Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

MK

Pomníky sovětských vojáků mi připomínají jejich okupaci Československa a zločinný režim, který sem zavlekli. Přeju si, aby takových "připomínek" bylo co nejméně.

A celkem chápu, že mi nebudou rozumět ti, kterým se ta okupace líbila.

Pletete si památníky s hroby. Proti hrobům nikdo nic nemá, koneckonců i Česká republika má v Rusku hroby legionářů a ráda by je tam zachovala (i když Rusové se o ně údajně nijak extra nestarají). Památníky a sochy jsou ale něco jiného - ty mají oslavovat osvobození, které v konečném důsledku žádným osvobozením nebylo. Proto je zcela v pořádku, že z našich ulic a parků mizí.

EH

Ti mladí Sověti padli s myšlenkou osvobození a ne s myšlenkou okupace. Nakonec vojáci odešli a lid si zvolil komunisty v posledních demokratických volbách.

Byla by zajímavá alternativní historie, kdyby se na to Stalin vykašlal.

Nejspíš by došlo ke svržení atomové bomby na Berlín.

Foto

Pomníky se staví a bourají od nepaměti. Na tom není nic zvláštního. Už ve starověkém Egyptě, byl nejeden faraón vymazán z historie novým faraónem tím, že nechal zničit téměř veškerou připomínku předešlého faraóna.

ZH

Přesně tak, s tím je nutno souhlasit a vymazat vše, co by připomínalo současnou vládu

Foto

Dovolil bych si připomenout, že je rozdíl mezi pomníčky padlých vojáků a superpomníky těch, kdo je na smrt poslali.

MP

Pomníky jsou zvláštní věc (za mě jsou zbytečné, ale je to jen můj názor). Na první pohled trochu paradoxní situace je na pražském Klárově, kde je doslova pár metrů od sebe drobný pomníček (tuším poručíka) Černova, který byl velitelem legendárního tanku 23, který měl vjet v květnu 45 jako první do Prahy a paní Charouzkové, kterou roku 1968 zastřelili sovětští (možná ruští, kdo ví) vojáci. Pana Charouzka, konstruktéra v Mikrotechně, jsem dobře znal a velmi jsem si ho vážil - to jen na okraj. Jelikož jsme všichni projevem téhož Vědomí, nevidím v té koexistenci obou pomníčků nic špatného.

Foto

Ano. Neznámý vojín v písni Karla Kryla vysvětluje tu zbytečnost až opovržení pomníky. Já jimi neopovrhuji, naopak. Ale mě nikdo zbytečně neusmrtil jako toho vojína. Jen každoročně položím kytičku, smutná jsem jen chviličku a hned žiju normálně dál. To k Vaší první větě. Nejvíce souzním s Vaší poslední větou.

RK

Jsou bezpečnostním rizikem, protože jsou důvodem trestního stíhání našich občanů v zahraničí. Bylo by fajn, kdyby si komunisti a hnědáci uctívající fašistický teroristický stát svezli všechny sochy okupantů na jedno místo a tam si je uctívali do alejuja.

MK

Nastuduj si, kdo a kde naposledy odhaloval sochu Marxe.

JK

Padlí sovětští okupanti by oslavováni být neměli...

Foto

Já jsem ted trochu v šoku, pane Lněničko, z té zprávy p. Červenky. U něho dlouho vím, že ve vyhledávání, případně v hlášeních je zběhlý, ale toto je síla.

Ale možná jsem to jen špatně pochopila, nechci nikomu křivdit, že si vede složky a zkopírované příspěvky kohokoliv. Snad mi to pan Červenka vysvětlí, nerozumím tomu možná správně.

  • Počet článků 386
  • Celková karma 29,97
  • Průměrná čtenost 1019x
Jsem čelní a zatím jediný protagonista Venturismu. Venturismus znamená odvahu, odvážné vyslovení pravdy, ale také riskantní podnik. V ekonomii venture kapitál představuje finanční prostředky sloužící k investování do velmi rychle rostoucích inovativních projektů. Před rokem 1989 jsem založil hnutí „Tupohlaví“, které žádnou měrou přispělo k pádu socialismu. Venturismus a venturisté chtějí tímto odvážným směrem pokračovat...

Seznam rubrik