Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Ani dnes nepotřebuješ pro propuštění zaměstnance měnit zákoník práce. Dohodneš se ze zaměstnancem ,dáš nějaké odstupné.Ale nejsme jěšte v takové fáze podnikatelského myšlení . U nás radši změnu zákona ve prospěch jedné strany.

2 1
možnosti
Foto

Moje dlouholetá zkušenost (z pracovních kontaktů, není má vlastní) je, že problematikou ukončení pracovního poměru se zaměstnancem se zabývaly téměř bezvýhradně osoby, které nebyly přímo výkonnostní a kvalitativní špičky, spíš právě naopak.

Také mám jednoznačnou zkušenost, že žádného zaměstnavatele ani nenapadne, aby vyhazoval dobrého a užitečného zaměstnance. Samozřejmě se najdou vzácné výjimky, kdy se jedná o osobní animozity a tomu by mělo být zabráněno. Osobně jsem pro rozšíření možností zaměstnavatele rozloučit se s neužitečným zaměstnancem.

0 1
možnosti
JK

J73o79s46e36f 69K38l72a70t

7. 2. 2024 22:05

Nějak jsem vás nepochopil a čtete Marxe a Engelse nemáte rád kapitalisty, odstěhujte se někam kde kapitalisté nejsou.

2 0
možnosti
Foto

Pokud vím, dříve bývaly pracovní knížky, kam zaměstnavatel uvedl charakteristiku propuštěného.

Obávám se, že tohle by se jistým občanům líbilo ještě méně.

3 0
možnosti
Foto

Oni ti kapitalisté zhynou ve vlastní šťávě a nahradí je milující komunisté. A zase bude na světě krásně.

Nebo, že by ne?

5 0
možnosti
Foto

Pan autor asi měl nejednou problém, jak si zaměstnání udržet. Jako jeden náš bývalý zaměstnanec (ve VÚST), jehož pracovní činnost spočívala v koukání z okna. Ožil jen tehdy, když jej zavolali na schůzi KSČ.

4 1
možnosti
Foto

J92i10r12i 59C46i79z

7. 2. 2024 14:06

Vyhodit nekoho z prace bez udani duvodu? To ma byt otrokarstvi? Zrusi Zakonik prace? Dalsi krok k bolsevickemu Rusku a komunisticke Cine. Ted mi muj dlouholety pritel sdelil, ze ho majitele firmy Francouzi propustili z pozice reditele jejich velke pobocky v CR se zduvednenim, ze je malo zakazek a budou dale propoustet. Duvod se samozrejme dozvedel pisemne a obdrzi taky 5ti mesicni odstupne (pomerne velke). Co me prekvapilo, tak Francouzi zacali propoustet od vrchu, nikoliv od uklizecek a vratnych jak je tady zvykem. Tyto koniny vymysli prazska lumpen-kavarna jejimiz cleny je cela tato vlada NF. Oni nikdy nebyli mezi obycejnymi lidmi zijicime mimo Prahu. A kdyz se o to pokusil nekdo z nich, tak ho musel chranit kordon policajtu aby mu nerozbili hubu (Karvina, Sokolov).

1 2
možnosti
Foto

Nějak to máte pomotané s tím otrokářstvím. Otroka nikdy nikdo z práce nevyhodil, naopak.

4 1
možnosti
Foto

Ohromně se mi líbí "přetahovaná" přes televizi, zda se v Ostravě v huti Liberty /zahraničního vlastníka/ pracovat bude a nebo ne? A co asi nastane, když půjde na dlažbu tamních 6 tisíc lidí? Odbory Kovo si to asi moc nemyslí, ale o to více zaměstnanci, kteří mají dojem, že by měl soukromou firmu zafinancovat a zachránit jako za socialismu stát. Zda i tam bude fungovat známá poučka "Kdo chce pracovat, práci si najde" - to nevím.

1 0
možnosti
PV

P48a91v89e96l 39V37é60b42r

7. 2. 2024 11:08

Mnozí si neuvědomují, že vlastníkem fabriky potažmo pracovního místa, je její majitel, nikoliv zaměstnanec (a to píšu jako celoživotní, až do důchodu, zaměstnanec). Musí být na jeho vůli, koho pracovním postu zaměstnává. A kritikové by si měli uvědomit, že onen majitel má zájem na tom, aby toto pracovní místo produkovalo zisk a člověka, který to dokáže, si náležitě váží (povýšení lemplové také, samozřejmě, existují, ale ti se najdou všude. Většinově mají zájem na hladkém a bezproblémovém fungování).

12 1
možnosti
Foto

Přesně tak, levičáci a zejména komunisté si myslí, že si někdo založí firmu jenom proto, aby mohl propouštět zaměstnance.

11 3
možnosti
JZ

Výpověď z práce bez udání důvodu je krokem správným směrem. Bezpochyby to pomůže ekonomice.

10 8
možnosti
JZ

Mínusáři, kteří podporují flákače na tom nic nezmění.

7 4
možnosti
  • Počet článků 387
  • Celková karma 29,91
  • Průměrná čtenost 1016x
Jsem čelní a zatím jediný protagonista Venturismu. Venturismus znamená odvahu, odvážné vyslovení pravdy, ale také riskantní podnik. V ekonomii venture kapitál představuje finanční prostředky sloužící k investování do velmi rychle rostoucích inovativních projektů. Před rokem 1989 jsem založil hnutí „Tupohlaví“, které žádnou měrou přispělo k pádu socialismu. Venturismus a venturisté chtějí tímto odvážným směrem pokračovat...

Seznam rubrik