Jak dosáhnout dlouhověkosti ve zdraví?

3. 03. 2023 19:41:29
Důchodový věk se bude jak známo průběhem let navyšovat, abychom v budoucnosti mohli chodit v 70 a více letech do práce svěží, budeme muset začít o své zdraví pečovat již v raném věku.

Dlouhověkost a zdraví jsou podle vědců spojeny s přítomností tlustého střeva, aspoň to svým studentům povídal profesor Zdeněk Pinc na své přednášce o fenomenologii. První pokus prý provedl doktor Alexejev v Moskvě na asi třicetiletém dobrovolníkovi Aljošovi Z., který si nechal odoperovat tlusté střevo. A skutečně! Teorie se potvrdila, střevo bylo odstraněno, dobrovolník skutečně zůstal mlád až do smrti, jenže při té operaci zemřel. Pan profesor není lékař ale filosof, proto musíme brát jeho výroky s rezervou.

1. Odkud začít? V prvé řadě bychom se měli věnovat duševnímu zdraví. K tomu nám postačí dvě přikázání desatera: „Cti otce svého a matku svou, abys dlouze byl živ a dobře se ti vedlo,“ a „Pomni bys den sváteční světil.“ Tato dvě přikázání může dodržovat jak věřící, tak i nevěřící a má vystaráno. Věřícím i nevěřícím, kteří se chtějí dožít dlouhověkosti, doporučuji, aby proaktivně pro jistotu konvertovali k pravoslaví a dle situace ve světě, pak přešli k Islámu. Bůh je jen jeden a je mu jedno jakého jste vyznání.

2. Z trochu jiného soudku je další doporučení. Stále nám lékaři přikazují, abychom chodili na pravidelné prohlídky, stojí to mnoho času a navíc strach, že něco najdou. Namísto otravných prohlídek úplně stačí, budete-li si jednou za měsíc kontrolovat stolici, tím uděláte úlitbu lékařské prevenci a zároveň, neboť neznáte jaké ph má vaše stolice správně vykazovat, nezjistíte nic, co by vás mělo zneklidňovat.

3. Dalším stresorem , jež vám ničí zdraví a léta, je práce; proto doporučuji nepracovat! Pokud jste v tak zoufalé situaci, že se práci kvůli obživě nemůžete vyhnout, najděte si klidné zaměstnání, pro větší rozhled uvádím některé příklady: výhodným zaměstnáním je strážce galaxie, tato pozice nabízí ubytování, stravu a dokonce lékařskou péči zdarma, také práce cenzora popřípadě admina na blogu patří mezi top five odvětví. Zaměstnání snů je též dobrovolník ve spánkovém centru, po osmi hodinách spánku odcházíte domů odpočatí a plni elánu můžete vyrazit do nákupního centra.

4. Ještě o něco více než před třemi dekádami bych napsal do restaurace, jenže tyto provozovny jsou příliš drahé, aby posloužily našemu účelu. Právě v nějakém marketu může začít druhá fáze vaší cesty ku dlouhověkosti. Domů si nakoupíme nejméně deset piv, levnou kořalku, tři krabičky cigaret, bůček, salámy, tlačenku, zkrátka všechny potraviny, které nám výživoví poradci nedoporučují. Vyhněte se ovoci a zelenině, pokud jí nepotřebujete do guláše nebo na topinky k tataráku! Čím větší množství těchto pochutin budete konzumovat, tím více se zhorší váš zdravotní stav.

Pro tuto strategii jsou dvě důležité premisy:

a) Začít shora zmíněná doporučení plnit v mladém věku (jak se zdá mladší ročníky nebudou mít nárok na penzi vůbec)

b) Zásadně nesportovat!

Proč začínat v mladém věku? Je to hlavně proto, že mladý organismus je schopen regenerace. Proč nesportovat? Nesportujte kvůli rychlejšímu zhoršení vašeho zdravotního stavu, které by právě sportovní aktivity mohly nějakým způsobem zlepšovat.

Bod číslo 4 pracovně nazývám „paradoxní strategie dlouhověkosti“

Nyní si prozraďme jeho zásadní účel. Účelem není totiž nic jiného, než co nejdříve dosáhnout invalidního důchodu!

Tak konečně vstoupíte mezi mezi nepracující, budete žít sice skromně, ale budete mít čas starat se o své zdraví, sportovat, případně se vrátit k rodině, která od vás utekla, nebo se věnovat svým zálibám, důležitá je i kontemplace, jedině tak skutečně můžete dosáhnout dlouhověkosti, pokud ne, budete mít alespoň dobrý pocit, že žijete smysluplně.

Dělat si výčitky, že příliš zatěžujete státní kasu nemusíte, nezřízenou konzumací alkoholu a tabákových výrobků jste eráru přispěli dost a dost.

Budete-li pracovat na zdraví náročných profesích, invalidita vás potká tak jako tak ale později: takový bude předpokládaný výsledek nynější vládní důchodové reformy. Prozatím se účastněte všech protivládních demonstrací!

Značka: Přemluv vnučku!!!

Autor: Jan Lněnička | pátek 3.3.2023 19:41 | karma článku: 18.00 | přečteno: 420x

Další články blogera

Jan Lněnička

Jsou pomníky padlých sovětských vojáků bezpečnostním rizikem pro stát?

Dalšími riziky jsou: starci, mládež, česká, maďarská a slovenská vláda, chcimíři, chciválkové, Putin, Biden, Fiala, green deal, fosilní lobby, zemědělci, umělá inteligence, Rusko, NATO, BRICS - stačí si vybrat.

24.3.2024 v 13:42 | Karma článku: 33.98 | Přečteno: 900 | Diskuse

Jan Lněnička

Hysterka Fiala, Ficova „konšpirácia“ a papež chcimír

Nezralého gesta se dopustil premiér Petr Fiala vůči slovenské vládě. Úroveň jeho jednání mi připomíná Petra Bajzu z knihy "Bylo nás pět“, jako bych viděl malého Petříka říkat: „Do smrti smrťoucí s tebou nepromluvím!“

10.3.2024 v 19:36 | Karma článku: 37.13 | Přečteno: 1033 | Diskuse

Jan Lněnička

Bezemisní krávy

Nejedná se zde o militantní klimatické aktivistky, ale o skutečné krávy. Jejich emise jsou podle skupiny globálních investorů horší problém pro klima, než auta a uhlí. Krávy je nutné modifikovat tak, aby vyhovovaly parametrům EU!

3.3.2024 v 20:36 | Karma článku: 27.08 | Přečteno: 562 | Diskuse

Jan Lněnička

Odvody - konečně!

Konstruktivní návrh jak zařídit v případě ohrožení nebo války obvody. Plošné zavedení odvodů plánovalo Ministerstvo obrany již v roce 2015, poslanci se nějak nedohodli, nakonec to skončilo pouze u dobrovolných odvodů.

27.2.2024 v 19:49 | Karma článku: 30.96 | Přečteno: 731 | Diskuse

Další články z rubriky Ostatní

Ladislav Jakl

Dělají z nás ženy! Nebo jen hlupáky?

Jsme všichni obětmi tajemného spikleneckého experimentu, kdy pomocí přísad do potravin globální vládci nadělají z chlapů zženštilé hermafrodity, neschopné plodit děti?

28.3.2024 v 18:55 | Karma článku: 14.84 | Přečteno: 185 | Diskuse

Milan Šupa

Čerpejme sílu ke vzestupu z prožití reality Ducha

Myslím, tedy jsem! Tato slova jsou lež! Jsou omylem! Kdo je akceptuje, sází na falešnou kartu a promrhává svůj život. Ztotožňování vlastní jsoucnosti s rozumem a myslí je tou největší tragédií, která nás může postihnout.

28.3.2024 v 16:13 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 26 | Diskuse

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 23 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 15.11 | Přečteno: 282 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 19.53 | Přečteno: 494 | Diskuse
Počet článků 382 Celková karma 28.94 Průměrná čtenost 1025

Jsem čelní a zatím jediný protagonista Venturismu. Venturismus znamená odvahu, odvážné vyslovení pravdy, ale také riskantní podnik. V ekonomii venture kapitál představuje finanční prostředky sloužící k investování do velmi rychle rostoucích inovativních projektů. Před rokem 1989 jsem založil hnutí „Tupohlaví“, které žádnou měrou přispělo k pádu socialismu. Venturismus a venturisté chtějí tímto odvážným směrem pokračovat...

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...