Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Nevolte populisti!

Tento apel se týká důchodců, funkčně negramotných, lidí s IQ menším než 110, neúspěšných, frustrátů, lemplů a putinovců, zkrátka těch, kteří volí ty, jež slibují mnohé a někdy své sliby bohužel i splní.

Což nevíte, že Belzebub Babiš rozdává otrávené koblihy, přidává státním zaměstnancům, učitelům, důchodcům a ostatním nepotřebným jen proto, aby uchvátil moc a zavedl autokratický systém? A co teprve Okamura nebo ruský agent Reichl, právě oni chtějí otočit kompas na východ, abychom se místo americkou stali znovu ruskou kolonií. Však si vzpomeňte milí důchodci, jak se vám hrozně žilo za socialismu, když nebyly banáni!

Dokonce i Sociální demokracie, se dala ve své plakátovací kampani, touto vlnou svést, když z premiéra Fialy udělala čerta. Byl to právě Babiš, který ji zničil a navrch vybral státní kasu. Socany by už nezachránil ani tak velký politik jako Miloš Zeman.

Vy, mladší, inteligentní, vzdělaní byste pro ty ostatní pomýlené měli něco udělat. Například, jak píše pro "seznam medium" pan Suchan, vzít babičku na zmrzlinu a na demonstraci. Babička se, když viděla vřeštící nespokojené dezoláty, rozplakala. Já jen nevím, zda to nebylo tím, když zjistila, „kolik ta  pravá smetanová zmrzlina, bez umělých konzervantů, točená s láskou a něhou“ stojí, a uvědomila si, že by si to ze svého zvalorizovaného důchodu nemohla dovolit. Leč to je jen moje domněnka.

Co dál by mohli ti chytří a vzdělaní dělat, aby i ti "Druzí" nevolili populisty, ale ty správné strany, které co slíbí, nesplní. Censura (vypínání štvavých stanic v době covidu) nepomohla, vzdělávací kampaně jsou na nic, uvádění dezinformací na pravou míru také nepomáhá, ti zabedněnci se chytí každého nesmyslu, který jim samozvaní političtí dobrodruzi předloží. Píši to opravdu nerad: řešení stejné jako s Rusy, jediné čemu tihle rozumí, je násilí.

Asi tušíte, kam mířím. Rád čtu blogy pana Zieglera, vůbec se s nimi neztotožňuji, ale vždy jsem zvědavý, s čím opět přijde. Nedávno měl sérii blogů do jisté míry adorujících generála Augusta Pinocheta v tom smyslu, že právě on za pomocí reforem chicagských hochů dostal Chile z ekonomického svrabu (hodně se o tomto svinstvu dočtete v knize Naomi Kleinové „Šoková doktrína – Vzestup kalamitního kapitalismu“). Proč tedy nevzkřísit ducha Augusto Pinocheta?

Mám podezření, že podobné typy, aby se neřeklo, činy pana generála sice na veřejnosti odsuzují, ale část jejich podvědomí by s lemply, chcimíry a podobnou sebrankou jistě ráda tvrdě zatočila. Nelidské zacházení chunty pak omlouvají srovnáním: „Že přece gulag.“ Generála na Hradě máme… My marxisté tomu říkáme: třídní nenávist. Jak to nakonec může také dopadnout, na to si stačí přečíst knihu „Jak se kalila ocel“. Věřím však, že u nás k podobným extrémům nedojde, jako mnohokrát porobený národ jsme se v tom naučili chodit.

Jediná naděje, že se lidé nenechají podplatit populistickými sliby, je naše budoucnost; mladí dosud nenarození voliči, kteří budou vychováni v zemi zaslíbené vzdělanostní společností: v tomto punktu žádné nebezpečí nehrozí. Pokud by měli být jako ti, kteří je vychovali nebo vychovávat budou, řešení by se dalo najít v posílení sociálního dozoru, což by ve výsledku znamenalo frustrátům a podobným individuím odebrat dítě hned po porodu. Něco podobného mají prý v Norsku a jak jsou tam šťastní! Proč by to nemohlo fungovat i u nás? Komunita LGBT+ by jistě zajásala, kdyby měla možnost z potencionálního dezoláta vychovat dobrého uvědomělého občana.

Ještě se musím vrátit ke článku pana Kuthana, dovolím si ocitovat celý odstavec:

Babička vypráví, jak tu kdysi v listopadu roku 1989 stála spolu s mými rodiči a byla hrdá na náš národ. Jak tu v euforii cinkala klíči. Pak jí to dojde. Tohle opravdu chceme? Tohle jsme my? Ti opravdoví Češi, nazývající se těmi skutečnými vlastenci a mávající českými vlajkami? Opravdu se necháme takto snadno obelhat?  

I když to pisatel i babička mysleli docela jinak, po více než třiceti letech zkušeností se stávajícím systémem bychom už měli vědět, že babička řekla pravdu: „Ano, nechali jsme se obelhat.“

K tomu mám jednu malou dokreslující příhodu:

Na úřad, kde pracuji, přišla stará paní, evidentně, jak specifikuje pan Turoň, funkčně negramotná, ze své složité životní situace byla nešťastná, s něčím jsem jí poradil a ona mi mezi řečí řekla: „Oni nám berou životní důstojnost.“  

Co na to říci? Ještě jednou a naposled si dovoluji jeden skutečně podařený „fórek“ z článku páně Kuthana:

Na světě není nic důležitějšího než mít tu svatou možnost jít ke svobodným volbám a vybrat si z více než jedné varianty. K volbám bychom měli jít i přesto, že se nám zdá, že není z čeho vybírat a že žádná ze stran není křišťálově demokraticky čistá a průzračná jako lilie a že dostatečně nenaplňuje naše osobní hodnoty a ideály. U těch dalších voleb to totiž už tak být nemusí. Pokud to dopadne opravdu velmi špatně, možná se navrátí doby minulé, doby temna, doby s jednou variantou. 

To bylo to pravé moudro, které jsem jí měl říci, jistě by z toho byla ráda.

Jestli jsou volby více stran s jednou variantou (pro funkční retardy: mám na mysli více stran s obdobným programem, např. lišících se názorem na daň na "tiché víno") pro někoho svátost, tak nazdar hodiny.

Proč k volbám vůbec chodit?

Život je jinde, volte si koho chcete, ale hlavně ne ty populisti!

https://medium.seznam.cz/clanek/daniel-suchan-vzal-jsem-babicku-na-zmrzlinu-a-na-demonstraci-11707?utm_campaign=abtest218_mobil_bez_boxiku_firem_varA&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=blogy.sznhp.box&dop_vert_ab=&dop_vert_id=&source=hp&seq_no=1

Autor: Jan Lněnička | čtvrtek 21.9.2023 19:21 | karma článku: 31,37 | přečteno: 939x
  • Další články autora

Jan Lněnička

Bolševický nok

Byli jsme svědky přestřelky mezi europoslankyní paní Konečnou a ministryní paní Černochovou, ale o to nejde, jde o obohacení jazyka českého a nové významy slov.

28.4.2024 v 16:49 | Karma: 24,31 | Přečteno: 419x | Diskuse| Společnost

Jan Lněnička

Zrádce Beneš zachránil Československo

Západní spojenci nás zradili, jedině Edvard Beneš měl odvahu vyvěsit bílou fangli na Hradě, abychom mohli přežít i my a pomlouvat jej.

21.4.2024 v 15:34 | Karma: 26,08 | Přečteno: 936x | Diskuse| Společnost

Jan Lněnička

Vše se zlepší, až nebude u vlády ODS!

Usuzuji tak ze slov premiéra Petra Fialy: „ODS byla u vlády vždy, když bylo Česko v krizi - ať 90. léta, tak ekonomická krize v roce 2008, tak současná krize.“

14.4.2024 v 19:23 | Karma: 32,88 | Přečteno: 1003x | Diskuse| Politika

Jan Lněnička

Koudelka, přestaňte už rozklepávat nejtek a sežeňte nějaké kompro!

A tak Koudelka přestal rozklepávat nejtek a se svými čučkaři s BISky, začal hledat kompro, to kvůli tomu, aby se antisystémové strany nedostaly do eurovoleb, nerozvrátily nám demokracii a nevehnaly nás do náručí Ruska.

7.4.2024 v 16:38 | Karma: 37,36 | Přečteno: 1226x | Diskuse| Politika

Jan Lněnička

Putin složil zbraně – morální převaha českých chciválků potvrzena!

Jsem rád, že vám tuto radostnou zvěst mohu v aprílovém čase předložit jako první. Přestože diktátor Putler měl na bojišti převahu, rozhodl se kapitulovat.

1.4.2024 v 14:53 | Karma: 31,52 | Přečteno: 804x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Nikdy nekončící hrozba. Finsko si zvyká na nový vztah s Ruskem

28. dubna 2024  20:49

Ozbrojení finští pohraničníci na běžkách střeží východní část země, nejnovější a nejdelší hranici...

Lesy chce předat mnichům bez soutěže. Smlouvu nachystal starosta předem

28. dubna 2024

Premium Mohlo to být jedno z rozhodnutí, jakých města jako osmitisícové Milevsko udělají ročně stovky....

Stavební úřady se děsí novely, mluví o nejistotě a nabírají nové pracovníky

28. dubna 2024  19:06

Stavební úřady napříč republikou se obávají reformy stavebního zákona. Kvůli nárůstu práce tak...

VIDEA TÝDNE: Potvrzený trest pro Feriho, živořící děti a Kobajašiho veleskok

28. dubna 2024  18:50

Soud v Praze tento týden potvrdil exposlanci Dominiku Ferimu tříletý trest za znásilnění. Strážníci...

  • Počet článků 387
  • Celková karma 29,38
  • Průměrná čtenost 1016x
Jsem čelní a zatím jediný protagonista Venturismu. Venturismus znamená odvahu, odvážné vyslovení pravdy, ale také riskantní podnik. V ekonomii venture kapitál představuje finanční prostředky sloužící k investování do velmi rychle rostoucích inovativních projektů. Před rokem 1989 jsem založil hnutí „Tupohlaví“, které žádnou měrou přispělo k pádu socialismu. Venturismus a venturisté chtějí tímto odvážným směrem pokračovat...

Seznam rubrik