Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

P62e37t53r 42B51u91r38i48a24n

23. 9. 2021 14:32

Možná že místo téhle kraviny s 1,5 metrem měl vzniknout paragraf, který by cyklistům přesně předepisoval, jaké osvětlení a s jakou intenzitou musí na svém stroji mít, především vzadu. Protože ty čínské blikačky za šest pětek jsou opravdu nedostatečné, na dvacet metrů téměř neviditelné a červené poblikávání v řadě vlnících se červených odrazek patníků spolehlivě zanikne.

A mimochodem, k té agresi řidičů, přesně stejně se chovají cyklisté na chodnících a cyklostezkách ve městech s chodníky smíšených. Řítí se poměrně rychle, chodce míjejí zezadu na centimetry bez varovní a při náhlém vybočení chodce z dráhy ho prostě srazí a ještě u toho vulgárně nadávají.

Tedy zde platí to vaše: když neumíš jezdit bezpečně na kole, tak si kup chodítko.

7 2
možnosti
VV

A vy ho porad jeste nemate?

Uz za protektoratu jeden takovy byl, ale protoze tenkrat bylo vse spatne byl zrusen.

0 0
možnosti
SN

Důvod,proč 1,5 metru neproslo byl proto, ze v tom zákonu byla sankce 6 měsíců zákaz řízení automaticky, stejne jako porušení značky zákazu predjizdeni v obvzlast nebezpecnem úseku. A jsem rad, ze takovou extra blbost senát zamítl.

Takový zákon, pokud by platil, by u usvědčených rodičů vyvolával ve společnosti větší zlo, než užitek.

Pokud tento zamitnuty zákon chce obhajovat, nechť si doma povesi portrét Klementa Gottwalda a každé ráno se mu pokloni.

!!!

1 0
možnosti
PB

P47e10t64r 94B93u81r14i97a20n

23. 9. 2021 14:33

Ono to už prošlo. Od ledna je to platné.

2 0
možnosti
Foto

Flusnul byste jednou, pak byste si několik týdnů nezaflusal...

5 0
možnosti
PK

"reportér v úporné snaze dokázat nesmyslnost zákona, jel uprostřed vyhrazeného jízdního pruhu, kdyby se posunul doprava, nic by se mu nestalo"

Lež. NELZE jezdit po pravém okraji silnice vzhledem k jejímu stavu. 50 % silnic v ČR je v havarijním stavu (zdroj SÚS i vlastní zkušenost), jejich pravé strany ze všeho nejvíc.

"žádné postihy nejsou, troufám si tvrdit, že ani odstup od kola nikdo kontrolovat nebude"

To ale není omluva pro nereálnost tohoto paragrafu. Pokud někdo dá do zákona něco, co způsobí kolaps, s tím, že se to sice dodržovat nebude, ale bude možné to použít jako nástroj k represi, je to úplně ŠPATNĚ. Takto zákony fungovat nesmí.

"přece jen lze doufat, že řidiči pod pohrůžkou peněžního postihu, budou dávat při předjíždění kol větší ohledy"

Ano, takto zákony být nastavene NESMÍ. To je přesně ve stylu "roušky jsme venku zavedli nikoli z důvodů epidemiologických, ale aby si lidi uvědomovali, že tu je viróza". Kde to jsme? Tímto způsobem NELZE postupovat v právním státě. ;-€

A jako cyklista toto pokládám za totální pitomost. Nechci, aby se za mnou hromadil štrůdla aut. Nikdy jsem s auty na silnici problém neměl, a ani statistika nehod nevyznívá v nutnost něčeho takového. Prakticky všichni řidiči si dávají pozor při předjíždění cyklisty.

5 0
možnosti
JK

Mě napadlo, že se vlastně kola změní v takový ten vehikl, na kterém Hrušínský ve Slavnostech sněženek vyvezl ty dvě harpie. A nikdo kvůli těm vozítkům nenadavá na vidláky

0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
4 0
možnosti
ŠF

Cyklisti patří na cyklostezky. Na silnici pro motorová vozidla nemají co pohledávat. Vůbec se nedivím, že občas čteme o tragédiích.Rv

0 1
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
TD

"Bohužel, pokud normální slušný člověk sedne do auta, stává se z něho agresor, jak jsem psal v jednom z předchozích blogů."

"V případě, že vás bude automobil velmi těsně míjet, flusněte mu na sklo!... Chce to cvik."

Jasně, za volantem se ze slušného stává agresor. Vy asi řídíte často, že?

3 0
možnosti
Foto

Já jsem agresor i bez auta, vlastně již od narození, teď ve zralém věku chodím po vesnici s naším bišonkem, já pliju a pes kouše všechny ty, kteří nesouhlasí s našimi progresivistickými názory! Tak je to.

2 0
možnosti
Foto

Zákon je nesmyslný, na mnoha místech takový odstup není možné dodržet a zejména pro větší auta to bude problém, ale jak radil Dolínek, když není možné cyklistu předjet, tak ho prostě nemáme předjíždět. Uvidíme, co to s nimi udělá, až pojedeme za nimi. Nic moc příjemného to asi nebude, ale jestli si to cyklisté přejí.

3 1
možnosti
VV

A auto když není možné předjet, predjizdite? Netusim kdo je ten Dolinek, ale kazdopadne radi dobre.

2 1
možnosti
  • Počet článků 385
  • Celková karma 30,17
  • Průměrná čtenost 1022x
Jsem čelní a zatím jediný protagonista Venturismu. Venturismus znamená odvahu, odvážné vyslovení pravdy, ale také riskantní podnik. V ekonomii venture kapitál představuje finanční prostředky sloužící k investování do velmi rychle rostoucích inovativních projektů. Před rokem 1989 jsem založil hnutí „Tupohlaví“, které žádnou měrou přispělo k pádu socialismu. Venturismus a venturisté chtějí tímto odvážným směrem pokračovat...

Seznam rubrik