Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J74i40r65i 34C24i15z

28. 12. 2023 17:09

Vite autore, tito valecnici-diskuteri u vaseho blogu nikdy v armade nebyli a nemaji ani poneti, co armada je a co vyzaduje. My jsme slouzili v socialismu (ja ve sport.klubu) v armade s cca 350tis vojaku. Dnesni armada ma cca 30tis vojaku. Obrovsky rozdil je, ze my jsme cvicili s AK-47, poradova, plazeni v bahne, uklidu hajzlu a rvani zdar soudruhu veliteli. Dnesni armady jsou postavene na technologiich a logistice, kterou se musite naucit a jejichz zaklady vam daji na skolach. Armada USA ma cca 1mil muzu a ti jsou vycviceni po vsech strankach tak, ze umi pouzivat nejvyspelejsi technologie, ktere jsou naprosto nutne k pouzivani superzbrani. Bojova cast vojaku je v naproste mensine a mnohem vetsi cast vojaku je prave jako servis bojove casti. Pro pochopeni uvedu priklad Wehrmachtu, kdy na jednoho bojujiciho vojaka pripadlo 8 vojaku jako zazemi. Pro superzbrane musite mit potrebnou logistiku a zazemi a bez techto zasadnich veci je superzbran pouze obycejna zbran. Asi nejlepsi soucasna letadla budou postupne zastaravat, protoze vycviceni vsech organizacnich celku pro nasazeni v boji bude trvat pekne dlouho nehlede k obrovskym investicim do logistiky, coz bude taky dlouhodoba zalezitost. A soucasna ministryne obrany se bez jakehokoliv posouzeni moznosti tohoto ministatu pusti do nakupu nejdrazsich stroju pro armadu o sile 2 divizi. Navic od vzniku statu rozhodnutim Britanie a Francie v r.1918 jeho armada nikdy nebyla nasazena v boji, ani v r.38, ani v r.68. Vyjimkou byly divize klero-fasitickeho Slovenskeho statu, ktery bojoval po boku Wehrmachtu proti bolsevicke RA v II.WK. Velitele teto soucasne armady jsou pouze teoretici stejne jako ministryne obrany. Bude to velmi drahe rozhodnuti.

1 1
možnosti
PK

Několik set kilometrů od naší hranice probíhá válka. Takže ano, ČR tato letadla potřebuje. Mrtví psychologové, učitelé a lékaři nám budou k ničemu.

3 0
možnosti
Foto

Největší demagog je ministerstvo války a její šéfová, když tvrdí, že bez těch letounů se neobejdeme. Když už máme vynakládat 2 procenta na obranu, nebylo by lepší je použít nějak účelněji? Otázka je, za čí zájmy tato podivná ministryně vůbec kope?

1 4
možnosti
Foto

Obávám se, že s panem autorem by si neporadili ani nejlepší psychologové, na vliv učitelů je již pozdě.

7 3
možnosti
Foto

Když nejsou po ruce věcné solidní argumenty, je pro vás dobré použít argument ad hominem, to je tak všechno čeho jste při své "ynteligenci" schopen.

3 1
možnosti
JK

Potřebujeme mít dostatečné odrazovací prostředky proti rusácké agresivitě.

6 0
možnosti
PK

Ještě před deseti lety bych s vámi docela i souhlasil. Zbraně se mi příčí.

Putin ovšem svou agresí na Ukrajinu a válečnými zločiny tam páchanými, můj pohled na tuto problematiku zcela změnil.

10 1
možnosti
DR

S tím bych souhlasil. Ovšem ty peníze na zbraně je potřeba vynakládat účelně a navíc při jejím nákupu přihlížet též ke zkušenostem ze současného konfliktu a ne vyházet podstatnou část armádního rozpočtu na pro nás nesmyslné a předražené létající krámy, jak to předvádí současné ministerstvo války.

2 4
možnosti
JP

Zdravotnictví a školství jsou černé díry, ve kterých se neefektivně utrácí stále více peněz. Poslední extempore lékařů bylo neskutečný vrchol drzosti, vrcholem trapnosti "pravicové" vlády bylo vyhovění lékařům (části, mnozí vystupovali v médiích proti a říkali, že se stydí) a Fialův podraz na Válka. Děti nepotřebují psychiatry ani psychology, ale smysluplnou činnost a vědomí, že musí plnit nějaké povinnosti. Zbrojení se zanedbávalo, nyní se to musí dohánět, abychom byli plnohodnotným členem NATO a nestali se opět ruskou kolonií.

5 2
možnosti
Foto

Psychologie je pavěda.

2 2
možnosti
JM

J22a74n 39M42a49r26e95k

28. 12. 2023 5:36

plně s vámi souhlasím pane Kšír

0 1
možnosti
DK

Baví mě, jak všem prorusakům při zmínce o nákupu F-35 vyráží kopřivka.

16 1
možnosti
Foto

Budete se divit, ale kopřivkou netrpím, zato vy asi trpíte jistým nedostatkem rozmyslu.

0 0
možnosti
Foto

Potřebujeme studenou zmrzlinu, když žirafy mají dlouhé krky?

10 1
možnosti
  • Počet článků 387
  • Celková karma 29,80
  • Průměrná čtenost 1016x
Jsem čelní a zatím jediný protagonista Venturismu. Venturismus znamená odvahu, odvážné vyslovení pravdy, ale také riskantní podnik. V ekonomii venture kapitál představuje finanční prostředky sloužící k investování do velmi rychle rostoucích inovativních projektů. Před rokem 1989 jsem založil hnutí „Tupohlaví“, které žádnou měrou přispělo k pádu socialismu. Venturismus a venturisté chtějí tímto odvážným směrem pokračovat...

Seznam rubrik