Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Babišova státní dluh ze 1683,3 miliardy snížila na 1622 miliard. Ani v dobách růstu a prosperity se tím pádem nepodařilo zadlužení státu významněji smazat. Jak toho dosáhla ??? Dosáhla toho tak, že nebyly, žádné investice a reformy a v první řadě žádná reforma penzí, která do budoucna velmi podstatně zatěžovat státní rozpočet. Žádné investice do vzdělávání, podpory inovací, modernizace a digitalizace státu. Celé slavné Babišovo snižování státního dluhu tak bylo založené na tom, že se zvyšuje HDP, tudíž poměr zadlužení k němu klesá. Přesto nebyly výjimkou rozpočtové schodky. Přesto Babišova vláda z 1,6 bilionu korun státního dluhu na konci roku 2019 dokázala dluh zvednout na 2,5 bilionu korun na konci roku 2021. Česká republika se v letech 2020 a 2021 zadlužovala rekordním tempem, které nemá v jejích novodobých dějinách obdoby. Náklady na pomoc státu v boji s nemocí COVID-19 přitom tvořily jen 15 procent podle NKU. Úroky z peněz, které si vláda Babiše půjčila jsou ve výši 274 mld. .Prostě vláda Babiše státní peníze projedla slušně řečeno.

1 0
možnosti
Foto

Kde tu drahotu vidíte ???? Věci šly nahoru, ale ne ta,k abych se z toho zhroutil. Obchody jsou dál plné lidi a nakupují stejně jak dříve. Ceny u některých věcí šly nahoru, ale není to nic hrozného a u jiných zůstaly ceny na stejno Tankoval jsem benzín za 43 Kč a to mně žíly nervalo. Stejně tak dnes jsme si zašli na oběd a oběd nic šíleně drahého. Takže, kde vidíte tu drahotu.

0 0
možnosti
Foto

Když jste psal zážitky, jak jste prožíval svoje vojenská léta, tak jsem vám dal karmu. Za tohle tedy ani náhodou. Drahota samozřejmě se svobodou vůbec nesouvisí nehledě k tomu, že drahotu si představuji jinak. Zatím je to dobrý. Mimochodem nikdy není tak špatně, aby mohlo být hůř, a hlavně současná vláda rozhodně není pravicová. Pravicovou politiku dělala například Margaret Thatcher.

1 0
možnosti
JR

J32a26n 21R94á75ž

31. 3. 2022 19:14

"Kapitalismus, aby byl úspěšný, musí být sociálně přívětivý " Slova přisuzována Ludwigu Erhardovi, spolutvůrci německého hospodářského zázraku. Ovšem na druhé straně také říkal, že stát se má postarat aby netrpěl nouzí, pouze o toho, kdo se o sebe z objektivních příčin sám postarat nemůže. Já z těchto Erhardových myšlenek dovozuji i dnes platný závěr, že aby kapitalismus byl opravdu úspěšný, nemůže podporovat každého, kdo si o podporu řekne.

3 0
možnosti
MB

Opravdu korektně. Co se má vlastně vymyslet? Říci si, že žiji teď, hned a ihned. Po mne již nebude nic - Zadlužovat se donekonečna. Kdo mi více dá, toho volím? Od r. 1989 zazněl pouze 1 jasný hlas - Kalousek. "Lidi, nemáme na to". Nyní se přidává ten 2 - Vládní. Pomáhejme potřebným a chovejme se, jako v domácnosti. Po nás přijdou další. Je neuvěřitelné, že Burešova vláda vše rozfrcala. Mladým neudělala ani Důchodovou reformu. Volá při tom - tak nám bude lépe !? No nebude, důvod je jednoduchý - Žádné rezervy vytvořeny nebyly. Již jsme je projedli a propili. Lidé si baží, pomlaskávají a chtějí nášup. Je srandovní, že doma ovšem hospodaří jinak. Šetří, rozpočtují si a uvážlivě utrácí - neutrácí. Nepříznivci vlády, buďte v klidu. Ona dopadne jako ten Kalousek. Sice mluví pravdu, no v kolektivu neoblíben ... :-)

4 0
možnosti
PN

Je nejspíš pravdou, že pan Kalousek to, co uvádíte, nebo něco obdobného řekl. Proč ovšem za vlád, ve kterých se angažoval vznikal vůbec schodek?

On snad pouštěl prašule na něco, nač jsme neměli?

A není snad pravda, že do covidu Babišova vláda v podstatě snižovala zadlužení a křivku která zadlužení v grafu znázorňuje měli jako jediní od 89 vodorovnější ? Snad nechcete tvrdit, že domácnosti, na které se odvoláváte vytvářejí kopičky prachů bez ohledu na to, že si na ty kopičky půjčují a zvedají zadlužení jako to udělal Váš bůh, pan Kalousek.

Poslouchal jsem vítěze voleb. Byl to právě nový ministr práce a sociálních věcí, který se prsil s tou důchodovou reformou a popsal ji. Bystrý moderátor, či moderátorka mu řekla, že opakuje jen to, co předesílala Maláčová. On na to odvětil, že jistě neboť na tom panovala shoda napříč politickým spektrem. Tedy Maláčová nebyla tak úplně blbka a že to nestihli "prodat"? Není divu, dva roky měli úplně jiné starosti, při kterých opozice "vyloženě spolupracovala" a rozhodně si mystifikováním veřejnosti " nezískávala" politické body.

Každopádně jsem zvědav, už se objevuje známej termín " balíček", minule to mělo "velkej" úspěch....

1 1
možnosti
Foto

Naše vláda si počíná velmi dobře. Až překvapivě dobře na to, do čeho spadla. A to nejen ekonomicky, ale i politicky. Ta cesta premiéra do Kyjeva byla moc dobrá. A posílání zbraní na Ukrajinu je velmi záslužný čin. Pokud by se Rusové na Ukrajině nezastavili, tak bychom tu po pár letech o naší vládě už nemuseli diskutovat, protože by tu mohla být ruská.

Je potřeba se uskrovnit. Protože jinak si dnes můžeme mlaskat a zítra už můžeme zespoda olizovat ruské podrážky.

10 7
možnosti
PK

Nevím jestli je stávající vláda pravicová, spíše bych řekl, obsadila celé politické spektrum.

Neznám přesně detailní reakce ostatních zemí na růst cen, někde jsem četl, že například Poláci šli dolu s DPH a divil bych se kdyby i ostatní země EU rezignovaly na pomoc svým občanům.

4 0
možnosti
JD

Většina států EU přišla se snížením daní a někdo dokonce i dotací pro rodiny. Třeba Rakousko.

2 0
možnosti
Foto

Pane autore, já jsem ročník 1943. Já si pamatuji hlavně 40 let drahoty a 40 let bez svobody.

4 0
možnosti
ZZ

Takže dlouhodobá paměť je OK, ale krátkodobá už neslouží ?

;-D

3 1
možnosti
JK

Na bývalý "blahobyt" centrálně plánovaného hospodářství si pamatuju velmi dobře. Naši koupili automatickou pračku za 6000. Tatínek bral měsíčně 3500, maminka 2500. Dnes taková pračka stále stojí 6000.

A pak přijde Lněnička a stěžuje si na tržní drahotu ;-D

6 2
možnosti
ZZ

Člověk nekupuje pračku každý den, ale topení platí půl roku v kuse, elektřinu každý měsíc, stejně jako plyn na vaření a ohřev teplé vody.

Jídlo jen v letošním roce skočilo o 1 - 2 tis kč/ měsíc.....

Stavebniny, železo .........

;-(

4 0
možnosti
  • Počet článků 387
  • Celková karma 29,58
  • Průměrná čtenost 1016x
Jsem čelní a zatím jediný protagonista Venturismu. Venturismus znamená odvahu, odvážné vyslovení pravdy, ale také riskantní podnik. V ekonomii venture kapitál představuje finanční prostředky sloužící k investování do velmi rychle rostoucích inovativních projektů. Před rokem 1989 jsem založil hnutí „Tupohlaví“, které žádnou měrou přispělo k pádu socialismu. Venturismus a venturisté chtějí tímto odvážným směrem pokračovat...

Seznam rubrik