Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Všechny lumpárny ukryje válka.

V titulku jsem poupravil název písničky Marty Kubišové „Všechny bolesti utiší láska“. Kolik asi miliónů bylo a bude „odkloněno“ ve prospěch jednotlivců pod pláštíkem války a koronaviru?

Pročítám knihu rozhovorů Josefa Klímy s Robertem Šlachtou „Třicet let pod přísahou“, jestli je kniha aspoň z poloviny pravdivá, tak to vypadá, jako bychom žili v propletenci mafiánských, pardon, klientistických vztahů, kdy je byznys napojen mocné, kteří jsou jedna ruka s policií a soudy. Někoho se podaří obvinit, ale jde to ztuha a většinou jsou obvinění propuštěni zpátky na svobodu, nakonec přijde amnestie.

 

Několikrát je v knize zmíněna poslankyně Černochová, která prý velmi kriticky reagovala na kauzu Nagyová, ke Šlachtovi chovala osobní antipatie. Nakonec kvůli této kauze padla Nečasova vláda. Aby znovu něco podobného neopakovalo, došlo k reorganizaci policie, Robert Šlachta odešel. Někteří jeho kritici tvrdí, že jeho případy byly nedotažené, nejsou to ale právě oni, kteří nedokázali tyto případy dotáhnout?

 

Dnes zde máme válku před ní koronavirus, tato vláda kritizovala tu předchozí kvůli vyhlášení nouzového stavu, nyní je nouzový stav opět kritizován. Zjistí někdy někdo, kolik lumpů se kvůli narychlo zadaným státním zakázkám v nouzovém stavu, obohatilo? Kvůli mafiánskému propojení shora zmíněných subjektů se všechno zamete pod koberec. Dostane se nám nakonec vysvětlení, že to byla nutnost. Sestaví se komise a od NKÚ se dozvíme:

 

Téměř 90 procent meziročního nárůstu celkových výdajů loňského státního rozpočtu nesouviselo s výdaji vynaloženými v souvislosti s bojem proti pandemii nemoci covid-19. Ve své výroční zprávě za loňský rok to napsal Nejvyšší kontrolní úřad.

 

Zprávu o hospodaření Babišovy vlády, tedy máme, ale co dál? Bude vyšetřování, ale nic se nevyšetří, v lepším případě bude někdo obětován.

 

Vláda chce šetřit na státních zaměstnancích. Zmíněná poslankyně Černochová je nyní ministryní obrany, rozpočet se bude navyšovat. Co na to Robert Šlachta, který se snažil prosadit do parlamentu s hnutím Přísaha? Viz. Parlamentní listy 11. 1. 2022:

 

Přesně tak, jak jsem říkal! Psal jsem to už v listopadu. Jana Černochová si dneska na ministerstvo přivedla svoje náměstky. A samozřejmě, že jeden z nich je František Šulc.

Šulc je dlouholetý poradce Jany Černochové a od Ministerstva obrany dostal zakázky v hodnotě 10 milionů korun, a taky dotace v hodnotě 11 milionů korun.

Ministerstvo obrany teď chystá další obří zakázku. Mají v plánu nakoupit lehká útočná vozidla v celkové ceně 7 MILIARD korun. A kdo že se to o zakázku velice zajímá? Jiří Sauer. Byznysový partner a kámoš nového náměstka Šulce. Tak schválně jestli budu mít za pár měsíců pravdu i v tom, kdo zakázku vyhraje.

A mezi tím na Ministerstvu obrany České republiky:

Ve středu 6. dubna 2022 schválila vláda na návrh ministryně obrany Jany Černochové dva důležité materiály pro posílení obranyschopnosti České republiky a zrychlení modernizace Armády ČR v reakci na ruskou invazi na Ukrajině.

Ministerstvo plánuje ještě letos zahájit akviziční proces u projektů za 14,58 mld. Kč, konkrétně se jedná například o nákup balistických prostředků, munice, náhradních dílů, posílení pozemní přepravy, prostředky C4ISTAR a také ruční palné zbraně. V následujících dvou letech chce resort urychlit nad rámec původních plánů nákupy za 33,77 mld. Kč. Jedná se například o doplnění počtů kolových obrněných vozidel Pandur a Titus, pořízení ženijních prostředků, lehkých útočných vozidel, taktického satelitního systému či komunikačních a informačních prostředků.

 

Nebylo by lepší namísto zmrazování platů státních zaměstnanců sledovat do jakých kapes tečou miliardy ze státního rozpočtu, nejen na obraně, ale na každém státním postu? Nebo všechny lumpárny ukryje válka?

https://www.parlamentnilisty.cz/politika/politici-volicum/Slachta-Prisaha-Cernochova-si-na-ministerstvo-privedla-svoje-namestky-A-je-to-tady-689153

https://mocr.army.cz/informacni-servis/zpravodajstvi/vlada-schvalila-plany-ministerstva-obrany-na-urychleni-vyzbrojovacich-projektu-a-zmeny-v-legislative-234626/

https://echo24.cz/a/SswRE/babisova-vlada-rekordne-zadluzila-stat-temer-90--narustu-vydaju-loni-nesouviselo-s-covidem

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Lněnička | středa 20.4.2022 16:34 | karma článku: 29,46 | přečteno: 833x
  • Další články autora

Jan Lněnička

Cesta jinam Miroslava Imricha

Na rockera typu Míry Imricha odešel v celkem dosti požehnaném věku 71 let. Poprvé jsem ho viděl někdy v roce 1978 v klubu Dvojka na Vinohradské.

8.5.2024 v 14:35 | Karma: 13,10 | Přečteno: 241x | Diskuse| Kultura

Jan Lněnička

Kdy napíše Karel Trčálek něco původního?

Třeba o slunéčku sedmitečném, o Kohoutkově kometě, nebo o smažáku... leč marnost, nestane se tak, zatím...

3.5.2024 v 18:27 | Karma: 30,03 | Přečteno: 772x | Diskuse| Osobní

Jan Lněnička

Bolševický nok

Byli jsme svědky přestřelky mezi europoslankyní paní Konečnou a ministryní paní Černochovou, ale o to nejde, jde o obohacení jazyka českého a nové významy slov.

28.4.2024 v 16:49 | Karma: 33,82 | Přečteno: 1170x | Diskuse| Společnost

Jan Lněnička

Zrádce Beneš zachránil Československo

Západní spojenci nás zradili, jedině Edvard Beneš měl odvahu vyvěsit bílou fangli na Hradě, abychom mohli přežít i my a pomlouvat jej.

21.4.2024 v 15:34 | Karma: 26,33 | Přečteno: 947x | Diskuse| Společnost

Jan Lněnička

Vše se zlepší, až nebude u vlády ODS!

Usuzuji tak ze slov premiéra Petra Fialy: „ODS byla u vlády vždy, když bylo Česko v krizi - ať 90. léta, tak ekonomická krize v roce 2008, tak současná krize.“

14.4.2024 v 19:23 | Karma: 33,07 | Přečteno: 1011x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Severní Makedonie zvolila novou prezidentku. Předchůdce uznal porážku

8. května 2024  22:19,  aktualizováno  22:35

Severomakedonský prezident Stevo Pendarovski uznal porážku ve středečním druhém kole prezidentských...

Izrael otevřel přechod Kerem Šalom, pomoc se k civilistům přesto nedostává

8. května 2024  9:48,  aktualizováno  21:28

Do Pásma Gazy ve středu přes klíčové hraniční přechody na jihu oblasti nepřicházela žádná...

USA pozastavily dodávky bomb Izraeli. Nechtějí krveprolití v Rafáhu

8. května 2024  10:51,  aktualizováno  20:49

Spojené státy odložily plánovanou dodávku munice Izraeli a kvůli jeho operacím v Rafáhu na jihu...

Plat 200 tisíc čistého, k tomu tučné náhrady. Co čeká na nové europoslance

8. května 2024

Premium Poslední měsíc zbývá do voleb do Evropského parlamentu. A českých 675 kandidátů, kteří usilují o...

Rozdáváme kojenecké mléko Hipp ZDARMA
Rozdáváme kojenecké mléko Hipp ZDARMA

HiPP rozšiřuje své portfolio kojeneckého mléka o nový typ obalu. Novinka přichází ve formě HiPP COMBIOTIK® v plechové dóze, 800 g, která nabízí...

  • Počet článků 389
  • Celková karma 27,96
  • Průměrná čtenost 1011x
Jsem čelní a zatím jediný protagonista Venturismu. Venturismus znamená odvahu, odvážné vyslovení pravdy, ale také riskantní podnik. V ekonomii venture kapitál představuje finanční prostředky sloužící k investování do velmi rychle rostoucích inovativních projektů. Před rokem 1989 jsem založil hnutí „Tupohlaví“, které žádnou měrou přispělo k pádu socialismu. Venturismus a venturisté chtějí tímto odvážným směrem pokračovat...

Seznam rubrik