Diskuse

K zemi hleď!

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Neřekl bych, že je to nějak skvělý film, spíš naopak. Nicméně jde o satiru a komedii, ne o realismus. Je to americký film, takže to v tom filmu vypadá, jako by na zemi žili jen Američani a ti ostatní stejně nic nedokážou. Konec filmu - stejně jako svět Ameriky - je podivně stupidní. Záchranná loď přistane kdesi u jiné hvězdy, jiné planety a lidi po hibernaci vylezou ven, aniž by věděli, co je tam čeká - nazí...? Amerika je v háji, pomyslí si téměř každý, kdo se na ten film podívá. Muslimové z toho musí rodit, Rusové se chechtat a 'Cíňani si klepat na čelo s povzdechnutím: Ano, jediná cesta pro Zemi je náš čínský socialismus, určitě ne nějaká pomatená kapitalistická Amerika. The End.

0 0
možnosti
JD

J94a78n 14D86o58u61š30e10k

17. 1. 2022 22:26

Tomu filmu šlo jen o to parodovat naši společnost. Nastínit (přehnaně) jak by asi reagovala kdyby se nedejbože ocitla v nějaké krizi (změna klimatu, lol). Cpát do toho rusy a čínany už je hodně podivné.

Že jsou americké filmy sebestředné víme.

0 0
možnosti
JD

J80a21n 53D67o87u22š81e91k

17. 1. 2022 21:22

Viděl jsem včera. Je to groteskní podobenství naší současné společnosti, kde dáváme často přednost šleze dopaminu před čímsi nepříjemným k řešení.

Bylo to směšné, ale já se vzhledem k paralelám nesmál.

1 0
možnosti
  • Počet článků 386
  • Celková karma 29,95
  • Průměrná čtenost 1019x
Jsem čelní a zatím jediný protagonista Venturismu. Venturismus znamená odvahu, odvážné vyslovení pravdy, ale také riskantní podnik. V ekonomii venture kapitál představuje finanční prostředky sloužící k investování do velmi rychle rostoucích inovativních projektů. Před rokem 1989 jsem založil hnutí „Tupohlaví“, které žádnou měrou přispělo k pádu socialismu. Venturismus a venturisté chtějí tímto odvážným směrem pokračovat...

Seznam rubrik