Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Trpí premiér Petr Fiala poruchou autistického spektra?

O dva dny později, než stávkovali odboráři, pravil premiér k národu: „Jsme přesvědčeni, že opatření, která vám dnes představuji, jsou střízlivá, vyrovnaná a hlavně se zásadně nedotknou žádné sociální skupiny v naší zemi.“  

Celý jeho projev po schválení vládního „konsolidačního“ balíčku pokládám buď za symptom poruchy autistického spektra nebo v lepším případě za projev bájivé lhavosti, která je u politiků častá s přibývající dobou setrvávání v úřadě a tím pádem i s větší mocí, lidově řečeno, politik si myslí, že národ mu sežere všechno, dokonce i to že do nákupního košíku běžného spotřebitele patří nutella. Případ nutella však spíše ukazuje na autismus.

 

Z toho důvodu nemůžeme předpokládat, že pan profesor bude vyjednávat pod nátlakem stávkujících odborářů a jednoho Vidláka, když on a jeho vláda ví všechno nejlépe. O tom, jak na stávkující zvysoka kašle, svědčí jeho návštěva na statku bratra Mariána Jurečky Lukáše. Pokud je bájivá lhavost úděl politiků ve vysokých funkcích, nelze se naopak divit, proč bouřící se lékaři svůj protest odvolají, až spolu se zástupci vlády podepíšou dohodu.

 

Jenže co když má pan premiér Petr Fiala vizi?

 

Nejvíce se daň přeci zvýší právnickým osobám a to z 19 na 21 procent! A vůbec nejhorší pro ně bude, že pro nákupy auta na „firmu“ budou uznatelné jen náklady do dvou milionů! To si  Stanjura dělá srandu, když si myslí, že kvůli němu budou podnikatelé jezdit namísto ve Ferrari v nějaké pitomé „Audyně“! Vždyť nás kvůli tomu kapitalisté se svými investicemi opustí a své podnikání přesunou do daňových rájů a stát nedostane nic a všechno, celý ten konsolidační balíček bude muset namísto zbohatlíků zaplatit nízkopříjmová část obyvatelstva, pro jejichž budoucí dobro je právě určen!

 

Dobrá, ceny energií a potravin budou na nějaký čas stoupat, ba i korporáty si přijdou na své, ale to je jen trapná závist neschopné ochlokracie, která čeká s nataženou rukou na nějakou finanční pomoc od státu, nebo si dokonce myslí, že s ní zchudnuvší bohatci budou solidarizovat a nějakou kost jim z bohatě prostřeného stolu na zem odhodí. Proč? Vždyť sami mají málo! Tahle lůza si snad myslí, že ČEZ vyrábí proud zadarmo, nebo že Křetínský jim bude dávat za hubičku teplo do jejich domovů. Zlatý voči, takhle to nefunguje!

 

To samé banky: „Chceš půjčit? Zaplať!“ Prostý lid má dojem, že banka je nějaký dobročinný ústav. Není divu, vždyť v televizi jde stále nějaká reklama na půjčování peněz, ale i banka musí vydělávat, co by tomu řekla její dceřinná společnost. Naštěstí finančně negramotní Češi si kvůli vládním škrtům půjčovat budou. Dokonce kvůli tomu stoupne i windfall tax, která má platit až do roku 2025! Kdo žehral na to, že tato daň byla bankám a nestoudně ziskovým společnostem stanovena až od letoška, vidí, že vláda má vizi. Na druhé straně znovu zdůrazňuji: „Banky a firmy vyrábějící energie nejsou dobročinné ústavy!“

 

A důchodci? Tahle banda darmojedů, nemá do státních financí vůbec co kafrat. Nezajistil sis peníze na stáří? Tak nebreč! Jak si kdo ustele, tak si taky lehne. Kdo nepracuje, ať nejí. Třeba takový pan premiér se toho bát nemusí, zajede si za Jurečkovo bráchou na statek, tam si dá gáblik a má vystaráno. Kdyby všichni staříci byli tak chytří, nemuseli by nadávat, že je vláda okradla.

 

Důležité ve vládním balíčku je také zeštíhlení státu. Například proč by měla mít správa sociálního zabezpečení nějaké úředníky, vždyť i sám bývalý premiér Špidla říká:

 

Vládní balíček je součástí koncepce demontáže sociálního státu, kterou se česká pravice snaží prosadit od prvních porevolučních dnů.

Je to ale tak správně! Správné by bylo celé ministerstvo práce i s Jurečkou zrušit! A proč nezrušit rovnou všechna ministerstva a celou vládu i s prezidentem!

 

Soudě podle střízlivých, vyrovnaných dopadů, které se zásadně nedotknou žádné sociální skupiny v naší zemi, kromě, jak jsem shora uvedl, těch nejbohatších, jež se stejně o sebe dokážou vždycky někým podvodem postarat, je celý konsolidační balíček i pro ostatní lidi úplně na zbytečný a tím pádem i celá současná vláda.

 

A to, zda má pan premiér poruchu autistického spektra, nebo jen trpí bájivou lhavostí, nás už nebude zajímat. Přijdou noví...

https://denikreferendum.cz/clanek/35225-skrty-lidovy-pruvodce-skrtacim-balickem

http://htps://www.penize.cz/nakupy/4375ht32-vladni-balicek-ma-zelenou-projdete-si-co-schvalili-poslanci

https://denikreferendum.cz/clanek/35437-danovou-reformu-potrebujeme-vladni-balicek-ale-jen-utoci-nasocialni-stat

https://www.mfcr.cz/cs/ministerstvo/media/tiskove-zpravy/2022/mimoradna-dan-z-neocekavanych-zisku-bude-48951

Autor: Jan Lněnička | sobota 2.12.2023 18:48 | karma článku: 35,37 | přečteno: 1210x
  • Další články autora

Jan Lněnička

Bolševický nok

Byli jsme svědky přestřelky mezi europoslankyní paní Konečnou a ministryní paní Černochovou, ale o to nejde, jde o obohacení jazyka českého a nové významy slov.

28.4.2024 v 16:49 | Karma: 26,19 | Přečteno: 491x | Diskuse| Společnost

Jan Lněnička

Zrádce Beneš zachránil Československo

Západní spojenci nás zradili, jedině Edvard Beneš měl odvahu vyvěsit bílou fangli na Hradě, abychom mohli přežít i my a pomlouvat jej.

21.4.2024 v 15:34 | Karma: 26,08 | Přečteno: 937x | Diskuse| Společnost

Jan Lněnička

Vše se zlepší, až nebude u vlády ODS!

Usuzuji tak ze slov premiéra Petra Fialy: „ODS byla u vlády vždy, když bylo Česko v krizi - ať 90. léta, tak ekonomická krize v roce 2008, tak současná krize.“

14.4.2024 v 19:23 | Karma: 32,88 | Přečteno: 1003x | Diskuse| Politika

Jan Lněnička

Koudelka, přestaňte už rozklepávat nejtek a sežeňte nějaké kompro!

A tak Koudelka přestal rozklepávat nejtek a se svými čučkaři s BISky, začal hledat kompro, to kvůli tomu, aby se antisystémové strany nedostaly do eurovoleb, nerozvrátily nám demokracii a nevehnaly nás do náručí Ruska.

7.4.2024 v 16:38 | Karma: 37,36 | Přečteno: 1226x | Diskuse| Politika

Jan Lněnička

Putin složil zbraně – morální převaha českých chciválků potvrzena!

Jsem rád, že vám tuto radostnou zvěst mohu v aprílovém čase předložit jako první. Přestože diktátor Putler měl na bojišti převahu, rozhodl se kapitulovat.

1.4.2024 v 14:53 | Karma: 31,52 | Přečteno: 804x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Podmínky míru musí určit Ukrajina, říká ministryně obrany Černochová

29. dubna 2024

Premium Ministryně obrany Jana Černochová (ODS) o sbírce na munici pro Ukrajinu, komunikaci náčelníka...

Vědmy jdou do akce. Mladé dronařky tvrdě cvičí a chystají se na Rusy

29. dubna 2024

Premium Ukrajina (od zpravodajů iDNES.cz) Válka na Ukrajině je v nemalé míře válkou dronů a technologií. Ukrajina, ale i Rusko je vyvíjejí,...

Americkou Oklahomu a okolní státy zasáhla série tornád. Úřady hlásí čtyři mrtvé

28. dubna 2024  22:16

Nejméně čtyři mrtvé si vyžádala série tornád, která od sobotního večera zasáhla Oklahomu. Podle...

Nikdy nekončící hrozba. Finsko si zvyká na nový vztah s Ruskem

28. dubna 2024  20:49

Ozbrojení finští pohraničníci na běžkách střeží východní část země, nejnovější a nejdelší hranici...

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...

  • Počet článků 387
  • Celková karma 29,58
  • Průměrná čtenost 1016x
Jsem čelní a zatím jediný protagonista Venturismu. Venturismus znamená odvahu, odvážné vyslovení pravdy, ale také riskantní podnik. V ekonomii venture kapitál představuje finanční prostředky sloužící k investování do velmi rychle rostoucích inovativních projektů. Před rokem 1989 jsem založil hnutí „Tupohlaví“, které žádnou měrou přispělo k pádu socialismu. Venturismus a venturisté chtějí tímto odvážným směrem pokračovat...

Seznam rubrik