Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DC

D71a95v55i93d 44C36e93c32h

10. 2. 2024 17:32

Uz pred 7.10.23 bol Izrael bombardovany tisickami rakiet z Gazy.

Reakcie pseudohumanistov boli nulove, alebo to povazovali za status quo.

Po reakcii Izraela na teror 7.10. maju pseudohumanisti plne usta nejakej genocidy pachanej Izraelom.

Na margo: prepustil uz Hamas zajatych?

2 0
možnosti
JZ

Kdyby se Palestinci chovali normálně, byl by už dávno klid. Izrael v roce 1947 souhlasil s rozdělením území na židovský a arabský stát. Arabové to odmítli a vyvolali válku s cílem vyhladit Židy.

7 0
možnosti
MV

Ono to není tak jednoduché a černobílé - Izrael v roce 1947 neexistoval. Tehdy existovala pouze Palestina. A velmoci rozhodli, že na polovině tohoto území vznikne židovský stát (možná ke vzniku přispělo i "černé svědomí" z toho, co se Židům stalo za 2SV v Evropě). To se samozřejmě arabským obyvatelům (kteří tam žili více než tisíc let) nelíbilo. Skončilo to konflikty a postupně vyhnáním většiny Palestinců z území na kterém vznikl Izrael. Většina dnešních obyvatel Gazy jsou potomci vyhnanců z území dnešního Izraele. K dnešní situaci podle mě přispělo to, že Izrael využívá své vojenské převahy a neměl tedy zájem přistoupit na nějaký kompromis (poslední reálná šance byla zřejmě za J. Rabina - jak zemřel, asi víte). Dlouhodobě Izrael Palestince šikanuje (např. Netanjahu se potřeboval prezentovat jako silný ochránce, aby se udržel u moci). Když se podíváte na počet obětí konflitků za posledních 30 let, tak mrtvých Palestinců je asi 10x více a u zraněných bude poměr ještě horší, Izraelci budují své osady i mimo hranice, které stanovilo OSN, ničí domy Palestinců s odůvodněním, že nemají potřebná povolení, ale Palestincům povolení nevydávají (takže typická Hlava 22), apod.

0 1
možnosti
Foto

Společnost národů hlasy 60 států světa rozhodla v roce 1922, že se území o rozloze 118 000 km/2 . se stane domovinou Židů. V. Británie se rozhodla ještě v tomto roce,, že z území Palestiny bez souhlasu mezinárodního společenství vyčlení území o rozloze 97 230 km/2. k založení Arabského státu dnešního Jordánska .Dne 29. 11. 1947 Valné shromáždění OSN rozhodlo rozdělit zbytek Palestiny na dva státy Arabský a Židovský Liga Arabských zemí návrh vytvoření svého státu odmítla. Kdyby jej přijala stal by se zákonem. Takže Izrael nemůže okupovat území státu, který neexistuje K dnešnímu dni je rozloha Izraele 20 770 Km/2., z čehož největší část zabírá Negevská poušť, která se rozkládá na ploše 12 000 km². Mandátní území Palestina o rozloze 97 230 km/2 mají Arabové- Jordánsko. Takže ti co si říkají Palestinci ,pokud se jm nelíbí v Izraeli mají dvakrát větší stát Palestina s názvem Jordánsko a mohou se tam odstěhovat. Na území kde leží stát Izrael nemají žádné právo. Jsou to potomci přistěhovalců. Nic zde nevybudovali nic zde nevlastní.

3 0
možnosti
Foto

Čo by ste urobili, keby ste sa narodili ako Palestínec?

Syn zakladateľa Hamasu sa rozhodol zachraňovať životy a stal sa izraelským špiónom (písala som o ňom článok).

Brother Rachid bol synom imáma, nenávidel Židov, ale stal sa kresťanom (tiež som o ňom písala).

Moji starí rodičia za fašistického Slovenského štátu zachránili Židov.

Vždy máte možnosť voľby bez ohľadu na to, kde ste sa narodili.

6 0
možnosti
Foto

75% Gazanov schvaľovalo útok zo 7.oktobra, 10% to bolo jedno.

Z toho mi vyplýva, že 15% ľudí sa rozhodli neísť cestou nenávisti. Čím to je, že tých 15% sa rozhodli byť iní ako od nich očakáva spoločnosť?

6 0
možnosti
Foto

Palestinec je každý. kdo žije na území Palestiny. Ted i Židé Arabové, Jordánci, Drúzové. I 1, 5 milionů Arabů, kteří žijí ve shodě se Židy slouží v jejich armádě a dnes společně s jejich armádou bojují proti Hamasu a bojují také proto, že Hamas a obyvatelé Gazy vraždily Araby- muslimy. Jinak muslimové zastupují stát Izrael v diplomatických sužbách a podobně

5 0
možnosti
Foto

Pro vaši informaci brepto. Palestina do roku 1018 nepatřila žádném státu. Proto se stala mandátním územím V. Británie do doby než se rozhodne co s územím. Společnosti národů to je předchůdce OSN provedla v roce 1920 šetření k Palestině Požádala Akademii mezinárodní práva v Haagu . Ta došla k závěru. Mezi křižáckými válkami a mongolskými válkami se Palestina vylidnila. Arabové jsou přistěhovalci a nevlastnili území kontinuálně a nepřerušovaně. Obyvatelé Palestiny netvoří potomci původního domorodého lidu. Židé jsou skutečnými, původním obyvatelstvem země.

10 0
možnosti
Foto

Ti co si říkají Palestinci jsou Arabové- Muslimové, kteří přišli do Palestiny po roce 192O z Egypta. V roce 1964 se prohlásili za národ Pelištejci - Palestinců, aby si mohli činit nárok na celou Palestinu. Původní název Palestiny byl Země Izraelská. V roce 135 našeho letopočtu Řím ji přejmenoval na Pelištejnu- Palestinu. jako mstu Židům za povstání proti nim. Osmané ji přejmenovali na Sýrii a v Británie opět na Palestinu.

5 0
možnosti
VF

Snažíte se vyvolvat dojem nestrannosti, ale jste na straně Palestiny.

Vaše tvrzení "založili stát Izrael na území obsazeném Araby" svědčí buď o Vaší neznalosti (ale tomu se mi nechce věřit), nebo právě o Vaší zaujatosti vůči Židům (a to mi připadá pravděpodobnější).

Často se tu píše o nějakém "uličním výboru". Že by vznikl další, propalestinský, ve které sedíte Vy, pan Horner a další?

15 0
možnosti
Foto

Četl jsem Rychlé šípy, jsem na straně slabšího.

1 10
možnosti
Foto

"Nechceme proto mlčet v situaci, v níž sledujeme výrazné proměny v používaném jazyce, potažmo možné posuny v hodnotovém ukotvení našeho státu."

Vy si vykáte???

3 1
možnosti
Foto

To je z textu petice.

2 1
možnosti
JK

Jistěže a určitě. Palestinci se musí s Izraelci dohodnout na míru. Musí spolupracovat a pomáhat si. Izraelci mohou jezdit do Gazy na stáže, Palestinci jim mohou uspořádat nějaké kulturní programy a pohostit je. Je to opravdu jen o ochotě se dohodnout a žít v míru. Na obou stranách nepochybně převažuje přání žít spolu ve vzájemné úctě a spolupráci. Děkuji za váš překrásný a oduševnělý příspěvek, plný pravdy a lásky v této rozběsněné době!!!!

2 1
možnosti
Foto

Palestinci od roku 164 prohlašují žádné jednání s Izraelem žádný mír.

2 0
možnosti
MV

V kůži Palestince bych být nechtěl, kór kdybych kolem sebe viděl chlapy spoluobčany, kteří zmlátí, svlečou a pohodí na sajtnu náklaďáku mladou ženu, vozí ji po městě, kvičí u toho a v ruce mají zbraně. Styděl bych se za takové vedle mě a snažil bych se co nejrychleji z takové země zmizet.

A takových situací bylo na území Palestiny díky Hamásu nepočítaně.

7. října se "připomněli" znovu a i další podobné připomínky už svět prostě nechce. A o Palestince na svém území nestojí ani v arabských zemích. O čem to svědčí?

24 0
možnosti
  • Počet článků 387
  • Celková karma 29,91
  • Průměrná čtenost 1016x
Jsem čelní a zatím jediný protagonista Venturismu. Venturismus znamená odvahu, odvážné vyslovení pravdy, ale také riskantní podnik. V ekonomii venture kapitál představuje finanční prostředky sloužící k investování do velmi rychle rostoucích inovativních projektů. Před rokem 1989 jsem založil hnutí „Tupohlaví“, které žádnou měrou přispělo k pádu socialismu. Venturismus a venturisté chtějí tímto odvážným směrem pokračovat...

Seznam rubrik