raději jsem se stáhl. Když jsme zabočovali k Botiči, jeho nervozita rapidně stoupla. Jak známo, voda jako ženský prvek vzbuzuje u mužů úzkost, depresi, v mnoha případech naopak agresi, proto ta reakce.

Celkem jsem ho chápal, já, nemít v sobě každodenní hrstičku prášků proti úzkosti, byl bych na tom podobně. Rád bych pomohl, ale lexaurin jsem nechal bohužel doma. Benzodiazepiny jsou prý návykové, ale pomáhají, někdy jsou prášky lepší než rum. Ideální je kombinace prášků a alkoholu.

Jak říkám, nic jsem při sobě neměl, pročež se jeho tenze zvyšovala, začal křičet, tentokrát srozumitelně:

„Nenávidím lidi, všude jsou, lepí se na mě, běžte všichni do prdele!“ opakoval dokola.

Seděl jsem vedle něj na sedadle, a přísahám, nějak jsem se na něj nelepil!

„To myslel jako mě?“ pomyslel jsem si.

Bohužel, tohle už se nikdy nedovím, u záběhlické školy jsem vystoupil. Venku na zastávce jsem pak sledoval, jak mládenec ze svého sedadla vstal a rozběhl se napříč autobusem, asi hledal místo, kde se na něj nikdo nebude lepit.

Já jsem si šel svou cestou, přesněji do cykla, kde jsem zakoupil 1.5 metrový kovový etalon, který si přidělám k rámu kola, aby řidiči dodržovali stanovený odstup.

Ta událost se stala dopoledne, potom jsem asi dvě hodiny strávil zevlováním, občas jsem kovovým etalonem praštil do skla nějakého zaparkovaného auta, nebo mu utrhl stěrač. Jak říkal sapér Vodička: „Vinnej nevinnej, berte to po řadě!“ K autům cítím nenávist.

Když jsem byl již unaven, zašel jsem do supermarketu nakoupit. Stál jsem už ve frontě na pokladnu: spousta lidí, měl jsem také pocit, že se na mě začínají lepit, abych se tomu vyhnul, rozhodl jsem se, že půjdu zaplatit k automatu: „Měli by nákup zlevnit, když sami sobě děláme pokladníka!!!“ říkal jsem si.

O to nyní nešlo, právě když jsem odjížděl od pokladny s obsluhou, stál mi v cestě snědší muž tmavší pleti, myslil si, že ho chci předejít, zahradil mi cestu, což mě naštvalo, nebojácně jsem do něj svým vozíkem zlehka drcl a vztekle jsem zasupěl: „Co děláš?“

„Co děláš ty, uklidni se,“ opáčil on.

Docházel mi lexaurin, třásl jsem se vzteky, vraždil bych, byl jsem na tom podobně, ba možná hůře, než ten hoch z autobusu. Jedině morální síla naší Strany a myšlenka na to, že v budoucnu už snědá verbež bude mít přístup do všech obchodů zapovězený, mi zabránily, abych provedl zločin.

Když jsem se uklidnil, odjel jsem dělat sám sobě pokladníka... nebojte i tohle napravíme.

My, voliči SPD, nejsme žádné změkčilé buzny, ale opravdoví chlapi!

Autor: Jan Lněnička | pondělí 27.9.2021 16:11 | karma článku: 16.49 | přečteno: 1109x

Další články blogera

Jan Lněnička

Jsou pomníky padlých sovětských vojáků bezpečnostním rizikem pro stát?

Dalšími riziky jsou: starci, mládež, česká, maďarská a slovenská vláda, chcimíři, chciválkové, Putin, Biden, Fiala, green deal, fosilní lobby, zemědělci, umělá inteligence, Rusko, NATO, BRICS - stačí si vybrat.

24.3.2024 v 13:42 | Karma článku: 33.98 | Přečteno: 900 | Diskuse

Jan Lněnička

Hysterka Fiala, Ficova „konšpirácia“ a papež chcimír

Nezralého gesta se dopustil premiér Petr Fiala vůči slovenské vládě. Úroveň jeho jednání mi připomíná Petra Bajzu z knihy "Bylo nás pět“, jako bych viděl malého Petříka říkat: „Do smrti smrťoucí s tebou nepromluvím!“

10.3.2024 v 19:36 | Karma článku: 37.13 | Přečteno: 1033 | Diskuse

Jan Lněnička

Bezemisní krávy

Nejedná se zde o militantní klimatické aktivistky, ale o skutečné krávy. Jejich emise jsou podle skupiny globálních investorů horší problém pro klima, než auta a uhlí. Krávy je nutné modifikovat tak, aby vyhovovaly parametrům EU!

3.3.2024 v 20:36 | Karma článku: 27.08 | Přečteno: 562 | Diskuse

Jan Lněnička

Odvody - konečně!

Konstruktivní návrh jak zařídit v případě ohrožení nebo války obvody. Plošné zavedení odvodů plánovalo Ministerstvo obrany již v roce 2015, poslanci se nějak nedohodli, nakonec to skončilo pouze u dobrovolných odvodů.

27.2.2024 v 19:49 | Karma článku: 30.96 | Přečteno: 731 | Diskuse

Další články z rubriky Společnost

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 33.38 | Přečteno: 542 | Diskuse

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 28.51 | Přečteno: 1880 | Diskuse

Jan Ziegler

Komunistický guru Marx byl vykořisťovatelem a hrubým člověkem

Na zakladateli vědeckého socialismu toho nebylo moc vědeckého a dělníky vůbec nemusel. Viděl v nich pouze nástroje (užitečné idioty), které svrhnou kapitalismus. Nenáviděl Židy a Slovany včetně Čechů.

28.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 16.48 | Přečteno: 278 | Diskuse

Rudolf Pekař

Bacha na sváteční cyklisty

Začátek jara přináší nejen kvetoucí přírodu, ale také návrat cyklistů na silnice. Bohužel, spolu s nimi se objevují i tzv. sváteční cyklisté, kteří se chovají neopatrně a nezodpovědně.

28.3.2024 v 12:17 | Karma článku: 6.26 | Přečteno: 207 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 18.02 | Přečteno: 269 | Diskuse
Počet článků 382 Celková karma 28.94 Průměrná čtenost 1025

Jsem čelní a zatím jediný protagonista Venturismu. Venturismus znamená odvahu, odvážné vyslovení pravdy, ale také riskantní podnik. V ekonomii venture kapitál představuje finanční prostředky sloužící k investování do velmi rychle rostoucích inovativních projektů. Před rokem 1989 jsem založil hnutí „Tupohlaví“, které žádnou měrou přispělo k pádu socialismu. Venturismus a venturisté chtějí tímto odvážným směrem pokračovat...

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...