Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J55a49n 42R19á39ž

15. 12. 2020 14:12

Myslet si, že může existovat ekonomicko sociální systém na jedné straně spravedlivý a na druhé rovnostářský, je utopie.

Rovnostářský systém nikdy nemůže být spravedlivý, už z principu.

PS. Preferovat hráče jen jednoho sportu je nemístné a proto bych mezi nejhorší sortu lidí ke golfistům přidal ještě tenisty, automobilisty, lyžaře, jachtaře i horolezce...omlouvám se všem, koho jsem vynechal. A špičkou mezi těmi nejhoršími jsou důchodci, kteří místo aby seděli doma hrají golf nebo tenis, popřípadě si ještě dovolí jezdit na lyže, že ano?;-DR^

0 0
možnosti

P87e72t41r 91B96u22r13i62a72n

14. 12. 2020 3:19

Zvláštní, že se stále najdou hlupáci, kteří tvrdí, že krize nebyla zaviněna ziskuchtivostí bank, ale chamtivostí obyčejných lidí. Kdo z lidí by nechtěl pěkně bydlet, je přeci na zodpovědnosti bank a jejich ekonomů, aby si ověřili schopnost splácet.

Zdroj: https://lnenicka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=762368

Vy vůbec netušíte o čem krize 2008 byla a jak vznikla. A svou totální nevědomost se nebojíte dát veřejně najevo. A to se mi líbí, že do toho jdete takříkajíc prsama. Ověřit si schopnost splácet, resp. neumožnit nebonitním klientům hypotéku bylo bankám sadou nařízení naopak zakázáno. V rámci levičáckého práva rovnosti v chudobě. Hezká práce.

Samozřejmě, že realitní krizi 2008 jste si vydupali a dlouhodobě protlačili vy, nevzdělaní levičáci. Je to jeden z vašich dalších velkých úspěchů hned po krachu venezuelského hospodářství. A k tomu se patří velká gratulace.

1 0
možnosti
Foto

I kdybychom to vzali takto, nebyli to čeští levičáci, kdož tak činili. A nikdo nenutil a nemohl nutit všechny banky světa, aby kupovali tzv. balíčky, které se změnu optiky vidění z optimistické na pesimistické stali velmi problematickými.

0 0
možnosti
Foto

Interesantní, takže Vám nejde o zisk, ale jde Vám o lidi? Jak přesně se to projevuje? Děkuji za odpověď.

1 0
možnosti

Bez ohledu na přečtení čehosi v čemsi (butcher) existuje právo na názor.

Proti vědě zvané ekonomie jsem dříve nic moc neměl.

Ale od jisté doby, kdy svá moudra začali sdělovat jakýsi hradní hydroxyl či jeho předchůdce kašpárek a další, se z ekonomie stala pouhá ekonomika a z těchto pseudomudrců darebáci ... Také nikoho nechci urazit, pouhý názor.

0 0
možnosti
Foto

Všichni politici budou naslouchat jen těm ekonomům, kteří budou hlásat nutnost státních zásahů.

0 0
možnosti
Foto

Bavila se modelka s Ježibabou, co půjdou studovat.

Ježibaba řekla, že MatFyz. Nebude tam sice nejchytřejší, ale nejhezčí.

Modelka řekla, že ekonomii na VŠE. Nebude tam sice nejhezčí, ale nejchytřejší.

;-)

2 0
možnosti

P76e84t98r 52B97u20r90i59a67n

14. 12. 2020 3:22

Jezuskote, to je ale hloupý vtípek z páté třídy pomocné školy.

0 0
možnosti

Když nerozumíte ekonomii, není to vina ekonomů. A vůbec jsem to nepochopil s těmi golfisty. Pár jich znám a jsou to normální, pohodoví lidé. Můžete tuto svou myšlenku nějak rozvést?

1 0
možnosti

J11a66n 21R64á16ž

15. 12. 2020 14:28

Je vidět, že autor o golfu a golfistech neví vůbec nic a setrvává v něm představa, že golf je buržoazní hra, kterou hrají jen nemorální zbohatlíci. Jako dlouholetý golfista golfové prostředí znám dobře a vím, že se i mezi golfisty vyskytují pěkní parchanti, ale percentuálně jich není o nic víc, než v jiných sestavách lidí.

0 0
možnosti
Foto

Ekonomie se zabývá lidským jednáním.

Lidské jednání je záměrná činnost spočívající ve výběru mezi alternativami. Člověk vybírá ze všech dostupných alternativ tu, kterou nejvíce preferuje. Dává-li přednost alternativě X před alternativou Y, říkáme, že užitek z alternativy X je pro daného člověka vyšší než užitek z alternativy Y. Z toho je zřejmé, že čím vyšší užitek získá, tím vyšší míry uspokojení individuálních preferencí – „blahobytu“ – daný člověk dosáhne.

Souhrn všech dobrovolných směn, popř. možnost jejich realizace, potom nazýváme trhem. Jedná se o abstraktní označení nenásilné kooperace mezi jednotlivci. Kdekoliv existuje trh, tam žádný z jeho účastníků nikdy nezvyšuje svůj blahobyt tím, že by násilím snižoval blahobyt ostatních. Omezení, popř. vyloučení trhu nazýváme intervencemi, které nepředstavují nic jiného než násilný zákaz nenásilné kooperace mezi lidmi.

1 0
možnosti
Foto

Má to háček, nepředpokládá, že lidské jednání vytvářejí čas a prostor a že lidské jednání je nejenom cílevědomé a všestranné, ale též předmětné a společenské.

0 0
možnosti
Foto

Poněkud přeháníte, ekonomie se zaměřuje na rozbor schématu té situace, v níž "subjekt, rozhodující se o provedení určité akce, si klade otázku, zda po uskutečnění akce na tom bude lépe než před jejím uskutečněním. Jde mu o mezní přínos akce, který vyplyne při aplikaci na ekonomická rozhodnutí, z porovnání mezních příjmů z mezními náklady" (Izák, Politická ekonomie 199O, s.984).

Podrobněji viz Jiří Řezník: Ekonomická analýza příležitostí. Ostrava: Montanex 1997

Až si to přečtete, tak teprve potom kritizujte, za něco ekonomy.

0 0
možnosti
Foto

no a toho Misese taky.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS