Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Hysterka Fiala, Ficova „konšpirácia“ a papež chcimír

Nezralého gesta se dopustil premiér Petr Fiala vůči slovenské vládě. Úroveň jeho jednání mi připomíná Petra Bajzu z knihy "Bylo nás pět“, jako bych viděl malého Petříka říkat: „Do smrti smrťoucí s tebou nepromluvím!“

Případně bych v této souvislosti připomněl i „Knoflíkovou válku“: Loverňáci a Velraňáci se opravdu nemají rádi. A když se někdo nemá opravdu rád, dříve nebo později dojde ke konfliktu.

 

Konflikt zde je, českou vládu a část našich občanů posedl válečný dybbuk, když má někdo názor, že by se mělo jednat o míru, tito zpozorní, zmocní se jich částečný výpadek rozumu a nejsou schopni uvažovat jasně, v našem případě dotyčného nazývají zrádcem, kolaborantem a spolupracovníkem Ruska a dále zuřivě podporují válku až do posledního Ukrajince.

 

Proruskou se stala nyní slovenská vláda, neboť ministr zahraničí Juraj Blanár jednal s vyslancem ďábla Sergejem Lavrovem na diplomatickém fóru v turecké Antalyi. Fiala toto jednání označil za problematické, proto se Slováky přerušil styky.

 

Byla to prý ta poslední kapka, kvůli které česká vláda své rozhodnutí učinila. Fico je zloduch!

 

Ficův kabinet už stihl vyměnit vedení policie i policejní inspekce, postavil mimo službu vyšetřovatele řešící kauzy politické korupce, odvolal šéfa Úřadu pro regulaci síťových odvětví, reorganizoval útvary Strategické komunikace a odborů boje proti hybridním hrozbám, vyměnil členy Soudní rady, odvolal šéfa Státní ochrany přírody a ředitelů NP Malá Fatra a TANAP, zrušil dotační projekt na výuku mediální výchovy a boje proti dezinformacím na školách, snížil rozpočet RTVS a další.

 

Tyto zákroky již Fialův kabinet dělat nemusí, neboť parlament, senát, prezident, Ústavní soud i veřejnoprávní média ti všichni podporují jeho „demogratickou“ politiku. Největším hříchem Roberta Fica je, že se snaží uplatňovat politiku opatrné svrchovanosti Slovenska. Za to, že s ním nejen přetrhal styky, ale i Roberta Fica ocejchoval Kainovým znamením - proruský populistický autoritář směřující Slovensko východním směrem, premiér Fiala jako zástupce vlády obdržel od Ursuly von der Layen čestné uznání „Největší Hujer v EU“. Gratulujeme!

 

Hysterka Fiala zkrátka usoudil, že je třeba Slovensko potrestat, že se odchýlilo od „stranické“ linie EU a Spojených států, což očividně připomíná kádrování z dob dávno minulých, kdy nám přispěchalo na pomoc pět států Varšavské smlouvy. Vměšování se do politiky jiných států je sice odsouzeníhodné, avšak jen ze strany darebáckých států, co se týče států demokratických, je tato politika správná. Nepochybuji, že i od Evropské komise budou Slováci za nesprávné chování finančně potrestáni.

 

Rozhodnutí o přerušení styků je neuvážené psychologicky nezralé gesto, které ukazuje na nekompetentnost české diplomacie. Pokud spolu přestaneme mluvit, přestaneme si rozumět a můžeme začít i nenávidět.

 

 

Nejenže Fico autoritářsky upravuje Slovensko k obrazu svému, ale šíří i bludné konspirace:

 

V jednej veci mám úplne jasno. Aj keby ma mal môj postoj stáť funkciu predsedu vlády, urobím všetko, aby som zabránil priamej účasti slovenských vojakov vo vojne na Ukrajine,“ povedal včera Robert Fico, ktorého slová vyvolali rozruch aj medzi opozíciou. Jej predstavitelia ich nazvala konšpiráciami.

 

Tuto „konšpiráciu“ potvrdil druhý den francouzský prezident Macron:

 

V rámci pařížských jednání o pomoci Ukrajině francouzský prezident Emmanuel Macron prohlásil, že nemůže vyloučit vyslání pozemních sil zemí Severoatlantické aliance (NATO) na Ukrajinu.

 

Že by odveta za Bonaparta? Nakonec svá slova redukoval. Premiér Fiala a ostatní spojenci EU jsou proti vyslání svých vojáků na Ukrajinu, nyní se uvažuje nad vysláním odborníků. Namísto jednání o zastavení války se konflikt se vyostřuje.

 

Všichni chtějí mír, ale představují si jej každý jinak: „Mír nastane až Rusové opustí území Ukrajiny včetně Krymu a zaplatí válečné reparace,“ tak blouzní o míru například europoslanec Tomáš Zdechovský a duté hlavy podněcované jednostrannou propagandou, moderněji strategickou komunikací, se k tomuto narativu přidávají i přesto, že na samotném bojišti to vypadá diametrálně jinak. Účast NATO by znamenala ve válce jistý zlom. Chtít ale takový krvavý „mír“, jak by si přáli „chciválkové“, by znamenalo třetí světovou vojnu.

 

 

Jiný názor na další směřování války, jak uvádí článek na Novinkách.cz, má papež František: „Ukrajina by měla mít odvahu vyvěsit bílou vlajku“:

 

Slovo jednat je odvážné slovo. Když vidíte, že jste poražen, že věci se nevyvíjí dobře, musíte mít odvahu k jednání. Stydíte se, ale kolika mrtvými to skončí? “ řekl František.

Domnívám se, že nejsilnější je ten, kdo zhodnotí situaci, pomyslí na lidi a má odvahu k bílé vlajce a jedná,“ řekl papež a dodal, že jednání by se měla konat s pomocí světových mocností.

Mají mocní tohoto světa na mysli pouze své strategické zájmy a jde jim vůbec o lidi?

Dojde-li k další eskalaci války na Ukrajině, budeme mít jasno.

 

 

http://https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-stredni-evropa-policek-pro-slovensko-vlada-rusi-spolecna-jednani-247254#dop_ab_variant=0&

http://https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/slovensko-fico-specialni-prokuratura-prezidentske-volby-kampan_2401040500_jgr

https://www.novinky.cz/clanek/valka-na-ukrajine-macron-nevyloucil-nasazeni-vojaku-ze-zemi-nato-na-ukrajine-40462159

https://www.aktuality.sk/clanok/9xSOD7L/robert-fico-vysvetlil-svoje-vyjadrenia-o-nasich-vojakoch-na-ukrajine-podla-ps-sa-snazi-odviest-pozornost/

Autor: Jan Lněnička | neděle 10.3.2024 19:36 | karma článku: 37,28 | přečteno: 1066x
  • Další články autora

Jan Lněnička

Zrádce Beneš zachránil Československo

Západní spojenci nás zradili, jedině Edvard Beneš měl odvahu vyvěsit bílou fangli na Hradě, abychom mohli přežít i my a pomlouvat jej.

21.4.2024 v 15:34 | Karma: 25,95 | Přečteno: 926x | Diskuse| Společnost

Jan Lněnička

Vše se zlepší, až nebude u vlády ODS!

Usuzuji tak ze slov premiéra Petra Fialy: „ODS byla u vlády vždy, když bylo Česko v krizi - ať 90. léta, tak ekonomická krize v roce 2008, tak současná krize.“

14.4.2024 v 19:23 | Karma: 32,88 | Přečteno: 1002x | Diskuse| Politika

Jan Lněnička

Koudelka, přestaňte už rozklepávat nejtek a sežeňte nějaké kompro!

A tak Koudelka přestal rozklepávat nejtek a se svými čučkaři s BISky, začal hledat kompro, to kvůli tomu, aby se antisystémové strany nedostaly do eurovoleb, nerozvrátily nám demokracii a nevehnaly nás do náručí Ruska.

7.4.2024 v 16:38 | Karma: 37,33 | Přečteno: 1224x | Diskuse| Politika

Jan Lněnička

Putin složil zbraně – morální převaha českých chciválků potvrzena!

Jsem rád, že vám tuto radostnou zvěst mohu v aprílovém čase předložit jako první. Přestože diktátor Putler měl na bojišti převahu, rozhodl se kapitulovat.

1.4.2024 v 14:53 | Karma: 31,52 | Přečteno: 803x | Diskuse| Společnost

Jan Lněnička

Jsou pomníky padlých sovětských vojáků bezpečnostním rizikem pro stát?

Dalšími riziky jsou: starci, mládež, česká, maďarská a slovenská vláda, chcimíři, chciválkové, Putin, Biden, Fiala, green deal, fosilní lobby, zemědělci, umělá inteligence, Rusko, NATO, BRICS - stačí si vybrat.

24.3.2024 v 13:42 | Karma: 34,31 | Přečteno: 928x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Hamás zveřejnil video Američana a Izraelce unesených v říjnu loňského roku

27. dubna 2024  19:18,  aktualizováno  21:55

Palestinské hnutí Hamás v sobotu zveřejnilo video zachycující dva z rukojmích, které uneslo při...

Trumpova potenciální viceprezidentka zastřelila fenu. Byla nevychovaná, napsala

27. dubna 2024  21:46

Guvernérka Jižní Dakoty Kristi Noemová, kterou by si exprezident a předpokládaný republikánský...

Rusko útočilo na zařízení, která zajišťují dodávky plynu do EU, řekl Zelenskyj

27. dubna 2024  20:14,  aktualizováno  20:33

Sledujeme online Sobotní vzdušný útok ruských sil na energetickou infrastrukturu Ukrajiny cílil na plynárenská...

Povolení stavby do měsíce a online. Úředníci v obavách, mezi stavaři skepse

27. dubna 2024

Premium Místo obíhání stavebních úřadů a shánění razítek k povolení stavby nebo rekonstrukce bude lidem...

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...

  • Počet článků 386
  • Celková karma 29,81
  • Průměrná čtenost 1019x
Jsem čelní a zatím jediný protagonista Venturismu. Venturismus znamená odvahu, odvážné vyslovení pravdy, ale také riskantní podnik. V ekonomii venture kapitál představuje finanční prostředky sloužící k investování do velmi rychle rostoucích inovativních projektů. Před rokem 1989 jsem založil hnutí „Tupohlaví“, které žádnou měrou přispělo k pádu socialismu. Venturismus a venturisté chtějí tímto odvážným směrem pokračovat...

Seznam rubrik