Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Nový světový řád – mráz přichází z Davosu

Dvě totality proti sobě: BRICS kontra Západ Klause Schwaba a WEF. Jeden se nestačí divit. Svět podle Petra Kratochvíla v rozhovoru v jednom nejmenovaném radiu. Zprvu jsem nevěřil a teď…?

Předem uvádím, že se uvedeným pohledem neztotožňuji, leč uvádím jej pouze pro zajímavost pro posouzení jako jednu z forem svérázu národního myšlení.

Nejprve si v krátkosti představme Petra Kratochvíla. Petr Kratochvíl, producent u nás spojený s divadlem Ta Fantastika, v roce 1980 v devatenácti letech emigroval do USA, zpět se vrátil jako milionář. V roce 1990, po rozepři s producenty ostatních soukromých divadel zažaloval český stát, že porušuje pravidlo „de minimis“, což je zákon, že eseróčko, to znamená soukromé divadlo, nesmí dostávat více jak 200 000 euro na tři roky." V roce 2012 se odmlčel a žil v Portugalsku. Má americké občanství.

Nyní se vrátil do Čech, nechce prý jen doma nadávat, ale jako vlivná osobnost dává rozhovory především ohledně situace ve světě. Nabízí srovnání situace USA v roce 1980 a nyní. Nejvíc mě v rozhovoru překvapila zpráva, že Amerika je prý zkorumpovaná Čínou. Evidentně to překvapilo i moderátorku. Jak je to možné?

Podle Petra Kratochvíla Čína Ameriku za posledních třicet zkorumpovala tím, co Američané mají rádi nejvíce – peníze:Stala se podle mě ta věc, že Čína za posledních třicet let zkorumpovala totálně všechny instituce, univerzity, školy, vnímání svobody, nesvobody. Zkorumpovala jak demokraty, tak republikány.“  Trump chtěl vrátit Americe její původní tvář:  „Swamp. Musíme vypustit swamp.“ (swamp – bažinu, močál) Což, jak víme, se mu nepovedlo.

V rozhovoru mluví řízené emigraci, o válce na Ukrajině, o okolnostech, které chtějí oslabit Ameriku potažmo i Evropu, aby se Čína se mohla stát světovým hegemonem. Jeden čínský filozof říká: „Největší umění války je vyhrát válku bez války.“

Dnes by se rozhodně do USA nevrátil, nechce, aby jeho děti učili transvestiti, a jeho holčičky měly společné záchody s chlapečky, a vysvětlovat školským odborům, že nechci, aby mluvily o tom, jestli se dnes cítí jako chlapeček nebo holčička, a měly možnost v podstatě je odoperovat i proti mému názoru, nebo mému přesvědčení – to mi přijde strašně zrůdné.  V tomto ohledu je rád v Česku, kam podobné výstřelky dosud nedorazily, i když se začínají objevovat.

Západní svět se drolí, když části jsou větší než celky, jak praví část názvu knihy Václava Bělohradského, je jasné, že nejen světový duch spadl s koně, ale tento nesoulad rozhodně rozloží společenský konsensus, v tomto ohledu bychom se neměli názory pana Kratochvíla brát jako ztřeštěné.

 

On pak zachází dál, předpokládá, že za pomoci nových technologií, dojde k zotročení lidstva, k nové totalitě, která zde ještě nebyla, Orwelovy romány 1984 a Farma zvířat, jsou proti tomu procházkou růžovým sadem:

Za pomoci technologií vzniká totalita, která má lidstvo opravdu zotročit. Veřejně mluví o depopulaci, že na tom světě je moc lidí, že by jich mělo být méně. Kdo by mohl rodit, kdo by nemohl rodit. Už se tady dají vystupovat noví Mengeleové, noví Goebbelsové, ať je to Zuckerberg, ať je to Fauci.  

Na "opačné" straně světa se rodí nové nesourodé společenství států BRICS, jež s demokracií mají jen málo společného, společné mají jen to, že již mají plné zuby poručnictví USA. V této situaci bychom se měli vzchopit, ale Světové ekonomické fórum pod taktovkou Klause Schwaba to vidí jinak: vidí v tom příležitost pro Nový světový řád!

Zní to jako spiklenecká teorie, také jsem zíral. Musel jsem si toho Švába vyhledat, o čem to je. Z reakcí na jeho první knihu přeloženou u nás se sice dozvíme, že se to nedá číst, z krátké popisky, která knihu představuje, vám spadne brada, najednou si řeknete: „Sakra, jak to s tím covidem vlastně bylo?“ Nebo je ten Šváb ruský či čínský agent?

Klaus Schwab a Thierry Malleret: Covid 19: Velký reset

Zakladatel a výkonný předseda Světového ekonomického fóra v Davosu Klaus Schwab spolu se spoluautorem Thierry Malleretem několik měsíců po vypuknutí covidové krize přicházejí s myšlenkou Velkého resetu: radikální přeměnou světového řádu v odpovědi na pandemii covidu-19. Na otázku, kdy se vrátíme k normálu, mají autoři jednoduchou odpověď: „Nikdy.“ Svět se v reakci na covidovou krizi nevyhnutelně a nenávratně změní a nebude již nikdy stejný jako dřív. Pandemii covidu-19 autoři vnímají jako bod zlomu v celosvětovém směřování a zároveň jako mimořádnou historickou příležitost k vybudování nového, lepšího, spravedlivějšího a odolnějšího světa. Úkolem globálních elit je pomoci vybudovat tento „nový normál“, který bere v úvahu, že současný i budoucí svět je oproti dřívějším dobám mnohem propojenější, složitější a rychle se měnící.

Druhá kniha je ve slovenštině: Kapitalizmus zainteresovaných strán

Klaus Schwab prichádza z novou predstavou našej globálnej ekonomiky. Tá by sa mala stať udržateľnejšou a prosperujúcejšou. Akurát nie pre všetkých rovnako. Náš globálny ekonomický systém je narušený. Globálna ekonomika dnes funguje na inováciách. Súčasný obraz globálnych procesov, neudržateľnosti a neistoty, môže podľa autora nahradiť v budúcnosti ekonomika, ktorá bude fungovať pre všetkých ľudí na celej planéte. Riadiť ju však budú vyvolení.

Takové jsou představy přeměny našeho světa z pohledu předních představitelů globálních elit. Se shora uvedeného je pochopitelné i uvažování pana Kratochvíla ohledně tuhé totality. Hovoří-li o boji dvou totalit, myslí tím tedy BRICS kontra náš budoucí krásný Nový svět. Hovoří-li o elitách naskočí vám jména, která často užívají tzv. dezinformátoři: Soros, Gates, Rockefeller, Musk; platí pak i další teze z rozhovoru: „Hodně politiků si myslí, že budou toho součástí, ale nakonec to podle mě smete úplně všechny.“

George Orwell ve své knize 1984 varoval: „Žádný růst bohatství, zjemnění mravů, reforma, nebo revoluce nepřiblížily ani o milimetr lidskou rovnost. Z hlediska těch dole, žádná historická změna nikdy neznamenala o mnoho víc než změnu jména jejich pánů.“

Mráz dle tohoto rozboru nepřichází pouze z Kremlu ale i z Davosu. Naštěstí není důvod k obavám, máme vládu, která nikoho padnout nenechá!

https://www.databazeknih.cz/knihy/covid-19-velky-reset-486143

https://www.databazeknih.cz/knihy/kapitalizmus-zainteresovanych-stran-523253

Autor: Jan Lněnička | pátek 3.11.2023 19:42 | karma článku: 32,43 | přečteno: 1175x
  • Další články autora

Jan Lněnička

Bolševický nok

Byli jsme svědky přestřelky mezi europoslankyní paní Konečnou a ministryní paní Černochovou, ale o to nejde, jde o obohacení jazyka českého a nové významy slov.

28.4.2024 v 16:49 | Karma: 27,72 | Přečteno: 564x | Diskuse| Společnost

Jan Lněnička

Zrádce Beneš zachránil Československo

Západní spojenci nás zradili, jedině Edvard Beneš měl odvahu vyvěsit bílou fangli na Hradě, abychom mohli přežít i my a pomlouvat jej.

21.4.2024 v 15:34 | Karma: 26,08 | Přečteno: 938x | Diskuse| Společnost

Jan Lněnička

Vše se zlepší, až nebude u vlády ODS!

Usuzuji tak ze slov premiéra Petra Fialy: „ODS byla u vlády vždy, když bylo Česko v krizi - ať 90. léta, tak ekonomická krize v roce 2008, tak současná krize.“

14.4.2024 v 19:23 | Karma: 32,88 | Přečteno: 1003x | Diskuse| Politika

Jan Lněnička

Koudelka, přestaňte už rozklepávat nejtek a sežeňte nějaké kompro!

A tak Koudelka přestal rozklepávat nejtek a se svými čučkaři s BISky, začal hledat kompro, to kvůli tomu, aby se antisystémové strany nedostaly do eurovoleb, nerozvrátily nám demokracii a nevehnaly nás do náručí Ruska.

7.4.2024 v 16:38 | Karma: 37,36 | Přečteno: 1226x | Diskuse| Politika

Jan Lněnička

Putin složil zbraně – morální převaha českých chciválků potvrzena!

Jsem rád, že vám tuto radostnou zvěst mohu v aprílovém čase předložit jako první. Přestože diktátor Putler měl na bojišti převahu, rozhodl se kapitulovat.

1.4.2024 v 14:53 | Karma: 31,52 | Přečteno: 805x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Soud začal řešit podvod století za 2,4 miliardy. Okradených jsou tisíce

29. dubna 2024  6:21

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Přijíždí německý prezident Steinmeier. Setká se s Pavlem, uctí oběti střelby

29. dubna 2024  6:03

Německý prezident Frank-Walter Steinmeier zahájí dvoudenní návštěvu Prahy. Na Pražském hradě ho...

Podmínky míru musí určit Ukrajina, říká ministryně obrany Černochová

29. dubna 2024

Premium Ministryně obrany Jana Černochová (ODS) o sbírce na munici pro Ukrajinu, komunikaci náčelníka...

Vědmy jdou do akce. Mladé dronařky tvrdě cvičí a chystají se na Rusy

29. dubna 2024

Premium Ukrajina (od zpravodajů iDNES.cz) Válka na Ukrajině je v nemalé míře válkou dronů a technologií. Ukrajina, ale i Rusko je vyvíjejí,...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 387
  • Celková karma 29,63
  • Průměrná čtenost 1016x
Jsem čelní a zatím jediný protagonista Venturismu. Venturismus znamená odvahu, odvážné vyslovení pravdy, ale také riskantní podnik. V ekonomii venture kapitál představuje finanční prostředky sloužící k investování do velmi rychle rostoucích inovativních projektů. Před rokem 1989 jsem založil hnutí „Tupohlaví“, které žádnou měrou přispělo k pádu socialismu. Venturismus a venturisté chtějí tímto odvážným směrem pokračovat...

Seznam rubrik