Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

V soutěži o největšího dezinformátora zvítězila česká vláda

Konečně došlo k vyhodnocení soutěže, kterou loni vyhlásilo radio Svobodný Sýbl. Soutěž vyhrála česká vláda, druhé místo obsadila Česká televize a hezké třetí místo patří zpravodajskému serveru Forum 24.

Další místa obsadil realizační tým Petra Pavla, Bakalova média, Aernonet, Sputnik a Svobodné rádio. Až ve druhé desítce skončil realizační tým Andreje Babiše. Parlamentní listy se do soutěže nedostaly. Zvláštní cenu čtenářů získal Petr Pavel za bagatelizaci své činnosti v řadách ozbrojených složek. Cenu bludný šutr dostávají podporovatelé dodávek zbraní na Ukrajinu. Cenu e-bloud dostávají všichni, kteří dezinformační masáži uvěřili.

Porota zvlášť ocenila všechny, kterým se za pouhých čtrnáct dnů podařilo z minulostí i přítomností totožných kandidátů na Hrad udělat své protivy: z Petra Pavla vtělené dobro a z Andreje Babiše ďáblem seslané zlo.

Soutěž Radia Svobodný Sýbl "O největšího dezinformátora" byla hodnocena na základě citátu G. W. Hegela:

"Substance je to, co existuje nezávisle na tom, že je faktem," jenž nikdo z porotců nepochopil.

Cenu „borec nakonec“ získává Roger Waters! Za vystoupení proti válce před Radou bezpečnosti OSN. Porotu zaujala zvlášť věta:

„Jsme mnozí, kteří se nepodílíme na ziscích válečného průmyslu,“ řekl Waters. „Nechceme dobrovolně vychovávat naše syny a dcery, aby poskytovali krmivo pro vaše děla.“

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/ukrajina-osn-valka-rusko-rada-bezpecnosti-pink-floyd-waters.A230209_160330_zahranicni_jhr

Celé vystoupení pochopitelně velmi popudilo všechny válečné štváče, kterým se již tak neříká, dnes jsou tito militantní představitelé naopak nazýváni jako ti dobří a z mírotvorců jsou míroví štváči. V dnešním světě je všechno naopak, a tak se ze zkušeného politika Henry Kissingera rázem stává ruský šváb, stejně jako z každého kdo chce jednat o míru a neválčit.

Nejobludnější argument proti válce je masakr v Buči, kdyby politici řádně ovládali své řemeslo a nebyli otroky bezohledných chamtivým mocenských zájmů, k žádné válce tudíž ani k masakru by vůbec nemuselo dojít! Pokud někdo argumentuje, že Rusové musí být za tento masakr potrestáni vendetou, říká si jen o další a další ztráty na životech na obou stranách.

Samozřejmě část českého národa této válce fandí, jejich resentiment z roku 1968 musí být v tomto pro ně „zástupném“ konfliktu ukojen: „Ukrajina válčí i za nás!“ volají hrdě, a tak tato vláda národní pohromy může v klidu odsouhlasit 2% na zbrojení. Kde na to vezme? Stačí si přečíst, co na nás chystá pan Jurečka.

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-politika-vlada-souhlasi-s-uzakonenim-2-procent-hdp-na-obranu-222448

Ale blýská se na časy. Zdá se jakoby si novináři společně s politiky pomalu dělali „strejčka“, kdyby celé válečné dobrodružství vyznělo do vytracena a museli býti nalezeni noví nepřátelé státu, na které by se dala svalit stále horšící se ekonomická situace. Do jinak vůči Ukrajině vstřícným médií začínají prosakovat informace pohledu z do konfliktu nezainteresovaných zemí. Novinář Jan Macháček předložil v Lidovkách názor komentátora agentury Bloomberg Pankaje Mishry, známého indického spisovatela a esejisty:

Většina velkých zemí západní aliance byla spolupachatelem nebo se podílela na vojenských průšvizích, které rozvrátily celé regiony v Asii, na Blízkém východě a v Africe. Političtí lídři napochodovali do neštěstí, která šla mimochodem velmi snadno předvídat. A provázel je souhlasný sborový zpěv všech médií zprava doleva, od Fox News po The Economist. Nesouhlasná stanoviska byla utápěna nebo záměrně delegitimizována.

Tyhle lidi za jejich chyby a kalamity, které způsobili, nikdy nikdo nepotrestal. Většina západního intelektuálně-průmyslového komplexu opět nadšeně tleská vojenské intervenci tentokrát proti fanatikovi a jaderně po zuby ozbrojené zemi.

Nejhorší je, že většinu z nás neznervózňuje, že ty samé zprofanované elity opět přepisují historii i zeměpis bez adekvátní demokratické kontroly. V zemích, kde se v posledních letech odehrála politická zemětřesení, se role vládnoucích a ovládaných může ale snadno a rychle zase otočit. Jak předvedl Donald Trump, demagogové vždy dokážou využít nespokojenosti s nekonečnými, drahými a nevyhratelnými válkami.

https://www.lidovky.cz/nazory/nazor-jan-machacek-bloomberg-pankaj-mishra-valka-ukrajina-rusko.A230131_203145_ln_nazory_atv

O rozsáhlé korupci, kaňce na jinak neposkvrněném předkládaném obrazu Ukrajiny, se dočteme například v článku Josefa Veselky zabaleném do hávu jednoznačné podpory této zemi. Dotazovaní Ukrajinci udávají důvody proč jdou pracovat raději k nám:

Ptali jsme se jich na důvody, které je sem přivedly, a kromě velmi nízkých příjmů (oficiální plat lékaře je dodnes podstatně nižší než česká minimální mzda) se celé roky mluvilo o korupci, která se stala běžnou součástí života prakticky všech Ukrajinců. O tom, že téměř za vše se musí platit cosi navíc a oficiální ceny zdaleka nevyjadřují reálnou hodnotu jednotlivých věcí.

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/nazory-komentare-diagnoza-josefa-veselky-odvracena-tvar-ukrajiny-225469#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.web.nexttoart

Kdo někdy navštívil Ukrajinu, ví, že tomu tak je. Vrátím-li se k informacím a dezinformacím; vzhledem k tomu, jak bídná je o tomto konfliktu informovanost ze strany médií, vlastně se tyto dvě nedají příliš rozlišit. Obecně platí, že to co řekne vláda a veřejnoprávní média, která nás však informují mizerně, je pravdivé. Narazil jsem na stream chlápka, který dělal na Ukrajině instruktora pro odvedence. Tvrdil, že celá válka je obrovská díra na peníze, je zde velká byrokratická zátěž a celá obrana postrádá jakoukoliv koncepci. Dál raději nebudu jeho slova citovat. Neboť...

… jak správně píše Josef Veselka, když připomíná scénu z filmu Pelíšky:

A komu tím prospějete, co?“ ptá se Miroslav Donutil svého pubertálního syna ve filmu Pelíšky a po chvíli ještě dodává: „Druhé straně?“

A o tom to je!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Lněnička | neděle 12.2.2023 17:12 | karma článku: 38,01 | přečteno: 1421x
  • Další články autora

Jan Lněnička

Cesta jinam Miroslava Imricha

Na rockera typu Míry Imricha odešel v celkem dosti požehnaném věku 71 let. Poprvé jsem ho viděl někdy v roce 1978 v klubu Dvojka na Vinohradské.

8.5.2024 v 14:35 | Karma: 16,37 | Přečteno: 390x | Diskuse| Kultura

Jan Lněnička

Kdy napíše Karel Trčálek něco původního?

Třeba o slunéčku sedmitečném, o Kohoutkově kometě, nebo o smažáku... leč marnost, nestane se tak, zatím...

3.5.2024 v 18:27 | Karma: 30,12 | Přečteno: 788x | Diskuse| Osobní

Jan Lněnička

Bolševický nok

Byli jsme svědky přestřelky mezi europoslankyní paní Konečnou a ministryní paní Černochovou, ale o to nejde, jde o obohacení jazyka českého a nové významy slov.

28.4.2024 v 16:49 | Karma: 33,87 | Přečteno: 1173x | Diskuse| Společnost

Jan Lněnička

Zrádce Beneš zachránil Československo

Západní spojenci nás zradili, jedině Edvard Beneš měl odvahu vyvěsit bílou fangli na Hradě, abychom mohli přežít i my a pomlouvat jej.

21.4.2024 v 15:34 | Karma: 26,33 | Přečteno: 948x | Diskuse| Společnost

Jan Lněnička

Vše se zlepší, až nebude u vlády ODS!

Usuzuji tak ze slov premiéra Petra Fialy: „ODS byla u vlády vždy, když bylo Česko v krizi - ať 90. léta, tak ekonomická krize v roce 2008, tak současná krize.“

14.4.2024 v 19:23 | Karma: 33,07 | Přečteno: 1011x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Ukrajině nastává „nejtemnější hodina“. Začíná mluvit o jednání s Rusy

3. května 2024

Premium Ukrajinské armádě se stále nedaří stabilizovat situaci na frontě a nálada v Kyjevě je čím dál...

NATO určilo červené linie. Má dva scénáře zásahu proti Rusku, píší média

6. května 2024  12:35

Premium Severoatlantická aliance připravila krizové scénáře „červených linií“, při jejichž překročení...

Už žádné pálení triček. V Evropě se těch nenošených vyhodí až 32 milionů

11. května 2024  16:22

Neprodaná zcela nová trička nebo mikiny často končí na skládkách. Výrobce uložení na skládce vyjde...

Rusko je ničivá síla, nespokojí se jen s částí Ukrajiny, myslí si Pavel

11. května 2024  16:15

Rusko nám bude škodit a nespokojí se s tím, že získá jen část Ukrajiny, je přesvědčen český...

KOMENTÁŘ: Evropa udělala osudovou chybu. Migrace je druh nevojenské expanze

11. května 2024

Premium Věcně nesmyslnou teorií multikulturalismu Evropa rozpoutala migrační vlnu, která starý kontinent...

Polsko tíží migrační tlak z Běloruska. Na hranici si vybuduje opevnění

11. května 2024  14:39

Polsko vybuduje opevnění na své hranici s Běloruskem, aby čelilo migračnímu tlaku, který podle něj...

Jak předejít syndromu náhlého úmrtí kojence?
Jak předejít syndromu náhlého úmrtí kojence?

Syndrom náhlého úmrtí kojence (SIDS – sudden infant death syndrome) je doslova noční můrou všech rodičů. V současné době lze tomuto zbytečnému...

  • Počet článků 389
  • Celková karma 28,78
  • Průměrná čtenost 1011x
Jsem čelní a zatím jediný protagonista Venturismu. Venturismus znamená odvahu, odvážné vyslovení pravdy, ale také riskantní podnik. V ekonomii venture kapitál představuje finanční prostředky sloužící k investování do velmi rychle rostoucích inovativních projektů. Před rokem 1989 jsem založil hnutí „Tupohlaví“, které žádnou měrou přispělo k pádu socialismu. Venturismus a venturisté chtějí tímto odvážným směrem pokračovat...

Seznam rubrik