Pravidelné chvilky nenávisti vůči svým spoluobčanům

19. 03. 2023 14:23:19
Jak jsem předpokládal, v médiích se nepíše o demonstraci, ale o událostech, které se staly po ní. Politici naprosto přehlížejí Václavák plný nespokojených lidí, pluralita názorů není na pořadu dne, nenávist na obou stranách roste.

Týden po akci vládní sdělovací prostředky již jasně hovoří o proruské demonstraci, Forum 24 a někteří blogeři ve své tupé nadutosti srší nenávistí vůči spoluobčanům a označují je v lepším případě za dezoláty, lůzry a proruské šváby, v tom horším za nácky, aniž by se snažili pochopit, proč lidé na demonstraci přišli.

Podle médií jsou „chcimírové“ proti Ukrajině, čti pro Rusko, co na tom, že na demonstraci nic podobného nezaznělo. Zazněl zde požadavek zrušení dodávek zbraní na Ukrajinu s důrazem na jednání o ukončení konfliktu, nezaznělo zde naopak nic o zrušení humanitární pomoci této válkou stižené země. Zazněla zde kritika EU, kritika Green Dealu, požadavky na odchod z lipské burzy energií, znárodnění ČEZ, zrušení povolenek, nesouhlas s vývozem kapitálu nadnárodními korporacemi a různými dceřinými společnostmi. Jeden z hlavních požadavků byla větší svrchovanost České republiky – Česko nechce být kolonií Západu! Je to proruské propaganda?

„To jsem viděla, jací tam byli chudáci", komentovala nedělní demonstraci hnutí PRO nejmenovaná dáma. Chudoba má však mnoho odstínů.

Ne každý má ty schopnosti a štěstí, aby mohl uspět. To, že na demonstraci nebyli bezdomovci, kteří už dávno na svůj osud rezignovali, ale normálně slušně oblečení lidé, ještě neznamená, že se jim vede dobře.

Chudoba u nás neznamená, že nemám co jíst a nemám co na sebe, ale žít od výplaty k výplatě. Chudoba je strach, že kvůli rostoucím cenám energií podnik, kde pracuji, zkrachuje a mě vyhodí z práce. Chudoba je strach, že nezaplatím složenky a stanu se obětí nenažraných exekutorů. Chudoba je strach z nejisté budoucnosti. Tito lidé cítí, že vláda, až na deštníky proti drahotě a signály, na ně kašle. To, že mají strach z války, ještě neznamená, že jsou pro Putina.

Inflace stoupá. „Nakoupila jsem za 700, ani za to neuvařím,“ povzdechla si jedna paní před obchodem. Neoprávněné snížení valorizace důchodů znamená pro naše seniory, kteří si nejsou schopni přivydělat, pořádnou díru do peněženek. Okradením důchodců však vláda ve svém úsilí o vyrovnaný rozpočet neskončila: další na řadě jsou OSVČ.

https://www.podnikatel.cz/clanky/vyssi-minimalni-zalohy-pro-osvc-vlada-pripravi-o-penize-ty-nejmene-vydelecne/

Křivda a vztek pak vede i k extrémnímu chování některých jednotlivců: cítí křivdu kvůli tomu, že se jim nedostává pomoci od státu: „Pro Ukrajince peníze jsou a na nás se kašle,“ mají dojem. Vadí jim, že peníze jdou na zbrojení a na dodávky zbraní na Ukrajinu. Vláda je hází přes palubu. Jestliže někdo dlouho zůstává nevyslyšen a je navíc osočován a špiněn za svůj názor, je logické, že cítí frustraci, která jej vede až nenávisti, vlajka nebo luxusní auto s ukrajinskou značkou je zástupný atribut, na kterém si vylévají vztek. Oni jsou zkrátka nasraní! Mohl jsem napsat naštvaní, ale to ten stav zdaleka nevystihuje.

Měřeno nepokoji ve Francii jsme ani zbla nedosáhli radikální úrovně tamních protestů, šlo v podstatě o marginální incident, který byl ovšem k režimu příchylnými novináři nafouknut do rozměrů zvících občanské války.

Nenávist stoupá i na druhé straně názorového spektra.

Jako doklad pravidelné chvilky nenávisti vůči svým spoluobčanům uvádím link na článek v deníku Forum 24 od J. X. Doležala:

https://www.forum24.cz/chcimirove-v-akci-hodne-slov-o-miru-a-do-toho-vyhrozuji/

Já, i když nesouhlasím se vším, co na demonstraci zaznělo, a ani nejsem přesvědčen, že zrovna hnutí, které ji pořádalo, jsou ti praví borci, kteří dokážou naší zemi vyvést z krize, rozhodně souhlasím s požadavkem demise této vlády národní pohromy dřív, než se pustí do zavádění dalších katastrofických deforem!

Autor: Jan Lněnička | neděle 19.3.2023 14:23 | karma článku: 37.42 | přečteno: 1012x

Další články blogera

Jan Lněnička

Jsou pomníky padlých sovětských vojáků bezpečnostním rizikem pro stát?

Dalšími riziky jsou: starci, mládež, česká, maďarská a slovenská vláda, chcimíři, chciválkové, Putin, Biden, Fiala, green deal, fosilní lobby, zemědělci, umělá inteligence, Rusko, NATO, BRICS - stačí si vybrat.

24.3.2024 v 13:42 | Karma článku: 33.98 | Přečteno: 900 | Diskuse

Jan Lněnička

Hysterka Fiala, Ficova „konšpirácia“ a papež chcimír

Nezralého gesta se dopustil premiér Petr Fiala vůči slovenské vládě. Úroveň jeho jednání mi připomíná Petra Bajzu z knihy "Bylo nás pět“, jako bych viděl malého Petříka říkat: „Do smrti smrťoucí s tebou nepromluvím!“

10.3.2024 v 19:36 | Karma článku: 37.13 | Přečteno: 1033 | Diskuse

Jan Lněnička

Bezemisní krávy

Nejedná se zde o militantní klimatické aktivistky, ale o skutečné krávy. Jejich emise jsou podle skupiny globálních investorů horší problém pro klima, než auta a uhlí. Krávy je nutné modifikovat tak, aby vyhovovaly parametrům EU!

3.3.2024 v 20:36 | Karma článku: 27.08 | Přečteno: 562 | Diskuse

Jan Lněnička

Odvody - konečně!

Konstruktivní návrh jak zařídit v případě ohrožení nebo války obvody. Plošné zavedení odvodů plánovalo Ministerstvo obrany již v roce 2015, poslanci se nějak nedohodli, nakonec to skončilo pouze u dobrovolných odvodů.

27.2.2024 v 19:49 | Karma článku: 30.96 | Přečteno: 731 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Prokazatelně lživý titulek o spotřebitelské náladě:

Titulek Seznam Zprávy: "Blbá nálada ustupuje, Češi se cítí ekonomicky nejlépe za tři a půl roku" znamená, že autor neumí napočítat do tří (let). Důkazem jeho lživosti jsou přitom informace přímo z článku.

29.3.2024 v 9:14 | Karma článku: 19.65 | Přečteno: 232 | Diskuse

Michal Sabó

Nechte nám Mrazíka! Proč Češi stále milují Rusko a staré časy?

Česká veřejnost je rozdělena na dvě poloviny. Jedna podporuje Ukrajinu, druhá si stojí za Ruskem. Co vede lidi k hájení tyranie?

29.3.2024 v 6:45 | Karma článku: 18.41 | Přečteno: 548 | Diskuse

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 14.33 | Přečteno: 392 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 14.99 | Přečteno: 252 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 29.95 | Přečteno: 671 | Diskuse
Počet článků 382 Celková karma 28.94 Průměrná čtenost 1025

Jsem čelní a zatím jediný protagonista Venturismu. Venturismus znamená odvahu, odvážné vyslovení pravdy, ale také riskantní podnik. V ekonomii venture kapitál představuje finanční prostředky sloužící k investování do velmi rychle rostoucích inovativních projektů. Před rokem 1989 jsem založil hnutí „Tupohlaví“, které žádnou měrou přispělo k pádu socialismu. Venturismus a venturisté chtějí tímto odvážným směrem pokračovat...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...