Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

J24i38ř64i 15K59ř46e50n

14. 3. 2023 16:07

Divim se jen, proc je v Cesku tolik nevzdelanych lidi, kdyz je vzdelani zdarma. Predeslo by se urcite takovymhle nazorum.

6 6
možnosti
Foto

Ale i pres svuj handicap mate moznost sem napsat svuj nazor, coz je dobre, ne? ;-)

1 0
možnosti
PM

P85e63t26r 75M54a35n87d40a

14. 3. 2023 15:56

A jste v bídě ? Definujte bídu, prosím.

3 1
možnosti
JS

Jak se bojuje PROTI bide ? Nebo proti hlouposti. Za komunistu se bojovalo ZA mir. Nebo ZA zvyseni vynosu brambor ci repy. Oboji je nesmysl a to vetsina bojovniku vubec nechape.

4 3
možnosti
ZZ

Vy netrpíte bídou hmotnou, ale duševní. Za nevzdělance považujete všechny, kteří nezastávají vaše názory.

Ostatní, či kritické názory jsou podle vás dezinformace nebo fake news a oponenty zesměšňujete a nastavujete nová pravidla tzv. korektnosti.

Explicitně možná tato pravidla nepopírají svobodu slova, ale implicitně propagují náhubek politické korektnosti. Opravdu silně mi připomínáte ony komunistické kádrováky z padesátých let.

Vaše pýcha je bezbřehá.

;-(

6 4
možnosti

R65a39d41i95m 47Š82o39r27a29l

14. 3. 2023 13:23

A autorem souhlasím. Byl jsem tam a vidím to stejně. Ty nejhorší komentáře většinou píší ti, co si o demonstraci přečetli v médiích.

Účastníci hlavně protestovali proti vládě, která lže a je neschopná.

Těch, co tu rozdávají nálepky, bych se zeptal. Vám nevadí, že máme nejdražší energii v EU? Vám nevadí, že zastropováním cen na konci řetězce stát sype naše peníze spekulantům a obchodníkům? Vám nevadí, že po roce 2035 bude problém s elektromobilitou, která nebude dostupná běžným vrstvám společnosti? Vám nevadí, že se emisní povolenky budou nově vztahovat na domácnosti od roku 2027? Že vláda slibovala konsolidaci veřejných financí bez růstu daní a teď otočila? Že slibovala konsolidaci veřejných financí a teď ukazuje nově vytvořený dluh za její vládnutí ve výši 1300 miliard Kč? Vám nevadí, že chce vláda kupovat F-35, když nám Saab nabízí podstatně levnější repasování současných Gripenů? ... a mohl bych pokračovat dále.

Diskutující nechápou, proč jde někdo na demonstraci. Já zase nechápu, že někdo souzní s kroky této vlády. Ale ono je mnohem jednoduší o někom říct, že to je dezolát. To je bez práce, média tento názor podporují, takže vše OK.

11 8
možnosti
JU

J21o77s84e72f 48U65l34m60a83n

14. 3. 2023 13:48

Já to zase beru tak, že ono je strašně snadné kritizovat vládu. Vláda je tu přece od toho, aby se o nás starala, ne? Vemte si třeba takového Vrabela, co je to za šmejda. OK, teď byl v roli führera Rajchl, ale pořád je to stejná sorta lidí. Nechci tvrdit, že tato vláda dělá vše správně, ale určitě to není takové tragédie jako všechny ty Trikolory, SPD, PRO apod. Respektive...já bych s kritikou této vlády vlastně i souhlasil. Ovšem když poslouchám všechny ty Rajchly, tak ti jsou mi názorově tak odporní, že je prostě nemůžu podpořit a podobné je to s těmi jejich příznivci. Když zajdu na nějakou tu svolávací FB stránku, na které se tito lidé koncentrují, tak to je jedno pako s českou vlaječkou na profilu vedle druhého. Jeden proruskej šmejd vedle druhého a všichni by nejradši, aby sousedovi chcípla koza. A s těmi nechci mít nikdy nic společného.

13 5
možnosti
KS

Nesouhlasím snad s ničím, co je tu napsáno. Ale to by bylo na diskuzi s pisatelem, ne na pár vět, které se tu dají napsat. Oceňuji ale, že se pan pisatel takto ozval, protože už to je položený základ k tomu, že je o čem diskutovat. Jen se obávám, že se v mnohém míjí s lidmi, kteří tuto demonstraci podporují. Osobně znám dva. Oba touží po konci demokracie, po vládě pevné ruky podle jejich vize, konci jakékoli mezinárodní spolupráce a uzavření se před světem v domnění, že je to bezpečné, soběstačnosti ve všem tak, že by se lidem a firmám nařídilo, co má kdo vyrábět, pevném stanovení cen zboží a služeb, podpoře lidí penězi že státního rozpočtu a kontrole všech, kteří si podle nich vydělávají moc peněz.

4 0
možnosti
JS

To je ale blbost, co jste napsal.

0 0
možnosti
JU

J43o42s60e60f 91U61l44m16a67n

14. 3. 2023 10:07

Já na ty internetové stoky, kde se ti demonstranti svolávají, denně chodím a aktivně se o ně zajímám. Ano, můžou být mezi demonstranty i normální lidé, kteří nesouhlasí s vládou, ale ve většině se skutečně jedná o proruské dezoláty. Možná bych ještě dohledal video, kde Rajchl žádá (možný by bylo výstižnější napsat prosí) lidi, aby na demonstraci nenosili žádné ruské vlajky, Zetka a další symboly. A několikrát to opakuje. To by asi měla být samozřejmost, protože proč by někdo na českou demonstraci nosil ruské symboly, že? Ale asi to samozřejmost nebyla, když to musel neustále opakovat. Já chápu, že jsou lidé, kterým leze Ukrajina případně Ukrajinci už na nervy. Chápu lidi, kteří nechtějí a nejsou solidární. Chápu lidi, kteří chtějí, aby válka skončila i za tu cenu, že Ukrajina přijde o značnou část svého území, které bylo navíc průmyslově velmi důležité (ale ušetří se tím lidské životy). Ovšem co si myslet o člověku, který nosi či jinak používá ruské symboly? Co tím chce takový člověk vyjádřit? Že chce mír? To asi sotva...Takové považuji za naprosto lidskou spodinu a proruskou pakáž, o kterou bych si ani boty neočistil, tak odporní mi jsou.

7 0
možnosti
Foto

Jenze to same muzete rici i o priznivcich vlady. I mezi nimi je dost hovad nebo lidi totalne hloupych. A byli to oni, kdo pausalizoval a mluvil o luze a dezolatech hlava nehlava. A ten clanek v odkazu autora je cajk? Novotny, Safr a dalsi hovada? To je ale oficialnu postoj.

Proto navrhuji se zamerit na argumenty PRO a na ty chytrejsi a slusnejsi z obou taboru. A ty zase znam ja. Dle mne jsou vice informovani nez vetsina a vlade ani EU proste neveri. Duvodu proc jim neveri je dost.

2 2
možnosti
Foto

Jaké ruské žvásty? Žádný jsem nezaznamenal. Vládní propaganda to má jednoduché - kdykoliv něco vláda zvorá, řekne se "to Babiš a Putin". A prosťáčci, nakrmení z ČT, jim to sežerou.

10 11
možnosti

A vy jste nakrmený čím?:-P

2 6
možnosti
Foto

Velmi často v této diskuzi zaznívá argument, že účastníci demonstrace volají po tom, aby jim stát potažmo vláda pomohli v jejich životní situaci, protože jsou buď neschopní nebo líní nebo oboje. Dovolím si drobnou poznámku. Na pomyslné druhé straně názorové barikády však velmi často stojí lidé, kteří jsou placeni státem tedy daňovými poplatníky, tedy někým kdo je stále ještě schopen na trhu nabídnout službu nebo zboží, které někdo jiný dobrovolně koupí. Domnívám se, že právě tato skupina občanů stála “pod Václavem” .

3 0
možnosti
JU

J50o23s18e57f 30U69l22m15a64n

14. 3. 2023 10:17

Samozřejmě, že se jedná o neschopné lidi. Lidi, kteří mají pocit, že se o ně musí neustále někdo starat. On jsou proti veškeré pomoci Ukrajincům, ale sami by v jejich situaci byli naprosto ztraceni, protože oni dokazují, že jsou ztraceni už teď, kdy žijou v relativně komfortní situaci. Já bych chtěl vidět, jak by ta paka přežila byť jen týden v podmínkách, v jakých nyní žijí Ukrajinci. Lidi, kteří se nebyli schopn naučit ani správně psát a kteří umí jen natahovat ruku a když něco nefunguje, tak se z toho hroutí. Jak ti by se zachovali, kdyby jim spadl barák po zásahu rakety nebo by jim vypadl proud a topení. Zajíamvé je, že asi 3 týdnu zpět dělali na nějaké slovenské TV anketu, kde měli lidi zachovat, jak by se zachovali, kdyby bylo Slovensko napadeno. Asi 30% (teď nevím přesně) hlasovalo, že by uprchli ze Slovenska. Takže zatím je ještě nikdo nenapadl a oni už mají jasno, že by zdrhli...a ti samí pokrytci se pak diví Ukrajincům a poslali by je zpět, pokud by měli tu moc (kterou naštěstí nemají a ani mít nikdy nebudou). Dalších více než 30% uvedlo, že by zůstali ale do bojů by se nezapojili. A tihle lidé se chtějí nějak povyšovat nad Ukrajince? V čem jsou lepší? No, minimálně v pokrytectví, v tom jsou šampioni.

5 1
možnosti
Foto

Bohužel jsem se nemohl účastnit debaty, neboť musím do zaměstnání, svůj názor jsem napsal, kdybyste méně hovořili a více pracovali, měl bych dobrý důchod a do práce bych nemusel, ani demonstrovat bych nešel, takže čest práci, která je dobře zaplacena a děkuji za příspěvky.

6 0
možnosti
RN

Jako, padejte do práce, ať na mne vyděláváte, protože za celý život jsem se nezabezpečil?

No Vy jste tam v tu sobotu byl evidentně mezi svými.

3 2
možnosti
JK

J13a31n 95K42a70r87a42s88e50k

13. 3. 2023 20:55

to je fakt sileny. Nechapete, jak takovym prispevkem skodite nasi spolecnosti. Vy, autor nebo treba zde diskutujici pan Kriz neustale zastavate nekorektni nebo spatny nazor a jeste ho vytrubujete. Tim dochazi ve spoolecnosti k napeti a lide automaticky podavaji na pracovistich nizsi vykony.

Fungujici spolecnost se vyznacuje tim, ze existuje jeden spravny nazor a obcane tento nazor akceptuji a podporuji ho. Vsude tak, kde se rozmuze jakysi pluralismus, rozdilne nazory na reseni problemu, ktere se nekryji s nazory elit dochazi k rozbrojum, zbytecnym demonstracim a vecnemu dohadovani.

Chtel bych poprosit vsechny spoluobcany aby zastavali ten 'spravny' nazor a vsude ho propagovali. Nenechme si rozbit nasi spolecnost lidmi jako je Sevcik, Lnenicka, Kriz, Rajchl a podobni, kteri svymi nespravnymi nazory rusi nas klid na praci.

4 2
možnosti
  • Počet článků 386
  • Celková karma 29,81
  • Průměrná čtenost 1019x
Jsem čelní a zatím jediný protagonista Venturismu. Venturismus znamená odvahu, odvážné vyslovení pravdy, ale také riskantní podnik. V ekonomii venture kapitál představuje finanční prostředky sloužící k investování do velmi rychle rostoucích inovativních projektů. Před rokem 1989 jsem založil hnutí „Tupohlaví“, které žádnou měrou přispělo k pádu socialismu. Venturismus a venturisté chtějí tímto odvážným směrem pokračovat...

Seznam rubrik