Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jaké heslo mi utkvělo? Cca v r.1975 měli ve Varnsdorfu senioři transparent - Důchodci děkují KSČ za zvýšení důchodů. Jinak Děčínsko bylo politicky "tvrdé", proti tomu z vlastní zkušenosti - Písek a Praha "měkota"

0 0
možnosti
Foto

V r. 1962 měl největší úspěch náš alegorický vůz zdejšího radioklubu z hrdým nápisem Radiotechnikou za vyšší dojivost.

Jen ná s tím nepustili na náměstí a Pomocník VB nás odklonil do vedlejší ulice.

0 0
možnosti
Foto

Taková inspirativní hesla jsme neměli. Komunisté, pevná hráz pracujícího lidu, je dost nuda.

0 0
možnosti

To s tou rudou Čínou jsem si nevymyslel, to fakt bylo.

0 0
možnosti

Vzpomínám. Dva vojáci, dvě dívky v krojích a dva svazáci nesli v čele prvomájového průvodu vlajku. Byla jsem jsem hrdá na svůj kroj i na to, že jsem byla vybrána do čela průvodu v Hodoníně. Jen maminka mně trochu pokazila radost, že kvůli dešti jsem nesměla mít nádhernou parádní zástěru, jen tu míň vyšívanou.;-)

1 0
možnosti

Povinné průvody možná měli lidi ve městech (a hlavně ti co seděli na teplých židlích a báli se o ně).Bydlel jsem (dodnes bydlím) na vesnici a tam žádné průvody nebyly.Hromada lidí pracovala v družstvu, takže se buď pracovalo (krmení dobytka, práce na poli) nebo lidi měli záhumenky a pracovali na svém.

Já jsem dojížděl do 5km vzdáleného města do fabriky.Když za mnou poprvé přišel vedoucí provozu, proč jsem nebyl v průvodu, odpověděl jsem, že v tu dobu, abych se dostal do města do začátku průvodu, mně nic nejede a auto nemám.Řekl jsem mu, že pokud pro mně on osobně přijede nebo pošle fabrické auto, do průvodu půjdu.

Nikdy pro mně nikdo nepřijel, takže jsme do průvodu nechodili.

0 0
možnosti

Vzpomínám si jako dneska, když soužka čitelka vyvolávala jmenovitě žáky se slovy: postav se a všem tady nahlas zdůvodni, proč jsi nebyl v průvodu prvního máje.

Už tehdy, ač dvanáctiletý, jsem z toho měl divné mrazení a věděl jsem, že něco je hodně špatně a že žiju v totalitě. Protože ve svobodném světě si člověk se svým volným dnem může dělat co chce.

1 0
možnosti

Já jsem byl v průvodu jen párkrát na ZŠ, krátce po úvodní prezenci jsme se povytráceli. Snad jen jednou jsem prošel pod tribunou, protože jsme s kamarádem vedli zajímavý hovor. Na střední škole jednou dokonce nepřišel nikdo, pak jsme byli po škole a vyráběli třepetalky a jiné pitomosti.

Vymýšlela se i jiná hesla do průvodu, třeba:

Na souši i na moři

zničíme agresoři.

Ejchuchu, i ve vzduchu! ;-D

2 0
možnosti

Nase vitezstvi je jiste, porazime imperialiste.

1 0
možnosti
  • Počet článků 385
  • Celková karma 30,17
  • Průměrná čtenost 1022x
Jsem čelní a zatím jediný protagonista Venturismu. Venturismus znamená odvahu, odvážné vyslovení pravdy, ale také riskantní podnik. V ekonomii venture kapitál představuje finanční prostředky sloužící k investování do velmi rychle rostoucích inovativních projektů. Před rokem 1989 jsem založil hnutí „Tupohlaví“, které žádnou měrou přispělo k pádu socialismu. Venturismus a venturisté chtějí tímto odvážným směrem pokračovat...

Seznam rubrik