Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MR

Problém u astrologů, ale u všech, včetně odborníků, je jejich aktuální stav pohledu na svět, tedy Matrix. Tento Matrix je vlastně "program", jež zaručí souslednost vývoje člověka od narození, kdy jeho vědomí, je ve stavu nula a skrze myriády zpětných vazeb, se postupně učí a vytváří vlastní realitu. Tím se naučíme chodit, mluvit, psát, myslet prostorově, sociálně a mnohé další inteligence, a to navíc vzájemné shodě ve vlastní generací a generace hluboko do minulosti. Tím pádem vytváříme společnost a její hodnoty, jež překračují věky.

V dospělosti se stabilizuje do určité životní formy, pohledu, a tu snadno můžeme rozpoznat, z jeho řeči, kde je určitá frekvence slov, pohledů, názorů, tak třeba z literatury, filmů apod.

Těchto stabilních fází je jen několik, a ty se generačně stále opakují. Tím zůstávají "při životě" určité ideály, hodnoty, řád. Zde třeba náboženství, kmenové uspořádání a hierarchie, ale taky forma vnímání světa od spektra hranic dobra a role, role muže a ženy až k spektrum celostního – prostorového, kde je jen děj a vývoj v čase. Vlastně je to i o stavu našeho vnímání a utváření reality, kde je čistě denní a končí spánkem, a druhý den se ztrácí přehled a kontinuita, až po postupné rozvíjení dějové časové prostorové inteligence, to, jak vše jde měsíc za měsícem, rok za rokem.

Astrologie z rukou p. Baudyše, čistě odpovídá vnímání reality a stabilní životní fázi, kde jsou čisté hranice, zlo, dobro, a role. To je vlastně tradiční astrologie a odpovídá věku, jež už vlastně odešel, a dennímu existenčnímu Matrixu, jak píšu výše.

Pokud je zde životní tlak, tak se rozvíjí další životní fáze, a to osobnostní a následně duševní, kde ta osobnostní se odděluje od celku a identifikace, s rodem, lidskou realitou, a ta druhá postupně tzv. páruje mozkové hemisféry, a učí se dějové časoprostorové inteligenci, tak jak jde zde vše měsíc, rok, staletí ... .

0 0
možnosti
MR

Zde už je personální a transpersonální astrologie, a predikce jdou čistě k osobnímu vývoji a mají formu psychologie.

Základy astrologie vlastně vznikají ohledně několika dějů naší planety a ty vytvářejí jiné expozice vibrací a energii jak od Slunce, tak od Měsíce.

Tím je rotace kolem své osy24 .. hod, den a noc, Oběh kolem Slunce a kývání zemské osy, kde jsou pak 4. roční období v našich zeměpisných šířkách.

Naši předci neměli kalendář a v denním světle, bylo těžké stanovit určité kalendářní body. V noci, kdy je obloha plná hvězd, tak je to jiné a zde lze vytvořit znamení a vnímat jejich posun den za dnem, a tím pádem určit konkrétní den, či spíše k zemědělství či lovu.

To už jsme vlastně blízko k základům Astrologie, a to jsou znamení a ty vlastně reflektují, proměnnou aktivitu osvitu Země v naších z.š., jež se mění v průběhu roku.

Na to reaguje vlastně vitalita a energie našeho těla, jež se aktivuje v době našeho narození.

Dnes už ale nežijeme od úsvitu do soumraku a za světla svíček a olejových lamp, ale za umělého světla. To už je pak jiné, do hry pak možná vstupuje chování našeho mozku, jež se neustále formuje a "pracuje" v tzv. neuzavřeném modu, kdy se vlastně stále všemu učí ... . Zde je pak zákon cyklu, jež má tři fáze. v 1. fázi, dojde k oslovení, k zájmu, či vniknutí do života ... . 2. fáze pak je pohlcení, a i ztotožnění a 3. fáze je projekce na své okolí a zpětné vazby zde, jež to formují do určitého stavu chování, a vytvářejí a uzpůsobují algoritmy a patřičná centra mozku. Pak se posune opět náš aktuální horizont poznání, formování reality, anebo se zablokujeme a zůstaneme v určitém projevu, třeba to že ostatní nás prostě nechápou ... . To je náš Matrix ... .

To vše navíc ukazuje, že svět se neřídí podle Astrologie, ale podle těchto zákonů, a přeci jenom je nás k 8. miliardám a stovky tisíc se denně rodí se stavem nula, tak že je zde rozehraná, dějová, existenční a další šachové partie a do toho vstupují cykly naší planety, příroda ... .

1 0
možnosti
  • Počet článků 387
  • Celková karma 29,89
  • Průměrná čtenost 1016x
Jsem čelní a zatím jediný protagonista Venturismu. Venturismus znamená odvahu, odvážné vyslovení pravdy, ale také riskantní podnik. V ekonomii venture kapitál představuje finanční prostředky sloužící k investování do velmi rychle rostoucích inovativních projektů. Před rokem 1989 jsem založil hnutí „Tupohlaví“, které žádnou měrou přispělo k pádu socialismu. Venturismus a venturisté chtějí tímto odvážným směrem pokračovat...

Seznam rubrik