Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

P81e31t56r 53B61u97r10i87a50n

25. 11. 2021 15:00

Rozumím tomu dobře, že jste chtěl s obcí licitovat o její vlastní pozemek, který předtím vaše rodina neoprávněně zabrala?

A to, že si obec odmítla odkoupit zpátky to, co jste jí zabrali a ještě k tomu za vámi nadiktovanou cenu, berete jako křivdu kapitalismu?

To potom ale plně vysvětluje vaše předešlé blogy. ;-DR^

3 0
možnosti
Foto

Někteří diskutéři jsou opravdoví rozumbradové,

0 0
možnosti
Foto

Máte smůlu. Protože u onoho pozemku je znám vlastník, tedy obec, nelze jej nabýt tzv. vydržením. Než někde začnu stavět plot, mrknu do katastru a pod. Jenže pan autor je socialista - co je tvoje, to je moje, a co je moje, na to mi nesahejte. ;-D

1 0
možnosti
Foto

Soused udělal totéž, sice neoplotil, ale zabral. Pozemek nakonec vysoudil, že prý ho už vydržel, a to v dávné minulosti.

0 0
možnosti
Foto

To jsou věci. Vy si oplotíte cizí pozemek a majitel ho chce zpátky. To je už opravdová drzost....

5 0
možnosti

Tak vy máte léta zabraný a dokonce oplocený cizí pozemek a místo abyste byl rád, že po vás majitel nechce zpětně nájem, tak si na něco stěžujete?!

Dokonce si stěžujete, že s vámi starosta jedná osobně. Měl vám to dávno dát písemně a hned určit termín vyklizení pozemku, který patří obci. Tak mu to určuje zákon, podle nějž se má řádně starat o veškerý majetek obce.

Situace je důsledkem komunistické zvůle, kdy se sedlákům (podle vás kulakům) kradly jejich pozemky a noví mocipáni si zabírali zadarmo (kradli), co se jim hodilo.

5 0
možnosti
MB

Jane, dlouhodobě tvrdím. Základem rozumného hospodaření, je co nejvíce vykonkretizovaný vlastník. Předpoklad, že o to své se bude starat. U pozemků je to jednoduché. Vše řeší stránky Katastru, s možnostmi nahlížení. Dobrá služba, z domu, zadara.

Následně člověk vidí, co vlastní. Pokud hospodaří "Na cizím"? Vystavuje se sankci a ostudě. Na dobré vůli nezáleží, že něco obdělával, či dokonce oplotil. ČUZK odhalí každého! Přechází se na digi mapy. Po celé ČR je akce přeměřování, zkoumání kamenů, hranic pozemků. Podobně je tomu v Obci. Jejich plochy - jsou jejich majetkem. I kdyby chtěl starosta prodat za 1 Kč m2, nemůže! Je povinován hospodařit. V případě odlišnosti zájmů, cena - klasika. Nastupuje institut Dohody. Bylo, je a bude. Lidsky Vám rozumím. Zvyklost, citové pouto. Legislativně ovšem šílenost investice. Zábor s oplocením ?

Pořád jste na tom dobře! Dědek byl komunisty okraden, o 373 m2 plochy. Bez náhrady - klasika r. 1950. Otec, byl dle Zákona 403/1990 Sb. zahojen - Gigantickou částkou 2.790 Kč. Peněžní náhrada, zmírnění křivd. Tak jsem se vydal na OSOM, (Správu majetku města). Nadšený úředník, mi VLASTNÍ POZEMKY nabídl. Dle cenových map - Za 1.500 Kš á m2 ! Co řešíte ? :-) Faktem je, že jsem vyjednal nějakou slevu. Ouřada se nad bezprávím slitoval ...

1 0
možnosti
ND

Asi tomu nerozumím, ale oplotili jste cizí pozemek, nebo ne?

Chtěli jste prodat cizí pozemek?

V minulosti nebyl čas narovnat vlastnictví?

3 0
možnosti
Foto

A nyní si představte, kdyby to vaší rodině skutečně patřilo po mnoho generací a vrchnost by vám to sebrala.

1 0
možnosti
MB

Tomu rikam argument!

2 0
možnosti
  • Počet článků 385
  • Celková karma 30,17
  • Průměrná čtenost 1022x
Jsem čelní a zatím jediný protagonista Venturismu. Venturismus znamená odvahu, odvážné vyslovení pravdy, ale také riskantní podnik. V ekonomii venture kapitál představuje finanční prostředky sloužící k investování do velmi rychle rostoucích inovativních projektů. Před rokem 1989 jsem založil hnutí „Tupohlaví“, které žádnou měrou přispělo k pádu socialismu. Venturismus a venturisté chtějí tímto odvážným směrem pokračovat...

Seznam rubrik