Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

Docela síla...i když ten první příklad sovětského hrdinství jsem znal. Pravda byla ovšem taková, že jeli vožralí v tanku a nevlezli se na úzký mostek, sjeli z něj a zabili se.

1 0
možnosti
Foto

R^ To. co bylo rozhazováno po Praze z vrtulníků ani nikdo nezvedal, natož aby to četl.

0 0
možnosti
Foto

V životě je máloco černé nebo čistě bílé a tak okupant bude mít vždy i něco z osvoboditele a naopak. Třeba naši letci pomáhali Velké Británii v boji proti nacistům, ale letadla a vše kolem si museli pořídit za české peníze.

3 6
možnosti
VF

To srovnání kulhá a hodně.

12 0
možnosti
MB

Pořád nechápu, co se řeší? V r 1945 jsme byli Osvobozeni a 1968 Okupováni. Za zcela komické již považuji hlasy o Jaltách a věčném rozdělení světa! I Gladiátor v Koloseu měl možnost si svobodu získat ... ! Pokračování má stejnou linku :

Tu vypuklo Povstání Spartakovců - Gorbačovců. Moskevský Říman říká - Situace v České provincii - Je vaše věc! Za 44 let let jsme si potěžili - povraždili už docela dost! Rozpačitý správce Provincie Bilak - Jakeš, Říká - To již nebude na Věčné časy? Asi bude nejlépe povolat naše Lidové Kohorty! A co Kremelské Legie? Přijedou zase, opět? Nepřijdou, říká Císař Gorbačov - Jste volní - Máte svobodu ! Hmm, že by opět osvědčené bojové voz,y tanky ? Sepjetí Lidu a KSČ musí být těsné! Tedy tank v ulici - vedle běžně pracující = Jistota záruk Socialismu, míru a šťastné budoucnosti ! ... :-)

4 0
možnosti
LM

V 45 byla anektována zakarpatská rus a tisíce českých občanů (z řad ruské emigrace) byly bez soudu zatčeni a zotročeny v gulazích na Sibiři. Opravdu vám to přijde jako osvobození?

0 0
možnosti
  • Počet článků 385
  • Celková karma 29,90
  • Průměrná čtenost 1022x
Jsem čelní a zatím jediný protagonista Venturismu. Venturismus znamená odvahu, odvážné vyslovení pravdy, ale také riskantní podnik. V ekonomii venture kapitál představuje finanční prostředky sloužící k investování do velmi rychle rostoucích inovativních projektů. Před rokem 1989 jsem založil hnutí „Tupohlaví“, které žádnou měrou přispělo k pádu socialismu. Venturismus a venturisté chtějí tímto odvážným směrem pokračovat...

Seznam rubrik