Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Je třeba uznat, že v roce 1988 jít na demonstraci chtělo pořád velkou odvahu. Proto se směju těm, kteří začali demonstrovat až po 17 listopadu a pak se chlubili, jak moc bojovali proti tehdejšímu režimu,

0 0
možnosti
Foto

V roce 1988 bylo Československo ještě kvalitním, ekonomicky silným a ve světě uznávaným státem. Pak to už bohužel s ním šlo z kopce, extremisté jej postupně rozvrátili, rozkradli a nakonec zlikvidovali Rv Je to škoda !

0 0
možnosti

V době slávy, měla KSČ 1. milionů členů a kandidátů. K tomu členové rodin. LM, Stb, všeliké tajné služby, udavače, po fabrikách uvolněné funkcionáře, polici, prostě celý státní aarát k moci, v moci. Sovětské vojsko jako bonus pojistky.

Lidé přišli a sdělili, "děkujeme, odejděte". Když se nad tím člověk zamyslí, je to skutečně neuvěřitelné. Země vypadla z civilizace, ztráty obrovské a pomatenci k tomu. Schopní lidi po kotelnách, O.Wichterlův patent na čočky zašantročen, předsedu ČSAV nemůže dělat. Kubišová z pódia - Liška s Bobinou, k mikrofonu.

Modlitba pro Martu zakázaná". Základ textu stvořil J. A. Komenský - Kšaft umírající matky".Rozum zůstává stát! Použito v 7 díle - "Píseň pro Rudolfa". Vostřela vyhodit, Šaška vsoukat do skafandru robota Emila. Důsledky neseme dodnes ... :-)

4 0
možnosti

Jsem ráda, že komunisté půjdou ze sněmovny pryč. Horší je, že část Čechů, a to i těch mladých narozených po r. 1989, má snad už v genech způsob myšlení a la totalitní režim. To je dnes horší riziko. Bohužel během posled. 30 let jako by upadla schopnost lidí dělat si vlastní úsudek, pátrat po věrohodných neoficiálních informacích (z opatrnosti, aby člověk nenaletěl na manipulaci úřadů či dokonce médií). Nepokoje před r. 90 měly správné vyústění, ale nebyli jsme dostatečně připraveni na další vývoj. Absence kultivace práva, vzdělání, nevytvoření nepolitických odborných institucí pro nestranné analýzy dat, ochromení investigativ. žurnalistiky ve veřejnopráv. médiích během letoška - to může skončit velmi špatně.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS