Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Varujete před propagandou hlásáním propagandy jiné. Máte to smotek termínů a teorií proložených jednotlivostmi často nezákonnostmi se kterými teorie nepočítají, ani logicky nemohou. Stíhání nezákonností je vyloženě politikum. Bohatství chudých je protimluv, nebo jakési básnické (umělecké) spojení protichůdných slov, bohatství se nerodí, tedy zase možná jen v uměleckých kruzích. Tak podobně celý článek. Tedy vypadá to jako úvaha nad společností a ekonomikou, ale je to směs emocí s osobním pohledem na společnost.

Já vás ani článek nezatracuji, jistě můžete vyjádřit svými slovy co cítíte. Jen jde z mého pohledu o beletrii a nikoliv o něco odborného i když se to místy tak tváří.

1 1
možnosti
Foto

Ani vám nevím, proč jsem si vzpomněl na jeden vtip, jak svolá generální tajemník OSN poradu členských států, kde pronese ke zúčastněným - "... vážení, mám pro vás strašnou zprávu - našla se živá matka Vladimíra Iljiče Lenina."

" A co je na tom hrozného?", ptá se někdo z přítomných.

"Bohužel, přátelé, lékaři zjistili, že je opět březí..."

1 1
možnosti
TT

Dobrý, ale nezaměňoval bych pohledávky a závazky. ;-)

0 0
možnosti
Foto

Pane Lněničko, já ekonomice vůbec nerozumím, takže to mám mnohem jednodušší - bohatství se rodí z práce (když necháme stranou zločin jako způsob obživy):-)

1 0
možnosti
Foto

Kellner se na ty miliardy musel asi hodně nadřít. Z práce máte akorát mozoly, zničené zdraví a malý důchod.

3 0
možnosti
IS

Autor je ryzí socialista. V tom lepším případě.

0 0
možnosti
Foto

Základem bohatství je podnikatelská činnost. K tomu aby lidé mohli podnikat je třeba aby byli svobodní.

Cílem podnikatelské činnosti je nalezení podnikatelské příležitosti a její uchopení. Většina podnikatelských příležitostí je nalézána tam, kde je něčeho nedostatek a lidé tento nedostatek pociťují a chtějí ho řešit. Podnikání tak odstraňuje ze společnosti nedostatek a koordinuje lidskou kooperaci.

Ti kdo si všimnou podnikatelské příležitosti a jako první na ni zareagují jsou odměněni ziskem, který je zdrojem jejich blahobytu a dalších podnikatelských příležitostí. Čím více uspokojí podnikatel lidských potřeb, tím je užitečnější pro společnost a tím víc bohatne včetně jeho firem a jeho zaměstnanců. Bohatnutí společnosti pak vytváří další příležitosti pro podnikání.

Chudoba nevzniká, chudoba provází lidstvo od samého počátku. Hlavní překážkou toho, aby bylo bohatství více rozptýlené mezi lidmi, je stát, který toto bohatství vysává z produktivně činných lidí (podnikatelů a zaměstnanců) a jejich toky směruje k vybraným firmám a jednotlivcům, které jsou ekonomicky provázané se státem.

Bohatství chudých se rodí z bohatství bohatých. To, že si mnoho lidí myslí, že je to opačně je jejich omyl, plynoucí z neznalostí základních principů ekonomie.

Zdroje: Dynamická teorie efektivnosti a rakouská škola ekonomie.

3 0
možnosti
IS
JZ

Ta "diskuze" je vašem podání výživnější než samotný článek.

Jednak rozvíjíme pozoruhodné teorie, druhak odmítáte nad čímkoliv přemýšlet, o čemkoliv polemizovat, diskutovat.

0 0
možnosti
Foto

Jinak žvaníte jak Rudé právo a Tribuna lidu blahé paměti. Takhle nám pindali na škole v besedě kovaní soudruzi. RvRvRv

2 0
možnosti
Foto

Stát musel sanovat soukromé banky, které krachovaly aby lidi, kteří do bank vložili své peníze s vidinou úroku 11 procent, aby nějaké peníze dostaly zpět. Krach bank nebyl věcí vlády, ale ČNB, která uděluje licence a má banky kontrolovat. Dnes už se ČNB banka poučil a žádné banky nekrachují. Dát peníze dobanky, která slibuje tak velký úrok může jenom tydýt. H systém ukázal na hloupost lidí, kteří dali veškeré své peníze za výstavbu rodinného domku, aniž se koplo do země. Za to stát nemůže, ale oni sami.

1 0
možnosti
PB

P86e72t43r 16B29u14r52i49a74n

2. 12. 2020 22:05

Tak hlavně všechny čtyři "naše", tedy státní finanční domy, nechal privatizovat Miloš Zeman a to z toho důvodu, že byly vytunelované. Krásná ukázka toho jak to dopadá, když něco vede státní moloch.

0 0
možnosti
Foto

Chudý je ten, kdo žije ze dne na den, nikoliv ten, kdo něco má.

0 0
možnosti
  • Počet článků 386
  • Celková karma 29,95
  • Průměrná čtenost 1019x
Jsem čelní a zatím jediný protagonista Venturismu. Venturismus znamená odvahu, odvážné vyslovení pravdy, ale také riskantní podnik. V ekonomii venture kapitál představuje finanční prostředky sloužící k investování do velmi rychle rostoucích inovativních projektů. Před rokem 1989 jsem založil hnutí „Tupohlaví“, které žádnou měrou přispělo k pádu socialismu. Venturismus a venturisté chtějí tímto odvážným směrem pokračovat...

Seznam rubrik