Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Venturismus je dobrá vlastnost, nebo nějaké postižení?

0 0
možnosti

Když poplatím základní potřeby jako cíga, pivo a rumík, na chleba už moc nezbývá - z čeho mám šetřit?

4 0
možnosti
Foto

Pan ředitel ten trojnásobek svého platu určitě někde uložený má. ;-D

0 0
možnosti

Zrovna dnes jsem byl, bohužel,v prodejně Planeo elektro. protože nám odešel satelitní přijímač. A přestože u nás běží většinou jen Prima Zoom, tak na Vánoce ty pohádky musí být. A byl tam dvojice lodí zhruba v mém věku, která si kupovala televizi za 68 500 či tak nějak. Ale ne v hotovosti, ale na splátky, protože pak seděli u stolku a podepisovali splátkovou smlouvu.

A tak se jen tak ptám? Není to, že mnoho lidí nic nenašetří, protože si kupují věci na dluh. Nevím kolik přeplatí, ale rozhodně vím jedno, že kdyby stejnou částku šetřili, tak si za dobu splácení našetří mnohem více než 68 500. Navíc ta jejich televize po skončení splácení bude absolutní zastaralý kus.

A teď příklad. Byly tam i televize ve Full HD se stejnou uhlopříčkou, ale jejich cena byla 4 x nižší.

A tady je myslím ten zakopaný pes. Lidé, místo aby si odkládali peníze na horší časy, kupují věci na které nemají ani ze svého platu, zadlužují se a platí za něco, co na konci nebude mít hodnotu ani výrobku, který bude mnohem modernější a vyspělejší. Ale v danou chvíli mají pocit exkluzivity.

12 0
možnosti
  • Počet článků 385
  • Celková karma 30,17
  • Průměrná čtenost 1022x
Jsem čelní a zatím jediný protagonista Venturismu. Venturismus znamená odvahu, odvážné vyslovení pravdy, ale také riskantní podnik. V ekonomii venture kapitál představuje finanční prostředky sloužící k investování do velmi rychle rostoucích inovativních projektů. Před rokem 1989 jsem založil hnutí „Tupohlaví“, které žádnou měrou přispělo k pádu socialismu. Venturismus a venturisté chtějí tímto odvážným směrem pokračovat...

Seznam rubrik