Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Je zbytečné polemizovat s hlupáky a slepci, kteří si nevidí ani na špičku nosu. Jak donutit tupce, aby se na chvíli zastavili a zamysleli, opravdu nevím.

0 3
možnosti
MB

Jane, opravdu nic osobního. Pevně věřím, že tvoříte ve stavu naprosté poctivosti a upřímnosti. Já činím totéž ! Svět, realita kolem nás skutečně není černobílá. Pokud se rozhodnete uzavřít do svého světa, nepolemizovat se slepci ap. - Bohužel, tak tam prostě zůstanete. A právě o to tady jde, aby se objevil někdo první ! Kdo svou rodinu - sebe z toho vyvede. Věřte mi, kdyby sebe - evivovatěšjší člověk začal podnikat - Až se obeznámí s reálnými poměry v ČR - Tak se promění v zavilého pravicového extremistu". Kolem mne je jich plno ! Přeji vše dobré, mějte se ... :-)

0 0
možnosti
JL

Nejsem ekonom, ale občas se zamyslím: tak třeba středověk, lépe řečeno doba od počátku feudalismu po 20.století: poddaný/nevolník musel odevzdat nějaké daně šlechtě a nějaké daně církvi. Kupodivu to vyšlo tak, že normální lidi dole, plebs, chodili bosi a někdy hladověli a šlechta i církevní hodnostáři bydleli v hradech, palácích a zámcích..... Nebo se v něčem pletu? Takže ten princip je pořád stejný: vytvoří se hierarchie moci a kdo je dole, chodí bos a jí brambory a kdo je uprostřed, nemá se špatně, a kdo je nahoře, neví kam cpát zlaťáky.

2 0
možnosti
MB

To je pravda - budí to i dojem nepřemožitelnosti, "Tak to musí navěky být". Naštěstí historie ukazuje, že teze je mylná. Čas od času se cosi uděje - Změna režimu. Z toho pohledu je např. Karel Schwarzenberg - "Potomek válečných zločinců" ! Podobně roky 1948, 1989. Majetky a prachy se doslova válí po zemi ! Pořád jde o to, že jakkoliv nějaká rodina žije "v bídě" - Musí se tam někdo objevit jako první ! Např. ve stavení u Čápa, by mohli bodře vyprávět ! .:-).

1 0
možnosti
MB

To je pořád, jako u blázna ! Kdo má být komu - vůbec vděčný ? Kapitalista dělníkovi, nebo dělník kapitalistovi ? Člověk je přece zvláštním druhem zboží. Vstupuje na trh - práce a tam se prodává. Součet jeho dovedností, nedostatku - pak odráží jeho cena - odměna .

Pokud mu nevyhovuje být zaměstnán - může sám někoho zaměstnávat. Pokud ani to ne, tak může jet sólo, jako OSVČ. Dobrý příklad dal kolega. Po r. 1989 se dožral a na doslova vyviklané Škodovce se socialistickými úsporami asi 30.000 Kč - Založil dodnes funkční CK. Dalším je mladá holka, která se plavila na parníku. Motala se v kuchyni - (dnes s touto spolupracuji) , má Minirestauraci. Zaměstnala matku i otce svého ! V mém okolí je spousta mladých řemeslníků - Každý si samozřejmě už vystavěl svůj RD ! Nestíhají, kopec práce - řemeslník není !

Člověk je přece zvláštním druhem zboží - Jde o to, jak dalece se tedy vlastně cení ! "Za kolik - Je prodejný" !Každý člověk - Je limitován pouze sám sebou :-)

4 0
možnosti
Foto

A přijde kovid a všichni mají malér.

0 0
možnosti
ZJ

Tupohlavý autore.

Nikdo Vám nezakázal, stát se kapitalistou a nechat prokapávat nějaké peníze zaměstnancům.

Jedině Vaše ........(doplňte vhodné - výběr: lenost, neschopnost, zbabělost atd.).

3 0
možnosti
PB

P83e31t68r 12B35u51r60i78a16n

2. 12. 2020 18:42

Marx by to nenapsal líp. I s tou lží o tom, že hypoteční krize vznikla nenažraností bank. Není to pravda. Vznikla naopak nenažraností levičáků, kteří protlačovali stejné ideje jako vy, a to i přes varování bankéřů.

Mimochodem, tím blahobytem chudších postaveném na bohatství bohatých se nemíní žádné konkrétní "prokapávané" peníze, nýbrž investice a s nimi spojená šlapající ekonomika. Když za Velké krize zchudli bohatí o polovinu, šli chudí rovnou do kytek i bez prokapávání.

6 0
možnosti
Foto

Až na to, že to bylo spuštěno deregulací bankovního sektoru, tj. zrušením rozdělení bank na komerční a investiční, tak máte ve všem pravdu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 388
  • Celková karma 30,03
  • Průměrná čtenost 1014x
Jsem čelní a zatím jediný protagonista Venturismu. Venturismus znamená odvahu, odvážné vyslovení pravdy, ale také riskantní podnik. V ekonomii venture kapitál představuje finanční prostředky sloužící k investování do velmi rychle rostoucích inovativních projektů. Před rokem 1989 jsem založil hnutí „Tupohlaví“, které žádnou měrou přispělo k pádu socialismu. Venturismus a venturisté chtějí tímto odvážným směrem pokračovat...

Seznam rubrik