Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J87a76n 51R49á10ž

26. 1. 2021 12:30

S tím Marxem jste se sám kopl do kolena. Znehodnotilo to vše, co jste svým článkem chtěl sdělit.

Malá poznámka k výroku "... a na Palestince se kašle": Palestinci mají svoji samosprávu, mají své, údajně demokraticky zvolené zástupce i jakousi vládu. Kdo jiný by se měl o ně starat, než tito jejich zástupci? A vzbudit u veřejnosti takovým prohlášením dojem, že Palestinci nemají peníze na nákup vakcín , je v rozporu s tím, kolik miliard dolarů dostávají od mezinárodních společenství, které se ovšem ztratí při výrobě raket, výbušnin a obrovské korupci, která na území, které se nazývá Palestinou bují, je nesmysl. Neochota vakcíny nakoupit svědčí spíše o tom, že na prosté Palestince kašle především jejich samospráva.

1 0
možnosti

Produkty farm. firem lze zlevnit, pokud by si ovšem jednotl. země neseděly na rozumu a nechali nezávisl. odborníky spočíst nezbyt. náklady na vývoj, klinic. studie, výrobu aj. plus odměřit regulovaně přiměřený zisk ve vztahu k veřej. zdraví ohroženému nebezpeč. pandemií. Firmy provádějí ve vysoké míře část výzkumu v rozvoj. zemích, kde je to asi tolik nestojí, takže by se mělo přihlédnout i k tomu, a s ohledem na získávání dobrovolníků pro výzkum (vč. následků na jejich zdraví) by měly být zavázány i k ohledu vůči těmto třetím zemím. Tam by měly firmy směrovat vlastní dobročinnost.

0 0
možnosti

Farmaceutic. průmysl je od jeho vzniku velký byznys, rozumné země začaly tuto oblast různě regulovat, protože jde o veřej. zájem, o veřej. zdraví. Např. v USA se některé tyto firmy staly často předmětem soud. řízení, často platily odškodnění. EU dnes zůstala jaksi napůl slepá, ale měla by mít dobře právnicky promyšlené smlouvy a vymáhat jejich plnění. Mimo EU mají jednotl. státy svobodu uzavřít smlouvy podle vlastní úvahy.

0 0
možnosti

J89a41n 61R69á53ž

26. 1. 2021 12:50

Podle všech zpráv, které z USA mám a josu veřejně dostupné, je americký famaceutický průmysl zřejmě nejzkorumpovanějším odvětvím tamního hospodářství. Kdyby nebyla dnes v Evropě nevíce podávaná vakcina vyráběná fy Pfitzer garantována německým BionTech, tak bych si raději nechal píchnout Sputnik nebo čínský SinoVac, u kterých bych měl větší důvěru, že to co o své vakcíně tvrdí je pravda.

0 0
možnosti
Foto

Správně. Ty země, které to umí, ať zaplatí vývoj a výrobu vakcíny. A dobročinně a zcela nezištně ať se pak podělí o výsledky i se zeměmi, které k nim posílají teroristy.

4 1
možnosti
Foto

Kromě toho Izrael očkuje i ve věznicích, tedy i ty teroristy.

Ale proč by měl zajišťovat očkování Palestinské Autonomie, to vážně nevím. Vládnou si sami a jestli financují Abbásovy paláce nebo vakcíny, je jejich věc.

Snad až Izrael pokryje vlastní obyvatelstvo, tak by mohl začít s držiteli pracovních povolení - to je i dost možné, ale poněkud předčasné.

3 0
možnosti

Je ekonomicky výhodnější, dát za vakcíny klidně10mld. (1000Kč/ks), než uzavřená ekonomika na půl roku

2 0
možnosti

"Smutné je, že na Palestince na okupovaných území se kašle"

Ať nekupují Palestinci rakety, ale vakcíny. Místo zbraní můžou zlepšit život lidí, ale pro ně přednější škodit

10 0
možnosti

Konečně jste se probudil. A kam se hrabou Izraelci na bohaté arabské státy ... !

2 0
možnosti

Venturisto, věnujte se venturismu a nebo si někde sežeňte učebnici základů ekonomie pro I. ročník SEŠ. Ono i prodej vakcíny je normální obchod.

3 1
možnosti

Byl bych šťastný, kdybychom měli tak schopnou vládu, že dokáže pokoutně sehnat a přeplatit dostatečný počet vakcín pro své lidi.

P.S.: dobrosery, kteří se při obecném a faktickém nedostatku dobrovolně vzdají vakcíny ve prospěch jiných a ještě k tomu těch, kteří je ohrožují ekonomicky a na životech si přijdu vyfotit

8 0
možnosti

Myslím, že jste napsal docela nesmysl. Jako že budou všichni lidé rádi když zrovna jejich země vyhraje MS ve fotbale.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS