Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Pravidelné chvilky nenávisti vůči svým spoluobčanům

Jak jsem předpokládal, v médiích se nepíše o demonstraci, ale o událostech, které se staly po ní. Politici naprosto přehlížejí Václavák plný nespokojených lidí, pluralita názorů není na pořadu dne, nenávist na obou stranách roste.

Týden po akci vládní sdělovací prostředky již jasně hovoří o proruské demonstraci, Forum 24 a někteří blogeři ve své tupé nadutosti srší nenávistí vůči spoluobčanům a označují je v lepším případě za dezoláty, lůzry a proruské šváby, v tom horším za nácky, aniž by se snažili pochopit, proč lidé na demonstraci přišli.

Podle médií jsou „chcimírové“ proti Ukrajině, čti pro Rusko, co na tom, že na demonstraci nic podobného nezaznělo. Zazněl zde požadavek zrušení dodávek zbraní na Ukrajinu s důrazem na jednání o ukončení konfliktu, nezaznělo zde naopak nic o zrušení humanitární pomoci této válkou stižené země. Zazněla zde kritika EU, kritika Green Dealu, požadavky na odchod z lipské burzy energií, znárodnění ČEZ, zrušení povolenek, nesouhlas s vývozem kapitálu nadnárodními korporacemi a různými dceřinými společnostmi. Jeden z hlavních požadavků byla větší svrchovanost České republiky – Česko nechce být kolonií Západu! Je to proruské propaganda?

„To jsem viděla, jací tam byli chudáci", komentovala nedělní demonstraci hnutí PRO nejmenovaná dáma. Chudoba má však mnoho odstínů.

Ne každý má ty schopnosti a štěstí, aby mohl uspět. To, že na demonstraci nebyli bezdomovci, kteří už dávno na svůj osud rezignovali, ale normálně slušně oblečení lidé, ještě neznamená, že se jim vede dobře.

Chudoba u nás neznamená, že nemám co jíst a nemám co na sebe, ale žít od výplaty k výplatě. Chudoba je strach, že kvůli rostoucím cenám energií podnik, kde pracuji, zkrachuje a mě vyhodí z práce. Chudoba je strach, že nezaplatím složenky a stanu se obětí nenažraných exekutorů. Chudoba je strach z nejisté budoucnosti. Tito lidé cítí, že vláda, až na deštníky proti drahotě a signály, na ně kašle. To, že mají strach z války, ještě neznamená, že jsou pro Putina.

Inflace stoupá. „Nakoupila jsem za 700, ani za to neuvařím,“ povzdechla si jedna paní před obchodem. Neoprávněné snížení valorizace důchodů znamená pro naše seniory, kteří si nejsou schopni přivydělat, pořádnou díru do peněženek. Okradením důchodců však vláda ve svém úsilí o vyrovnaný rozpočet neskončila: další na řadě jsou OSVČ.

https://www.podnikatel.cz/clanky/vyssi-minimalni-zalohy-pro-osvc-vlada-pripravi-o-penize-ty-nejmene-vydelecne/

Křivda a vztek pak vede i k extrémnímu chování některých jednotlivců: cítí křivdu kvůli tomu, že se jim nedostává pomoci od státu: „Pro Ukrajince peníze jsou a na nás se kašle,“ mají dojem. Vadí jim, že peníze jdou na zbrojení a na dodávky zbraní na Ukrajinu. Vláda je hází přes palubu. Jestliže někdo dlouho zůstává nevyslyšen a je navíc osočován a špiněn za svůj názor, je logické, že cítí frustraci, která jej vede až nenávisti, vlajka nebo luxusní auto s ukrajinskou značkou je zástupný atribut, na kterém si vylévají vztek. Oni jsou zkrátka nasraní! Mohl jsem napsat naštvaní, ale to ten stav zdaleka nevystihuje.

Měřeno nepokoji ve Francii jsme ani zbla nedosáhli radikální úrovně tamních protestů, šlo v podstatě o marginální incident, který byl ovšem k režimu příchylnými novináři nafouknut do rozměrů zvících občanské války.

Nenávist stoupá i na druhé straně názorového spektra.

Jako doklad pravidelné chvilky nenávisti vůči svým spoluobčanům uvádím link na článek v deníku Forum 24 od J. X. Doležala:

https://www.forum24.cz/chcimirove-v-akci-hodne-slov-o-miru-a-do-toho-vyhrozuji/

Já, i když nesouhlasím se vším, co na demonstraci zaznělo, a ani nejsem přesvědčen, že zrovna hnutí, které ji pořádalo, jsou ti praví borci, kteří dokážou naší zemi vyvést z krize, rozhodně souhlasím s požadavkem demise této vlády národní pohromy dřív, než se pustí do zavádění dalších katastrofických deforem!

Autor: Jan Lněnička | neděle 19.3.2023 14:23 | karma článku: 37,45 | přečteno: 1025x
  • Další články autora

Jan Lněnička

Bolševický nok

Byli jsme svědky přestřelky mezi europoslankyní paní Konečnou a ministryní paní Černochovou, ale o to nejde, jde o obohacení jazyka českého a nové významy slov.

28.4.2024 v 16:49 | Karma: 33,15 | Přečteno: 1073x | Diskuse| Společnost

Jan Lněnička

Zrádce Beneš zachránil Československo

Západní spojenci nás zradili, jedině Edvard Beneš měl odvahu vyvěsit bílou fangli na Hradě, abychom mohli přežít i my a pomlouvat jej.

21.4.2024 v 15:34 | Karma: 26,20 | Přečteno: 942x | Diskuse| Společnost

Jan Lněnička

Vše se zlepší, až nebude u vlády ODS!

Usuzuji tak ze slov premiéra Petra Fialy: „ODS byla u vlády vždy, když bylo Česko v krizi - ať 90. léta, tak ekonomická krize v roce 2008, tak současná krize.“

14.4.2024 v 19:23 | Karma: 32,94 | Přečteno: 1008x | Diskuse| Politika

Jan Lněnička

Koudelka, přestaňte už rozklepávat nejtek a sežeňte nějaké kompro!

A tak Koudelka přestal rozklepávat nejtek a se svými čučkaři s BISky, začal hledat kompro, to kvůli tomu, aby se antisystémové strany nedostaly do eurovoleb, nerozvrátily nám demokracii a nevehnaly nás do náručí Ruska.

7.4.2024 v 16:38 | Karma: 37,40 | Přečteno: 1230x | Diskuse| Politika

Jan Lněnička

Putin složil zbraně – morální převaha českých chciválků potvrzena!

Jsem rád, že vám tuto radostnou zvěst mohu v aprílovém čase předložit jako první. Přestože diktátor Putler měl na bojišti převahu, rozhodl se kapitulovat.

1.4.2024 v 14:53 | Karma: 31,52 | Přečteno: 808x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Počkej na mě! Vyprovodil tátu do války, jeho fotka otevírala peněženky

1. května 2024

Seriál Jeho rozzářená tvář bývala za druhé světové války vystavena v každé třídě a kanadským žáčkům...

Bijec migrantů živoří. Salvini zamrzl v minulosti, spásu hledá v bájném mostu

1. května 2024

Premium Někdejší hvězda italské krajní pravice Matteo Salvini politicky živoří. Jeho strana Liga před...

Strach z problémového nájmu? Majitelé bytů mají získat garanci za nájemníky

1. května 2024

Premium Stát chce motivovat majitele nemovitostí k poskytování bydlení i rizikovým nájemcům. Pronajímatelé...

Dvacet let v Unii řečí čísel. Češi dominují v kaprech, letí také Erasmus

1. května 2024

Dvě dekády po vstupu do Evropské unie je co se týče peněz Česko více než bilion korun v plusu. Z...

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....

  • Počet článků 387
  • Celková karma 30,06
  • Průměrná čtenost 1016x
Jsem čelní a zatím jediný protagonista Venturismu. Venturismus znamená odvahu, odvážné vyslovení pravdy, ale také riskantní podnik. V ekonomii venture kapitál představuje finanční prostředky sloužící k investování do velmi rychle rostoucích inovativních projektů. Před rokem 1989 jsem založil hnutí „Tupohlaví“, které žádnou měrou přispělo k pádu socialismu. Venturismus a venturisté chtějí tímto odvážným směrem pokračovat...

Seznam rubrik