Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Myslím, že je třeba odlišit pitominy hlásané nějakým pofidérním zdrojem od pitomin hlásaných uvedenou odbornicí na ekologii.

Těch prvních se mohu zbavit tím, že je nebudu číst a jejich zdroj navštěvovat.

Těch druhých se, bohužel, tak lehce zbavit nemohu.

Dospělí zažili ekologický alarmismus 80. let, který vyvrcholil podpisem Kjótského protokolu pod záštitou OSN v roce 1997. Jeho výchozí teze se nepotvrdily a tak přes 30 tisíc přírodovědců v USA už podepsalo žádost o odstoupení od něj.

No a když už je problém uvrtat do ekologismu dospělé, je jen logické, že se alarmisté vrhli na děti.

A tak chudinka Greta ovlivňuje chování politiků v celé Evropě - možná nejen v Evropě a je již takřka jistou nositelkou Nobelovy ceny.

Viz u nás vyhlášení stavu klimatické nouze Prahou 7.

A tak se na nás řítí další nesmysly, na kterých pár společností vydělá a my ostatní je zaplatíme. Typu biopaliv, které životnímu prostředí spíš škodí, fotovoltaiky, která jen u nás stojí 46 mld. korun ročně.

Ale abych nezapomněl odpovědět na váš dotaz - nechce nás zničit. Je chudák nástrojem těch, kteří nás zase chtějí pozvat ke kase pod záminkou záchrany planety a lidstva vůbec.

Kdo by chtěl ničit životní prostředí? Nikdo. A tak politici radši než lichvou a exekucemi - které hodně lidí pálí - se budou zabývat klimatem, jehož ovlivnění je možné jen marginálně. A mají další záminku jak nás ještě více zdanit. Takže politikům ta současná atmosféra velmi vyhovuje a jen tak ji neopustí.

2 0
možnosti

Jste dost neinformovaný. Ten článek je z aeronetu. Zrovna včera mi ho vyhodil Google, když jsem si ověřoval nějaké drby kolem Grety Thunberg. A VK v tomto případě Václav Klaus neznamená. Tak hluboko zatím neklesli senior ani junior.

Muž, který sám sebe označuje za šéfredaktora Aeronetu, komunikuje pouze přes e-mail a podepisuje se jako „VK“ nebo „Vedoucí kolotoče“ ( Respekt 2016/18 ).

Na aeronetu jsou nejstrašnější ty stále zřetelnější konspirace o sionistických snahách ovládnout svět. Alespoň se jasně ukazuje, jak nenávistné síly za ním stojí.

2 0
možnosti

P11e20t72r 10B71u56r88i44a43n

13. 8. 2019 23:05

Souhlas...tedy zkráceně, mají nachytat ty hloupější. Autor se chytl též, i když zrcadlově.

0 0
možnosti
Foto

Já bych moc rád viděl ty nejmenované stránky. Nějak mi uniká, proč jste zde nedal odkaz.

2 0
možnosti
Foto

Minule jsem v článku "Demonstrace v Jílovém" přesně jmenoval iniciativu proti dálnici a dal i odkaz na stránky a blog byl stažen, i když se jednalo o bohulibou iniciativu. Blog jsem přepsal bez názvů organizací. Proto jsem se zde všem názvům vyhnul.

Pan Pinkas má pravdu, že šlo o Aeronet, tam je těchto šíleností hafo. Něco je ze stránek pana - antiklimatického - Kremlíka. A nakonec ze setkání ústředních osobností ultrakonzervativní pravice, alternativních médií (alternativních zejména svým přístupem k pravdě), šílených konspirátorů, domobran a bývalých prezidentských kancléřů, jak je komentuje deník Referendum.

1 0
možnosti

Svět blbne. Ale hlavní sociální proudy nejde jen tak zastavit nebo změnit: trendy vedoucí k světovým válkám, komunistické revoluce, čínská expanze, americká nadvláda, ruská protiváha, průmyslový růst, vynález jaderné bomby, vynález raket, digitalizace, propojení světa a vynález AI - to nezastavíš. Uljanov byl nejdřív s Džugašvilim nějaký směšný mužíček, ale pak stvořili marxistické impérium. Greta je figurka, která se veze na proudu anti-klimatických změn...bezvýznamná holčička. Jen symbol čehosi, co nejde jen tak zastavit ani změnit.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS