Volby jako protest proti vládní politice

13. 01. 2023 21:06:01
Tento důvod může být pro nerozhodnuté jedna z možností proč jít k volbám. Jiným důvodem je ekonomická situace, strach z dalšího ochuzování obyvatelstva, zde je volba pana Babiše pochopitelná. Koho si tedy vybrat?

Mou protestní volbou je pan Bašta, je to má volba, abych vyjádřil nesouhlas s vládní politikou. Druhá možnost, jak vyjádřit protest, je k volbám nejít, z mého pohledu účastníka polistopadového dění, kdy jsme volali po svobodných volbách, je tato možnost nemyslitelná. Nechci ale prezidenta, který skáče, jak vláda píská.

V minulém blogu jsem psal o cenzuře, myslel jsem tím přípravu vládního boje proti dezinformacím, který připravuje zmocněnec pro média a dezinformace Michal Klíma, podle něho se o svobodu slova nemusíme bát. V rozhovoru pro iRozhlas řekl, že:

Zdůrazňuje přitom, že strategie se zabývá pouze dezinformacemi, které mohou ohrozit národní bezpečnost. „To znamená lživý obsah, který k nám šíří nepřátelské státy s cílem ovlivnit politickou situaci v naší zemi,“ říká s tím, že dezinformace v minulosti ovlivnily hlasování o brexitu nebo americké volby.

https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/michal-klima-dezinformace-vladni-zmocnenec-pro-oblast-medii-a-dezinformaci_2301110010_hav

Otázka je, kdo bude určovat, co je dezinformace? Samozvané weby? Jak bude tento zákon ohebný? Může být zneužitelný? Dnes, kdy veřejnoprávní média zaštiťují pouze vládní politiku, jsou tyto obavy oprávněné. Když poslouchám na Čro 2 pořad „Jak to vidí“, některé osobnosti zmizely, najednou mi zde chybí třeba Václav Cílek nebo Ivan Hoffman.

Ivan Hoffman byl na samozvaném webu „Manipulátoři, na faktech záleží“ označen již 11.2. 2022 jako kremelský propagandista.

https://manipulatori.cz/ivan-hoffman-jako-kremelsky-propagandista/.

Příkladem podobného kádrování nepohodlných osob, je informace pana Bašty v dnešní předvolební debatě na veřejnoprávním rozhlase, že pan Petr Drulák přišel o místo vedoucího výzkumníka na Ústavu mezinárodních vztahů. Zprávu potvrzuje i Echo 24, záminkou prý nebyly jeho názory na rusko – ukrajinský konflikt, ale:

Oficiální odůvodnění k jeho propuštění, které má deník Echo24 k dispozici, zní: „výpověď z organizačních důvodů“.

Drulák reagoval: že mu to připomíná rok 1970. „Tehdy se zrušil ÚMPE (Ústav pro mezinárodní politiku a ekonomii) a založil se ÚMV. Předtím byl ústav plný komunistů, kteří usilovali o reformu a oni, aby se jich elegantně zbavili, tak celý ústav zrušili a založili nový, do kterého už směli jen někteří. Z hlediska právního to bylo velmi elegantní a tohle je na podobné úrovni.“

https://echo24.cz/a/HeznS/zpravy-domaci-petr-drulak-vypoved-velvyslanec-ve-francii-ustav-mezinarodnich-vztahu-ministerstvo-zahranici

Připomínám, že Petr Drulák podepsal Iniciativu Mír a spravedlnost. Další, o kom se pan Bašta zmínil, byl Roman Horký, jehož chtěl pozvat do svého týmu a taktéž zmíněnou petici podepsal, podle jeho slov jej přišlo vyšetřovat protiteroristické komando. Pro adminy uvádím, že jsou to slova pana Bašty při kandidátské debatě, která si nelze z jiného nezávislého zdroje ověřit! Pan Bašta na závěr debaty kandidátů na dotaz moderátora: „Co by jako prezident nedělal?“ řekl, že nikdy nebude lhát. Podotýkám, že ještě prezident není.

V rozhovoru pro Lidovky spisovatel Pavel Kohout řekl, že předposranost je matkou diktatury, reagoval tak svými slovy na současné vytlačování svobodné diskuse.

https://www.lidovky.cz/domov/pavel-kohout-spisovatel-dramatik-diskuse-komunismus-svazactvi-lidove-noviny-povidky.A221231_102238_ln_domov_rkj

Místo diskuse zde máme pouze vzájemnou dehonestaci. Tím se dostávám k Andreji Babišovi.Také jeho volba má v sobě jistý nádech protivládního protestu. Andrej Babiš je produkt polistopadového vývoje. Je označován jako populista a zároveň autokrat, nebezpečí pro demokracii. Tak je ocejchován, aniž by si jeho kritici uvědomovali, že autokracie a zároveň populismus nejdou dohromady. To, že je oportunista, o tom žádná, ale není větším oportunistou generál ve výslužbě, rozvědčík Petr Pavel? Tandem Rakušan Pavel by mohl pro svobodu znamenat mnohé...

Zpátky k Babišovi. Vláda ochuzuje nízkopříjmové skupiny obyvatelstva, a tak spodní lid dobře slyší na slogan: „Za Babiše bylo líp!“ Rada pana Fialy: „Nestyďte si jít pro dávky,“ si vzhledem k tomu, že úřady práce praskají ve švech a nestíhají vyplácet dávky, je vskutku hraběcí. Není proto divu, že Babiše budou volit.

https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/478600-lidem-v-nouzi-nechodi-davky-urady-prace-nestihaji-vyrizovat-zadosti

Spodní lid také žehrá na Ukrajince, má pocit, že vláda dává přednost jim, a na ně zapomíná. Pan premiér oponuje, že:

Výtky opozice, že kvůli pomoci migrantům z Ukrajiny zapomíná vláda na české občany, považuje premiér Petr Fiala (ODS) za pokus poštvat českou společnost proti běžencům.

https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/fiala-vytky-ze-vlada-zapomina-na-cechy-maji-postvat-lidi-proti-ukrajincum/2183132?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

Když ani to nepomůže, vláda mírní tyto názory tím, že svaluje svá selhání na Rusy a Putina. Mít nepřítele je velmi pohodlné za každého režimu. Až Rusy porazíme, bude zase dobře. Jaká nebezpečí budou hrozit od na hlavu poraženého a možná rozpadávajícího se Ruska, jak si mnozí přejí, o to zatím nikdo neuvažuje.

Rusko musí být poraženo, k tomu je třeba dodávat vražedný materiál, ať to stojí, co to stojí. Zbrojovky nestíhají. V diskusích pod články dochází k dehumanizaci protivníka. Svými nenávistnými komentáři na adresu Rusů, se tak komentátoři dostávajína úroveň ruských propagandistů.

Každý lidský život má cenu, ale jsme ve válce, pravda a láska musí ustoupit lži a nenávisti.

Na závěr musím podotknout, že asi poslední joke pana Zemana, dát volby na pátek třináctého, je, vzhledem k mizernému výběru kandidátů na Hrad, mimořádně povedený.

Kéž se ve svých obavách mýlím!

https://www.irozhlas.cz/volby/debata-prezidentske-volby-2023-kandidati_2301131202_mst

Autor: Jan Lněnička | pátek 13.1.2023 21:06 | karma článku: 32.09 | přečteno: 973x

Další články blogera

Jan Lněnička

Jsou pomníky padlých sovětských vojáků bezpečnostním rizikem pro stát?

Dalšími riziky jsou: starci, mládež, česká, maďarská a slovenská vláda, chcimíři, chciválkové, Putin, Biden, Fiala, green deal, fosilní lobby, zemědělci, umělá inteligence, Rusko, NATO, BRICS - stačí si vybrat.

24.3.2024 v 13:42 | Karma článku: 33.98 | Přečteno: 900 | Diskuse

Jan Lněnička

Hysterka Fiala, Ficova „konšpirácia“ a papež chcimír

Nezralého gesta se dopustil premiér Petr Fiala vůči slovenské vládě. Úroveň jeho jednání mi připomíná Petra Bajzu z knihy "Bylo nás pět“, jako bych viděl malého Petříka říkat: „Do smrti smrťoucí s tebou nepromluvím!“

10.3.2024 v 19:36 | Karma článku: 37.13 | Přečteno: 1033 | Diskuse

Jan Lněnička

Bezemisní krávy

Nejedná se zde o militantní klimatické aktivistky, ale o skutečné krávy. Jejich emise jsou podle skupiny globálních investorů horší problém pro klima, než auta a uhlí. Krávy je nutné modifikovat tak, aby vyhovovaly parametrům EU!

3.3.2024 v 20:36 | Karma článku: 27.08 | Přečteno: 562 | Diskuse

Jan Lněnička

Odvody - konečně!

Konstruktivní návrh jak zařídit v případě ohrožení nebo války obvody. Plošné zavedení odvodů plánovalo Ministerstvo obrany již v roce 2015, poslanci se nějak nedohodli, nakonec to skončilo pouze u dobrovolných odvodů.

27.2.2024 v 19:49 | Karma článku: 30.96 | Přečteno: 731 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 7.91 | Přečteno: 96 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 26.22 | Přečteno: 508 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.25 | Přečteno: 517 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.92 | Přečteno: 469 | Diskuse

Michal Sabó

Rudá záře nad Moskvou aneb mají teroristi právo na soucit?

Útok v Rusku, při němž útočníci v koncertním sále na okraji Moskvy v pátek zabili nejméně 133 lidí a mnoho dalších zranili, nám nastavil zrcadlo. Máme Rusko litovat?

26.3.2024 v 7:13 | Karma článku: 36.52 | Přečteno: 2310 | Diskuse
Počet článků 382 Celková karma 28.94 Průměrná čtenost 1025

Jsem čelní a zatím jediný protagonista Venturismu. Venturismus znamená odvahu, odvážné vyslovení pravdy, ale také riskantní podnik. V ekonomii venture kapitál představuje finanční prostředky sloužící k investování do velmi rychle rostoucích inovativních projektů. Před rokem 1989 jsem založil hnutí „Tupohlaví“, které žádnou měrou přispělo k pádu socialismu. Venturismus a venturisté chtějí tímto odvážným směrem pokračovat...

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...