Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Důchod je odrazem celoživotního úsilí člověka - Nejde o žádnou sociální dávku. Navyšování životních nákladů řeší valorizace - Pak vše přidělené nad - Je tupý populismus. Je zbytečné se do důchodců trefovat. V současné Corona době, jde o nejpohodlnější a bez problémů příjemce financí. To je v ostrém rozporu zejména s OSVČ . Cosi podobného, jako státní úředníci - I doma za 100% .

Důchodce skutečně ohrožuje inflace a ceny vstupů, potravin. Dá se pak chápat, jako státní příspěvek na vyrovnání. Přiblblá vláda nebyla rozumně schopna to takto ani nazvat - Zvolila nesmyslný název - "Rouškovné". Poctivé by bylo, kdyby jednou rukou dala 5 bobů a tou druhou - Mládežníkům na stůl položila Důchodovou reformu. To se neděje - Tedy, tupý populismus - ANO vítězí ... :-)

0 0
možnosti
DH

D17a21v55i36d 67H79o51r50á65k

25. 11. 2020 21:13

Bohužel nejsmutnější na celé této záležitosti je skutečnost, že celý ten, dovolím si říci nezasloužený předvánoční a doslova "Jidášký dar" pro tu generaci gerontů penzistických budeme muset ze svých daní zaplatiti my mladí, kteří jsme v tom 89 ́ zvonili klíčky a pozvedli nad naše hlavy ten prápor svobody a demokracie, který se snažíme nést vstříc světlé, šťastné budoucnosti. A přitom sami ani nevíme kdy, a zda vůbec se my sami nějaké té penze někdy dočkáme.

A již před časem jsem se snažil vyvolat ve zdejší diskusi u starších diskutujících určitou solidaritu a dokonce jsem zde provedl jistou anketu v níž jsem je oslovil s dotazem, zda by nebyli ochotni se o tu částku nějakým způsobem se mnou podělit, přičemž jsem jim nabízel i různé způsoby jakými by mi mohli nenápadně určitou, raději vyšší částku přeposlat.

A jaký myslíte, že byl výsledek?

Skutečně, přestože jsem každému z oslovených nabízel, že v případě kladné odpovědi je budu až do nebes velebit a postarám se ve zdejší rubrice o jejich popularizaci, tak výsledek byl tristní a nikdo z oslovených kladně nezareagoval.

Dočkal jsem se jen různých planých výmluv, jako zda například vím, kolik je stojí třeba pořízení umělého chrupu a podobně.

A konkrétně v tomto případě si dotyčná, oslovená ani neuvědomila, že k té její situaci vůbec dojít nemuselo, pokud by se bez rozmyslu necpala rumovými pralinkami a podobnými sladkostmi, které jí toto poškození chrupu přivodilo.

3 2
možnosti
ND

Taky vám to napíšu, doufám, že se toho potupného času být gerontem nedozijete, fakt to je děs kdybyste něco podobného měl číst od vašich mladých, a to bych vám nepřála, no snad uniknete včas, hezký večer.

5 0
možnosti
  • Počet článků 385
  • Celková karma 30,17
  • Průměrná čtenost 1022x
Jsem čelní a zatím jediný protagonista Venturismu. Venturismus znamená odvahu, odvážné vyslovení pravdy, ale také riskantní podnik. V ekonomii venture kapitál představuje finanční prostředky sloužící k investování do velmi rychle rostoucích inovativních projektů. Před rokem 1989 jsem založil hnutí „Tupohlaví“, které žádnou měrou přispělo k pádu socialismu. Venturismus a venturisté chtějí tímto odvážným směrem pokračovat...

Seznam rubrik